Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Πρόωρες εκλογές στην Πορτογαλία


Στις 5 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν τελικά οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πρόεδρος της χώραςΑνιμπάλ Καβάκο Σίλβα. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την παραίτηση της κυβέρνησης μειοψηφίας του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, καθώς νωρίτερα το κοινοβούλιο είχε απορρίψει τη νέα δέσμη μέτρων λιτότητας. Σύσσωμη η αντιπολίτευση, για διαφορετικούς λόγους, ψήφισε ενάντια στο τέταρτο κατά σειρά Πρόγραμμα «Σταθερότητας και Ανάπτυξης» (PEC), το οποίο, με πρόσχημα τη μείωση του ελλείμματος κατά 0,8% φέτος, έθετε νέα βάρη στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων, καθώς προέβλεπε νέες περικοπές στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας, επιπλέον μείωση της χρηματοδότησης των τοπικών κυβερνήσεων, καθώς και επιβολή ειδικού φόρου στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ.

Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο στη Βάση της Σούδας


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη τάξη στις 3.30 το μεσημέρι η Παγκρήτια κινητοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο στη Λιβύη.

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την μηχανοκίνητη πορεία από την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και ήταν γύρω στους 500 σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της Αστυνομίας.

Έξω από την Αμερικάνικη Βάση της Σούδας βρίσκονται παρατεταγμένες ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες των ΜΑΤ.

Πηγή:www.flashnews.gr

Τέξας: Οι μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων ετών



Περισσότερα από 330.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη από τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει από την Τετάρτη στο Τέξας. Η πυροσβεστική κάνει λόγο για την μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων 13 ετών.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 Άρθρο της www.iskra.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΗΣ ΑΡΙΑΝΔΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΥ *
Κοινές θέσεις του Κ. Κ. Πορτογαλίας και του Μπλόκου της Αριστεράς κατά της παρέμβασης του ΔΝΤ και της χρεοκοπίας
Οι αντιπροσωπίες των Κ.Κ. Πορτογαλίας καιΜπλόκου της Αριστεράς συναντήθηκαν στο Κοινοβούλιο για να “ανταλλάξουν πληροφορίες και απόψεις” για την οικονομική και πολιτική πραγματικότητα, σε μια στιγμή που η πορτογαλική κυβέρνηση βρίσκεται στη Βουδαπέστη για να συζητήσει τις λεπτομέρειες της υπαγωγής της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και στο ΔΝΤ, που θα επιφέρει σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις
και περικοπές κοινωνικών δαπανών, με αντίτιμο τα αργύρια  80 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν τα ομόλογα του πορτογαλικού χρέους που κρατούν οι τράπεζες. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο γ.γ. του ΚΚΠ Τζερόνιμο ντε Σούσα, η παρέμβαση τουΔΝΤ , “θα προκαλέσει μεγάλα βάσανα στους Πορτογάλους εργαζόμενους και στο λαό για πολλά χρόνια”.

Ανακοίνωση του ΝΑΡ Εκπαιδευτικών.Για το «νέο λύκειο»: Από το σχολείο για την αγορά στο σχολείο της αγοράς



student_b.gifΑνακοίνωση του ΝΑΡ Εκπαιδευτικών
Η δημοσίευση της πρόταση του υπουργείου παιδείας για το «νέο λύκειο» αποκαλύπτει ότι οι αντιδραστικές τομές στην εκπαίδευση προς όφελος ενός ευέλικτου, προσαρμοσμένου, «φτηνά καταρτισμένου» εργατικού δυναμικού για τη διαφύλαξη του επιχειρηματικού κέρδους και της κυριαρχίας της ιδεολογίας του δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από την αυξημένη ρητορεία περί «νέου». Με τις εξαγγελίες αυτές το σημερινό απαξιωμένο λύκειο οδηγείται σε ακόμα μεγαλύτερη απομάκρυνση από τις πραγματικές ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και τις διευρυμένες δυνατότητες της εποχής.
Το «νέο Λύκειο»: Μορφωτικά οπισθοδρομικό και βαθιά συντηρητικό