Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Με τραγούδια αμφισβήτησης και καταγγελίας, τραγούδια ελπίδας,ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έκλεισε την προχτεσινή αυλαία της Κεντρικής Σκηνής. Πάντα παρών στη μεγάλη γιορτή της ΚΝΕ, ξεσήκωσε το τεράστιο ακροατήριο





«Δε θα περάσουν»
Με τραγούδια αμφισβήτησης και καταγγελίας, τραγούδια ελπίδας, αφιερωμένα σε όσους επιμένουν να ονειρεύονται, σε όσους δεν εφησυχάζουν, σε όσους μάχονται για ένα καλύτερο αύριο ενάντια σε κάθε είδους «αλυσίδες», ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έκλεισε την προχτεσινή αυλαία της Κεντρικής Σκηνής. Πάντα παρών στη μεγάλη γιορτή της ΚΝΕ, ξεσήκωσε το τεράστιο ακροατήριο, προσφέροντας συγκινήσεις και εγερτική διάθεση. Αφιέρωσε το τραγούδι «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα», λέγοντας ότι «όσο υπάρχουν Κνίτες και Κνίτισσες το παιχνίδι θα παίζεται πάντα». Ιδιαίτερα επικριτικός ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη «νέα τάξη πραγμάτων», που προσπαθούν να μας επιβάλουν, βροντοφώναξε: «Δε θα περάσει. Ολοι στους δρόμους».

Ανακοίνωση του ΚΟΚΚΙΝΟΥ,συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ :Να υπονομεύσουμε την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ! Κριτική ψήφος στο ψηφοδέλτιο Α. Μητρόπουλου

 Να υπονομεύσουμε την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ! Κριτική ψήφος στο ψηφοδέλτιο Α. Μητρόπουλου

· Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ σε αντικαπιταλιστική βάση, με μέλη και εκλεγμένα - αποφασιστικά όργανα

1. Η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο ύστατο, διαλυτικό και εκφυλιστικό της στάδιο. Παρ’ όλα αυτά, φτάσαμε στο τέλος χωρίς να αγγίξουμε καν την πολιτική ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος μας και χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθεί ποιες είναι οι ουσιαστικές -και μάλιστα αγεφύρωτες- διαφορές που κάνουν υποχρεωτική μια διάσπαση και διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η.Π.Α : Μεγάλη αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας.Σχολιάζει ο Red Star.

People line up to receive a free meal at the St. Anthony foundation dining room on September 16, 2010 in San Francisco, California.
Justin Sullivan, Getty Images
Φτωχοί και άστεγοι περιμένουν στην ουρά του St. Anthony Foundation στο San Francisco. Το ίδρυμα  σερβίρει κατά μέσο όρο 2.600 γεύματα την μέρα.Και δεν είναι το μοναδικό...



Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το Σαν Φρανσίσκο του 2010.Κάθε μέρα αν κάποιος σταθεί έξω από το St. Anthony Foundation και φωτογραφίζει θα βγάζει την ίδια μονότονη φωτογραφία.Χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς φαγητό , χωρίς στέγη, χωρίς κράτος Πρόνοιας εκατοντάδες Αμερικανοί ζουν χωρίς αύριο και χωρίς ελπίδα.Και αυτό συμβαίνει σε όλες τι Αμερικάνικες πόλεις και Πολιτείες.Τα Ελληνικά ΜΜΕ τα θάβουν όμως και προτιμούν να αναδεικνύουν θέματα όπως αυτό της Κούβας και της δήθεν στροφής της στον καπιταλισμό.Βλέπετε όλοι θέλουν να πιστεύουν πως ο καπιταλισμός είναι μονόδρομος και πως ο σοσιαλισμός έχει ξοφλήσει.Και πρωτοστάτες σε όλα αυτά είναι στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ , σοσιαλδημοκράτες και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις ...

H κρίση των τελευταίων 3 ετών στις Η.Π.Α έχει εκτινάξει την ανεργία στα ύψη.

«Πρώτα ο μαθητής» ... χωρίς δάσκαλο και με 30άρια τμήματα!

Όπως συναντιούνται στις κινητοποιήσεις (φωτό από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 7 Σεπτέμβρη) έτσι να συναντηθούν στον αγώνα μέσα σε κάθε σχολείο οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές

Mόλις πρόσφατα η υπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση στο χώρο της παιδείας. Παραδέχθηκε λοιπόν, ότι η καπιταλιστική κρίση θα χτυπήσει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.
Η παραδοχή αυτή σχετίζεται με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να περικόψει κατά 12% τις πιστώσεις του προϋπολογισμού σε όλα τα υπουργεία με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και το Μνημόνιο όπου ρητά αναφέρεται η σημαντική μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με στόχο να μειώσουν ριζικά τους μόνιμους διορισμούς για την περίοδο 2011-2012.

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΦΙΛΗΣ Θανάσης
Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Ελένη
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΚΑΤΣΩΤΗΣ Χρήστος
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΜΠΑΛΛΟΥ Αλεξάνδρα
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΕΡΡΟΣ Γιώργος
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΓΚΙΟΚΑΣ Γιάννης
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ Δήμος
ΠΕΙΡΑΙΑ: ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Γιάννης
ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ Κώστας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Θεοδόσης

ΠΑΜΕ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΜΙΚΡΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ

Η κυβέρνηση αδίστακτη και αποφασισμένη να υπηρετήσει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου, κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική χτυπώντας ταυτόχρονα όχι μόνο τους εργατοϋπάλληλους αλλά όλα τα λαϊκά στρώματα. Αυτές τις ημέρες έχει στο επίκεντρο την λεγόμενη απελευθέρωση του τομέα των οδικών μεταφορών και την πλήρη παράδοσή του σε ξένα και ντόπια μονοπώλια. Αυτό το στόχο της υπηρετεί το νομοσχέδιο που ήδη κατέθεσε στη βουλή για ψήφιση. Η κυβέρνηση με το σχέδιο αυτό οδηγεί στο ξεκλήρισμα χιλιάδες επαγγελματίες μικροϊδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης που προσπαθούν μερόνυχτα πάνω στο τιμόνι να ζήσουν τις οικογένειές τους. Η μεγαλύτερη μονοπώληση του τομέα των μεταφορών που προωθεί η κυβέρνηση, όχι μόνο δε θα μειώσει το κόστος των μεταφορών, όπως ψευδώς ισχυρίζεται, αλλά αντιθέτως θα είναι ο βασικότερος παράγοντας για την αύξησή του.

Κυβερνητική – εργοδοτική τρομοκρατία στην υπόθεση Μπανκέ

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το τρομοκρατικό πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η αστυνομία κατά των εργαζομένων στο εστιατόριο Μπανκέ της Θεσσαλονίκης και των αγωνιστών που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αλληλεγγύης. Λειτουργώντας ως ορντινάντσες του αφεντικού, οι αστυνομικές αρχές προχωρούν σε αιφνιδιαστικές συλλήψεις εργαζομένων, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, ύστερα από απίθανες μηνύσεις της εργοδοσίας. Έτσι, στις 15 Σεπτέμβρη συνελήφθη η Μαργαρίτα Κουταλάκη, μέλος μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τουριστικών επισιτιστικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Κρατήθηκε όλο το βράδυ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης –παρότι ανατρέφει μόνη της το παιδί της!- και οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια. Η δίκη διακόπηκε επειδή έγινε απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα.

Αλέκα Παπαρήγα: Ο λαός δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη.-Η ψήφος στις αυτοδιοικητικές είναι ισοδύναμη με την ψήφο των εθνικών εκλογών

«H ψήφος στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι ισοδύναμη με την ψήφο των εθνικών εκλογών και ας μην εκλέγεται κυβέρνηση», τόνισε η γενική γραμματεάς της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. 



Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην πολιτική και οικονομική κατάσταση υπό το πρίσμα της πολιτικής ανάλυσης του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι αλήθεια αυτό που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ότι δηλαδή, ο λαός εγκρίνει το Μνημόνιο. Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων νιώθει θυμό, αγανάκτηση και έχει χάσει την όποια εμπιστοσύνη είχε στα δύο αστικά κόμματα της εναλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ». 



Ωστόσο, απαντώντας στην κριτική που ασκείται στο ΚΚΕ ότι δεν επωφελείται από την κρίση των δύο μεγάλων κομμάτων αυξάνοντας τα ποσοστά του, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «θα έρθει και αυτή η ώρα, ο λαός δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη». Πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι ο λαός να εμπιστευθεί τις δικές του δυνάμεις και να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει εναλλατική λύση». 

Δήλωση Παν.Λαφαζάνη, κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές και τις καταστάσεις που πυροδοτεί


ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές και τις καταστάσεις που πυροδοτεί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η συζήτηση την προηγούμενη βδομάδα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επιβεβαίωσε ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές συνιστά ένα μείζον έγκλημα κατά της ελληνικής οικονομίας και των καταναλωτών, αφού θα εξοντώσει κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες και θα εξουθενώσει τους μισθωτούς οδηγούς, ενώ εξωθεί στη διαμόρφωση μεγάλων εταιρικών σχημάτων και καρτέλ που θα ελέγχουν την οδική μεταφορά εμπορευμάτων.

Το όψιμο «ενδιαφέρον» των αστών για την Κούβα και τα ψέμματα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ", όπως του αποτυχημένου πρώην υπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ , Ν.Χριστοδουλάκη...

Ο λαός της Κούβας έχει το καλύτερο στον κόσμο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και ένα από τα καλύτερα συστήματα Παιδείας, συμμετέχει μαζικά στα λαϊκά όργανα, συζητά ο ίδιος τις κυβερνητικές αποφάσεις πριν εφαρμοστούν, εκλέγει τους εκπροσώπους του στα κρατικά και κυβερνητικά όργανα. Τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού είναι αδιαμφισβήτητα και αυτά υπερασπίζεται ο λαός, μπήγοντας καρφί στο μάτι των αστών.

«Λύσσαξαν» όλες αυτές τις μέρες τα αστικά ΜΜΕ στη χώρα μας και διεθνώς για τις - όπως τις παρουσιάζουν - «500.000 απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο στην Κούβα» και για τη «στροφή της Κούβας στον καπιταλισμό». Η δήθεν ευαισθησία τους για το μέλλον των εργαζομένων φυσικά δεν είναι και τόσο αθώα. Ισα ίσα, είναι απόλυτα προσηλωμένη στο στόχο υπονόμευσης της σοσιαλιστικής Κούβας, που δίνει τη μάχη της μέσα σε δύσκολες συνθήκες και εμπόδια, με ένταση της επιθετικότητας από τον αμερικανικό και ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό. Στην ουσία θέλουν να περάσουν στους εργαζόμενους το συνειρμό ότι αφού παντού γίνεται το ίδιο και αφού «και η Κούβα λέει "Viva el capitalismo" (Ζήτω ο καπιταλισμός)» - όπως έγραψε ξεδιάντροπα μια αστική εφημερίδα - τότε «τα κεφάλια μέσα», ο «καπιταλισμός είναι αιώνιος και να αποδεχτούμε ότι πρέπει να κάνουμε και άλλες θυσίες για να βγούμε από το τούνελ της κρίσης».

Μάλιστα, στα «Νέα» ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ν. Χριστοδουλάκης, σε ένα αντικουβανικό, αντισοσιαλιστικό άρθρο έγραψε για «ένα καθεστώς που γινόταν όλο και λιγότερο ικανό να θρέψει τον πληθυσμό του, όλο και πιο αυταρχικό».