Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Εντός του λάκκου της ΕΕ ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τα μνημόνια διαρκείας.

«Δεν υπάρχει γυρισμός» στη συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων για 

λογαριασμό του κεφαλαίου, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός


Το γεγονός ότι μέσα στο λάκκο της ΕΕ τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζονται με ή χωρίς μνημόνιο επιβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, στη χτεσινή τους συνάντηση στο Βερολίνο.

Το ΚΚΕ για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης.

 Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Η κυβερνητική τροπολογία για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης  αποτελεί κοροϊδία για το λαό... Αφού ο φόρος έχει πολλαπλασιαστεί από το 2010, με αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να εκτιναχθεί και χιλιάδες οικογένειες να παγώσουν, τώρα η κυβέρνηση με την τροπολογία μειώνει την τιμή του πετρελαίου μόλις κατά 11 λεπτά το λίτρο!

Σχόλιο του KKE για τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ & τη συζήτηση «περί τέλους του μνημονίου»

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ  



Η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ επιβεβαίωσε αυτό που μόνο το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια: Ακόμη κι αν η τρόικα αλλάξει μορφή με απεμπλοκή του ΔΝΤ, ακόμη κι αν το μνημόνιο τελειώσει, τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν, γιατί αυτό απαιτούν η ΕΕ και η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Φρόνιμοι και αδιάφοροι…Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Φρόνιμοι και αδιάφοροι
Μιλάμε, γράφουμε, κριτικάρουμε, συμφωνούμε ή διαφωνούμε και σχεδόν πάντα στο επίκεντρο της κουβέντας μας είναι οι «από πάνω». Οι πολιτικές ελίτ που κυβερνούν. Οι ολιγάρχες που εξουσιάζουν. Οι γραφειοκράτες που διοικούν. Εκείνοι που «κινούν τα νήματα» και οι άλλοι που «αποφασίζουν».
   ΩραίαΑλλά εκτός από τους «από πάνω» υπάρχουν και οι «από κάτω». Οι πολλοί.