Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Γραμματεία Γυναικών ΠΑΜΕ: Με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα δίνουμε λύση στα σύγχρονα προβλήματα

Με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα δίνουμε λύση στα σύγχρονα προβλήματα

         Η Γραμματεία Γυναικών καλεί τις εργαζόμενες τις άνεργες, τις συνταξιούχες να σταθούν στο πλάι όσων οικογενειών, όσων γυναικών τολμάει το αδίστακτο κράτος των καπιταλιστών και οι ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ να στερούν, απαραίτητα για την επιβίωση αγαθά, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό.
Συγκεκριμένα στο δήμο Μενιδίου ενώ καθυστερούνται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες, η ΔΕΗ να προχωρήσει στο κόψιμο της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε εργαζόμενη που αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό.

ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ «Βόμβα διασποράς» η διαρροή - Σε τοξικά χημικά έχει εκτεθεί το 20% των απασχολούμενων στις επιχειρήσεις απορρύπανσης

 
Η περιβαλλοντική, οικονομική και πλέον ανθρώπινη καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 20 του Απρίλη, όταν έγινε η έκρηξη στην πλατφόρμα «Deepwater Horizon» που εκμεταλλευόταν η ΒΡ, ενώ η τροπική καταιγίδα «Μπόνι», που αναμένεται να πλήξει την περιοχή βύθισης της πλατφόρμας, όχι μόνο προκαλεί τη διακοπή εργασιών για τον περιορισμό της διαρροής και της πετρελαιοκηλίδας, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα θα διασπείρει ακόμη περισσότερο την πετρελαιοκηλίδα.
Η καταιγίδα «Μπόνι» προκάλεσε επίσης την αναγκαστική αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν την Τρίτη οι ψαράδες της Λουιζιάνας, οι οποίοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Σικάγο Τρίμπιουν», απασχολούνται ως «εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις απορρύπανσης».
Οι ψαράδες, που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη μόλυνση που έχει προκληθεί λόγω της πετρελαιοκηλίδας, διαμαρτύρονται γιατί η ΒΡ τους υποχρεώνει να μένουν σε πρόχειρα πλωτά ξενοδοχεία ακόμη και τις ημέρες που έχουν ρεπό, δεν πληρώνει τις υπερωρίες, ενώ οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες και επικίνδυνες.

ΗΠΑ - 1.000 συλλήψεις εργαζομένων !

Περισσότεροι από χίλιοι εργαζόμενοι συνελήφθησαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των πανεθνικών κινητοποιήσεων που οργάνωνε σε 15 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά στην αλυσίδα ξενοδοχείων «Hyatt» το σωματείο Unite Here, στο οποίο ανήκουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι μάγειροι, οι σερβιτόροι, οι καθαρίστριες της μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας.
Οι κινητοποιήσεις ήταν πολύμορφες, καθώς οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα ξενοδοχείων, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις έξω από τα ξενοδοχεία κάνοντας «κλοιό» με καθιστική διαμαρτυρία, ενώ την ίδια στιγμή εντός των ξενοδοχείων συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα του ΚΚ ΗΠΑ, «People's World».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ - Η κινητοποίηση έφερε αποτελέσματα

Η κινητοποίηση έφερε αποτελέσματα
Το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι της απλήρωτης συμβασιούχου στο Δήμο Μενιδίου επανασυνδέθηκε, ο δήμος δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα πληρώσει την εργαζόμενη και η προϊσταμένη της ΔΕΗ ζήτησε κατάλογο με άνεργους και απλήρωτους για να μην τους ξανακοπεί το ρεύμα


 

Η παρέμβαση του ΠΑΜΕ, μαζικών και άλλων φορέων, με αφορμή το γεγονός ότι κόπηκε το ρεύμα σε απλήρωτη συμβασιούχο του Δήμου Μενιδίου, είχε αποτελέσματα. Το ηλεκτρικό ρεύμα επανασυνδέθηκε, ο δήμος δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα πληρώσει την εργαζόμενη και η προϊσταμένη της ΔΕΗ ζήτησε κατάλογο με άνεργους και απλήρωτους εργάτες για να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Ανακοίνωση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Η μέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας δεν είναι άλλη μια επέτειος που πρέπει να  τιμήσουμε τυπικά. Είναι, πάνω από όλα, μια μέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την δημοκρατία.
Το δικό μας χρέος ως Αριστερά είναι, όπως και τότε, να απελευθερώσουμε τις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που θα παλέψουν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο. Ειδικά αυτή την εποχή, η πολιτική και η δημοκρατία πλήττονται και απαξιώνονται.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τα 36 χρόνια από την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας

Έχει επιβεβαιωθεί όλα αυτά τα χρόνια ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν γιατρεύεται. Η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας είναι ταξική και υποκριτική. Τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα υπάρχουν μόνο σε χαρτιά. Στην πράξη οι εργαζόμενοι ζουν στο καθεστώς της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των διώξεων για συνδικαλιστική δράση, του αντικομμουνισμού, της πιο ανελέητης εκμετάλλευσης. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι η συσπείρωση και η συμμαχία του, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του εξουσία.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με το Προεδρείο των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

 Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας, έτσι όπως έχει διατυπωθεί από τη πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, είναι μια επιλογή του χρηματιστικού και βιομηχανικού κεφαλαίου να διαμορφωθούν  δύο - τρεις μεγάλοι, απόλυτα ιδιωτικοί, τραπεζικοί όμιλοι, προκειμένου να ανταγωνιστούν μεταξύ τους για τη πίττα της αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι.