Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Πορτογάλοι έδωσαν το σύνθημα : "Ας πάει στο διάβολο η τρόικα"


Ξεσηκώθηκαν στην Πορτογαλία έστω και μέσω ...Facebook...

Περισσότεροι από 100.000 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Λισαβόνα και χιλιάδες ακόμη σε άλλες πόλεις της Πορτογαλίας κατά των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο.
«Σταματήστε την κοινωνική τρομοκρατία»,

Ιδού τα παραμύθια των αστικών ΜΜΕ και των αστικών κομμάτων. ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δε δίνουν στοιχεία για Ελληνες βουλευτές.


Αρνητική η απάντηση στο αίτημα που είχε καταθέσει η ελληνική Βουλή


Σε φιάσκο, που αποκαλύπτει στα μάτια του λαού όσους διακινούν αυταπάτες ότι με την κατάλληλη διαχείριση ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει «ηθικός», αν λειτουργήσει με διαφάνεια, κατέληξε το αίτημα της ελληνικής Βουλής προς την Ελβετία να της παραδώσει στοιχεία για το εάν στις τράπεζές της διατηρούν λογαριασμούς Ελληνες βουλευτές.

Συναγερμός για την αυριανή «απόβαση» της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά.


Προκαλούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με χυδαία επίθεση κατά του Κ.Κ.Ε.

Σε θέση μάχης βρίσκεται η Αστυνομία στην Καλαμάτα, για την αυριανή εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων στη μάχη του Μελιγαλά Μεσσηνίας, το 1944, μεταξύ των δυνάμεων του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των Ταγμάτων Ασφαλείας.
 
Στον τόπο του μαρτυρίου θα βρεθεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, βουλευτές του Συνδέσμου, ενώ αναμένεται να συρρεύσουν και πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής, για την τέλεση μνημοσύνου στις 10:30 το πρωί, σημαίνοντας συναγερμό στις δυνάμεις ασφαλείας, για την αποφυγή πιθανών επεισοδίων.

Μεγάλη Βρετανία, δημοσκόπηση : Αρνητικές γνώμες για την ΕΕ.


Όχι στην Ε.Ε.

Το 49% των Βρετανών βλέπει με αρνητικό τρόπο την Ευρωπαϊκή Ενωση, μια αύξηση κατά 14% σε σύγκριση με πέρσι, ενώ το 52% πιστεύει ότι η συμμετοχή της χώρας στην Ενωση πλήττει την εγχώρια οικονομία, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την ετήσια ανάλυση του αμερικανικού ινστιτούτου «German Marshall Fund». Επιπλέον, το 79% θέλει τη διατήρηση του πλήρους ελέγχου επί των εθνικών οικονομικών και της δημοσιονομικής πολιτικής στο Λονδίνο, θεωρώντας ότι η προοπτική συγκέντρωσης μεγαλύτερων εξουσιών στις Βρυξέλλες επί των εθνικών δημόσιων οικονομικών συνιστά απειλή.

Κυβερνητική οπερέτα από τα νέα μέτρα


(ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Π” ΣΤΙΣ 13-09-12)



Όταν δύο υπουργοί απειλούν με πα­ραίτηση εάν υπάρξουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα και η τρόικα σφυρίζει κλέφτηκα απορρίπτοντας σοβαρό μέρος από το πακέτο μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ λέγοντας, ούτε λίγο ού­τε πολύ, ότι «χρόνος υπάρχει για να βρεθούν άλ­λα πιο άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα», η κυ­βέρνηση Σαμαρά σίγουρα δεν βρίσκεται στην... καλύτερη φάση της.