Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

1/ . Κύριε πρόεδρε πρόσφατα είπατε ότι φοβάστε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο συνέδριο, δεν ακούγεται  δυσοίωνη η προοπτική αυτή;

 Από το ρόλο μου ως Προέδρου, από αντίληψη και κουλτούρα, αλλά ιδιαίτερα και λόγω της επιτακτικής ανάγκης για την ευρύτατη δυνατή ενότητα της αριστεράς λόγω της πρωτοφανούς κρίσης και της άγριας επίθεσης που δέχονται οι δυνάμεις της εργασίας και ευρύτερα η κοινωνία, θεωρώ χρέος μου να συμβάλλω, μαζί με όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός μας, στη διαμόρφωση των ευρύτερων δυνατών πλειοψηφιών που θα εγγυηθούν μια συντεταγμένη πορεία επανεκκίνησης του Συνασπισμού. Ήδη οι προσυνεδριακές συζητήσεις έχουν δώσει το πολιτικό πεδίο της βάσης για τη διαμόρφωση των ευρύτερων συνθέσεων, καθώς ο κορμός των προτεινόμενων θέσεων από την ΚΠΕ τυγχάνει ευρείας υποστήριξης.

ΤΣΕΧΙΑ , ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -«Κούρσα» για τη διαχείριση- ΣΙΧΥΡΟ ΤΟ Κ.Κ. Βοημίας-Μοραβίας

Mέσα σε ένα κλίμα επίθεσης στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις του λαού, με έντονα τα φαινόμενα της αντικομμουνιστικής υστερίας - την περασμένη βδομάδα έγινε βανδαλισμός και επίθεση με μπογιές στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας, κοντά στο κέντρο της Πράγας - πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο οι βουλευτικές εκλογές στην Τσεχία, χωρίς ωστόσο - ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές - να είναι γνωστό το αποτέλεσμα.
Βεβαίως και στην Τσεχία, των περίπου 10,5 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τα τελευταία 20 χρόνια, από την ανατροπή του σοσιαλισμού, τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.
Η επίσημη ανεργία έχει φτάσει στο 10%, χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται για μισθούς πείνας, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι άστεγοι και εκατομμύρια άνθρωποι ζουν από επιδόματα. Σήμερα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ζουν στη φτώχεια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Το ...εκλογικό «τοπίο»
Με βάση τα δεδομένα λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, φαινόταν σχεδόν αδύνατον κάποιο από τα μεγαλύτερα κόμματα να καταφέρει να σχηματίσει μια κυβέρνηση πλειοψηφίας. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πρώτο κόμμα φαίνεται να είναι οι Σοσιαλδημοκράτες CSSD με 29-30,8% και δεύτερο το Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών ODS με 18,9-22,3%. Τρίτο κόμμα καταγραφόταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας (KSCM) με ποσοστό 12,9-13% και στη συνέχεια ερχόταν το νεοφιλελεύθερο Κόμμα «Top09» (τα αρχικά σημαίνουν Παράδοση, Ευθύνη, Ευημερία) με 10,1-15,1%. Ακολουθούσαν το Κόμμα «Δημόσιες Υποθέσεις», «VV» (που επικαλείται την άμεση δημοκρατία) με 8-9,8%, η «KDY-CSL» με 4,7-5,9%το Κόμμα «Πολιτικών Δικαιωμάτων - Zemanovci» με 3,9-5,5% και το Κόμμα των Πρασίνων «SZ» με 2,8-3,6%.

Πολιτική καμπάνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Προκήρυξη

Αντικαπιταλιστική ανατροπή η μόνη λύση!
Κλιμακώνουμε μέχρι τη νίκη! 
Για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ. Για το συντονισμό και την νικηφόρα κλιμάκωση των αγώνων.
Για τη συσπείρωση της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής Αριστεράς και την ενίσχυση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Για την κοινή δράση της Αριστεράς και όλων των αγωνιστικών δυνάμεων. 
Στο όνομα εξόδου από την κρίση του καπιταλισμού, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – κυβέρνηση του κεφαλαίου – με την καθοδήγηση του άξονα  ΕΕ – ΕΚΤ -  ΔΝΤ, με την ανοιχτή στήριξη του ΛΑΟΣ και τη συναίνεση της ΝΔ έχει κηρύξει ένα πραγματικό πόλεμο εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων της νεολαίας. Επιδιώκουν να αναιρέσουν κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, να επιβάλουν συνθήκη εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, να ισοπεδώσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Κλιμακώνουν την επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση. Προωθούν τον «Καλλικράτη» που θα σημάνει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και διάλυση δημοσίων υπηρεσιών. Ανοίγουν την πόρτα των ομαδικών απολύσεων και της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων. Ετοιμάζουν πακέτο με ιδιωτικοποιήσεις, όπως π.χ. στις συγκοινωνίες. Οδηγούν έτσι τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση, σε μια ακόμα πιο βαθιά και καταστροφική ύφεση, στην ανεξέλεγκτη διόγκωση του χρέους και των ελλειμμάτων, σε μια οικονομική κατάρρευση σαν αυτή όπου οδήγησε το ΔΝΤ την Αργεντινή ή τη Λετονία, σε μια «ελεγχόμενη πτώχευση» όπως λέει σήμερα η Μέρκελ. Στόχος τους είναι η διάσωση των κερδών του κεφαλαίου, και το φόρτωμα του βάρους της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Ασφαλιστικό: Κατά συρροή ψέματα από τον υπουργό !

    "Κρύβεται" πίσω από το "ΔΝΤ" για τη συνταξιοδότηση μετά από 40 χρόνια εργασίας. Πολύ πριν τις εισηγήσεις της τρόικας και την υποβολή του Μνημονίου που αποδέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση, είχε προτείνει ο ίδιος (19 Μαρτίου 2010) την κατάργηση των υφισταμένων ορίων συνταξιοδότησης με νέο όριο τα 40 χρόνια! Η μεθοδευμένη κατάργηση της 35ετίας και 37ετίας κρυβόταν τελικά πίσω από την εσπευσμένη και εν κρυπτώ εισαγωγή του κειμένου της Επιστημονικής Επιτροπής για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

    Πηγή:www.avgi.gr

    ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ-ΔΕΥΤΕΡΑ 3Ι ΜΑΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    • Κοινές εξορμήσεις οργανώνουν σήμερα οι Γραμματείες ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ του Πειραιά
    • Δυναμώνει η ταξική αλληλεγγύη των εργατών, η συμπαράσταση των αυτοαπασχολούμενων, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων
    Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και στο δίκιο των αιτημάτων τους, οι ναυτεργάτες, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κατεβαίνουν στους καταπέλτες για 24 ώρες σε όλα τα λιμάνια της χώρας, για να δώσουν μία ακόμα μεγάλη απεργιακή μάχη, παλεύοντας για δουλειά με δικαιώματα,για να μην περάσει η άρση του καμποτάζ. Μαχητικά και με δεδομένη την αμέριστη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας από τα λαϊκά στρώματα, ενάντια στους τρομοκρατικούς μηχανισμούς που στήνουν κυβέρνηση και κεφάλαιο, αντιμετωπίζουν και την πρόκληση των μεγαλεμπόρων της Αθήνας και του Πειραιά, που ξεδιάντροπα και κυνικά απειλούν τους ναυτεργάτες, αξιώνοντας να δεχτούν τη μαύρη εργασία, στρεφόμενοι και κατά του δικαιώματος της απεργίας.

    Πηγή:www.rizospastis.gr