Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών 20/9/2010

 Ποιον κοροϊδεύει ο υπουργός εξωτερικών για το ρόλο του Αλ. Ρόντος; Η θέση του υπουργού ότι οι υπηρεσίες του Αλ. Ρόντος είναι «ευπρόσδεκτες» επειδή είναι «καλός γνώστης των Βαλκανίων» μιλάει από μόνη της. Είναι πράγματι γνωστός ο ρόλος του κ. Ρόντος και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο πλευρό των ΗΠΑ και της ΕΕ στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στον πόλεμο εναντίον της, στη διαμόρφωση κρατών προτεκτοράτων στα Βαλκάνια και αλλού.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί για τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΡΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ -Κήρυξη πολέμου κατά του σιδηροδρόμου, θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι το νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για τον ΟΣΕ

  
  • Θανατική καταδίκη του σιδηροδρόμου, το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ
  • Φθηνός πολιτικός ελιγμός η αναβολή της εξαγγελίας των γραμμών που κλείνουν
  • Αναλυτικές παρατηρήσεις παρουσιάζουνν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Κήρυξη πολέμου κατά του σιδηροδρόμου, θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι το νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για τον ΟΣΕ, όπως τεκμηριώνουν στις αναλυτικές παρατηρήσεις που κατέθεσαν σήμερα στην επίσημη διαβούλευση.
Η πρόβλεψη για «αλλαγή χρήσης σιδηροδρομικών ακινήτων», η μαζική μεταβίβαση στο Δημόσιο της σιδηροδρομικής υποδομής και των υπόλοιπων ακινήτων του ΟΣΕ, ο περιορισμός κρίσιμων ειδικοτήτων προσωπικού και ο οικονομικός στραγγαλισμός της ΤΡΕΝΟΣΕ που οδηγούν σε αναγκαστικό κλείσιμο  το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου, προδιαγράφουν ένα τοπίο όπου οι οδικές μεταφορές θα αποτελούν μονοπώλιο και σιδηρόδρομος θα υπάρχει σχεδόν μόνο στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. 

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ.και υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ, για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Σουηδία

“Εφιαλτικό σενάριο”, “τέλος εποχής”, “άλμα στο άγνωστο”: Σύσσωμος ο σημερινός σουηδικός Τύπος σίγουρα δεν πέφτει έξω σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής, που έφεραν την ακροδεξιά των “Σουηδών Δημοκρατών” εντός Βουλής – και μάλιστα με 20 έδρες - τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και το Αριστερό κόμμα στη δεύτερη θέση και την κεντροδεξιά του απερχόμενου πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελντ να επικρατεί χωρίς όμως απόλυτη πλειοψηφία.
Πλέον η χώρα, πάλαι ποτέ πρότυπο του Κράτους Πρόνοιας, εισέρχεται στην κατηγορία των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών (Ελβετία, Αυστρία, Ολλανδία, Ιταλία) που “ξεχωρίζουν” για την προκλητική ακροδεξιά τους, η οποία δεδιστάζει να ορίσει τους ξένους, αλλόθρησκους μετανάστες ως άμεση απειλή, σε όλα τα επίπεδα, για τις κοινωνίες των χωρών αυτών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Οι πολίτες απορρίπτουν όλο και περισσότερο την πολιτική υποκρισία, την απόκρυψη των ευθυνών, τα συνθήματα και τη παραπλάνηση ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ.ΣΑΜΑΡΑ

Οι ευθύνες της ΝΔ για τη σημερινή θέση της χώρας δεν παραγράφονται επειδή απομακρύνθηκε από τη κυβέρνηση. Ούτε οι “αντιμνημονιακοί” ελιγμοί της ηγεσίας της παραπλανούν τους πολίτες για την πολιτική που προτείνει. Οι όποιες προτάσεις της ΝΔ θα κρίνονται πάντα ως αναξιόπιστες όσο δεν συνδυάζονται με σαφή αποτίμηση των πεπραγμένων των κυβερνήσεων Καραμανλή.

(24/9)Κάλεσμα σε Ανοιχτή Γενική Συνέλευση από την ΠΕΚΟΠ

Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στις 24 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 18.00


ΠΕΚΟΠ


 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που μοίραζε προεκλογικά πέρυσι στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ, ο Γιωργάκης και τα στελέχη του, κατέρρευσαν με πάταγο.
Ένα χρόνο μετά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση με μια εθελόδουλη Κυβέρνηση, η οποία μας παρέδωσε όμηρους στις αποφάσεις και στις ορέξεις του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Το αξιοθρήνητο τσίρκο των σαλτιμπάγκων που παριστάνουν τους Κυβερνήτες της χώρας έχουν κηρύξει τον πόλεμο σε ολόκληρη την εργατική τάξη!
Εμείς οι καθαρίστριες και οι καθαριστές συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε τον δικό μας  Γολγοθά.
Τα σκοτεινά και βρώμικα εργολαβικά κυκλώματα που όπλισαν τα χέρια των δολοφόνων κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, παραμένουν ατιμώρητα.
Οι «ικανότητες» του αρμόδιου Υπουργού Χρυσοχοϊδη περιορίστηκαν στην επικοινωνιακή διαχείριση χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η χούντα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παίρνει σάρκα και οστά !Ελληνικός στρατός κατά «εχθρού λαού». Σε ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων επιδίδονται τις τελευταίες μέρες οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο


Σε ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων επιδίδονται τις τελευταίες μέρες οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο, όπως αποκάλυψε το εβδομαδιαίο περιοδικό 'Επίκαιρα'. Αναδημοσίευση από τοwww.prin.gr

Τα επιτελεία των υπουργών Εθνικής Άμυνας και "Προστασίας του Πολίτη" επεξεργάζονται σχέδια αντιμετώπισης του "εχθρού λαού" σε περίπτωση γενικευμένων ταραχών και κινητοποιήσεων που μπορεί να σταθεί αδύνατο για τις αστυνομικές δυνάμεις να συγκρατήσουν και να καταστείλουν.

Εδώ βέβαια επιβεβαιώνεται και η "συνέχεια" του κατασταλτικού κράτους που πνίγει ελευθερίες για να διατηρήσει την τάξη: Το κύμα οργής που χτύπησε την κυβέρνηση της "επάρατου Δεξιάς", με τα Δεκεμβριανά της νεολαίας που συντάραξαν τον κόσμο, δίνει μαθήματα στην κυβέρνηση του ΔΝΤ, που θα κληθεί όπως υπολογίζουν να αντιμετωπίσει κάτι μεγαλύτερο.

Πόθεν 'Εσχες: Καρατζαφέρης ο πιο πλούσιος αρχηγός - Πλουσιότερος όλων ο Καραμανλής-Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρωταθλητής σε ακίνητα! Εχει 72!

Για ακόμα μια χρονιά δόθηκε στη δημοσιότητα το Πόθεν Εσχες των πολιτικών το οποίο στην ουσία όμως μόνο Εσχες είναι αφού το πόθεν δεν διευκρινίζεται και πάλι.


Πρόκειται για τα πόθεν έσχες (χρήση 2008) των «300» της Βουλής και των Ευρωβουλευτών.



Από τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς ο πιο «πλούσιος»  είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης – ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τους πρώην αρχηγούς της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Καραμανλή και Αλέκο Αλαβάνο, οι οποίοι συναγωνίζονταν σε… περιουσίες - και η λιγότερο εύποροι πολιτικοί αρχηγοί είναι η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας.


Εντυπωσιακά όμως είναι και τα στοιχεία για βουλευτές και υπουργούς με τεράστια ακίνητη περιουσία. Οπως ο κ. Ευτύχιος Δαμιανάκης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με 72 ακίνητα! Αλλά και τα 6 αυτοκίνητα που έχει ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), όπως και οι μετοχές και όχι μόνο της κας Αννας Νταλάρα που αγγίζουν τα 2 εκατομμυρια ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το πόσο αγαπούν την οικονομία π.χ. ο Ευάγγελος Βενιζέλος με καταθέσεις 2,7 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και τον αθλητισμό οι κύριοι Διαμαντίδης με μετοχές στον ΟΣΦΠ και Ρουσόπουλος με μετοχές στην ομάδα της παλιάς του γειτονιάς τον Εθνικό Αστέρα! 





Αναλυτικά: 

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την ολοκλήρωση του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στέλνει θερμό χαιρετισμό στις δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους, τους εργαζόμενους κάθε ηλικίας, που επισκέφθηκαν και συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, στο πάρκο Τρίτση.

Η μεγάλη, πλατιά και ενθουσιώδης συμμετοχή της νεολαίας στις φετινές εκδηλώσεις αποτελεί μία ακόμα ένδειξη ανόδου του κύρους της ΚΝΕ και του Κόμματος. Δείχνει ότι μέσα στη γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση ισχυροποιείται ένα ρεύμα βαθύτερου προβληματισμού και προσέγγισης των θέσεων και της πρότασης διεξόδου που προβάλει το ΚΚΕ. Φανερώνει τις νέες δυνατότητες που ξανοίγονται για το Κόμμα και την ΚΝΕ. Η επιτυχία του Φεστιβάλ δίνει νέα ώθηση και δύναμη στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ να δυναμώσουν, να μαχητικοποιήσουν ακόμα πιο πολύ την ιδεολογική και πολιτική παρέμβασή τους, ώστε να εκδηλωθεί πιο αποφασιστικά η λαϊκή συμμαχία, η οργάνωση και πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για το δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια.

Αλληλεγγύη στους 4 του Ιούνη 2003

Τον Ιούνη του 2003 χιλιάδες διαδηλώνουν αποφασιστικά ενάντια στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία επιτίθεται με βαρβαρότητα. Εκατοντάδες προσαγωγές – δεκάδες συλλήψεις.
4 διαδηλωτές καταδικάζονται πρωτόδικα σε εξοντωτικές ποινές
με κατασκευασμένες κατηγορίες.
ΕΦΕΤΕΙΟ 24 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη
Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους
Τρίτη 21/9, 6 μ.μ., Καμάρα, Μικροφωνική αντιπληροφόρησης
Τετάρτη 22/9, 9 μ.μ., Καμάρα, Συναυλία αλληλεγγύης
Παρασκευή 24/9, 9 π.μ., Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 4 του 2003

Ακολουθεί κείμενο από την Προλεταριακή Σημαία:

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΩΣ ΤΟ 2020 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ


Ένα θερμό χειμώνα ή δέκα χρόνια παγωνιά;

Παράταση του μνημονίου έως το 2020 εξετάζουν οι Βρυξέλλες, καθώς τα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα -που σύντομα θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα- οδηγούν μόνο σε ύφεση. «Σε δέκα χρόνια θα είμαστε στην ίδια κατάσταση ακόμα και αν μας χάριζαν τα χρέη», τονίζει η έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Το ίδιο εκτιμά και το ΔΝΤ καθώς το μοντέλο οικονομίας είναι στρεβλό. Στόχος κυβέρνησης και Βρυξελλών είναι να διασφαλιστούν τα χρέη των τραπεζών -κυρίως γερμανικών και γαλλικών- και να συμπιεστεί η αγορά εργασίας.

Μας το λένε και κατάμουτρα τώρα!

Κάποιοι εδώ και καιρό, από τα προεόρτια ακόμη της κρίσης και πριν ακόμη ξεδιπλωθεί η επίθεση του συστήματος σε ότι έχει κατακτήσει η εργατική τάξη και ο λαός, λέγαμε ότι το πρόβλημα του λαού και των εργαζομένων δεν πρέπει να είναι το χρέος, και πώς θα το λύσει η ...χώρα, αλλά η απόκρουση και ανατροπή των μέτρων που παίρνονται  στο όνομά του. Δε το αναγνωρίζουμε ως λαϊκό πρόβλημα αλλά ως δικαιολογία του συστήματος για να περάσει τα μέτρα αυτά. Γι΄ αυτό πρέπει να διεκδικούμε αυξήσεις μισθών, ασφάλιση και σύνταξη, ανατροπή των μέτρων, ανατροπή του μνημόνιου κ.λπ. κ.λπ., μη αναγνωρίζοντάς το και μη νομιμοποιώντας το στη συνείδηση του λαού! Δεν θέλαμε και δεν είχαμε καμιά διάθεση να προτείνουμε λύσεις είτε αυτές λέγονται αναδιάρθρωση είτε άρνηση είτε οτιδήποτε άλλο.

ΣΥΡΙΖΑ - Με δυναμικά ψηφοδέλτια στις Περιφέρειες

Βασιλης Τεντόμας, υποψήφιος περιφερειάρχης Β.Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΑΦΝΗ ΣΦΕΤΣΑ

Με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, η ανανεωτική- ριζοσπαστική αριστερά “ρίχνεται” για τα καλά πια στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες έχουν επιλεγεί, καθώς οι μόνες εκκρεμότητες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Δυτικής Ελλάδας αναμένεται εντός του Σαββατοκύριακου ότι θα έχουν λήξει. Ανάλογη είναι και η εικόνα στους δήμους, όπου πλέον κλείνουν, πέρα από τους επικεφαλής, και τα ψηφοδέλτια. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού μεταφέρθηκε τελικά για την Τετάρτη, για να έχουν ετοιμάσει τις προτάσεις τους όλα τα όργανα του κόμματος.

Οι υποψήφιοι στις Περιφέρειες


Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες, πέραν της Αττικής, είναι: Στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, ο Ανέστης Στρατιάδης, στο Βόρειο Αιγαίο οΒασίλης Τεντόμας, στην Ήπειρο ο Γιάννης Παπαδημητρίου, στη Θεσσαλία ο Κώστας Πουλάκης, στο Ιόνιο, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, στην Κρήτη ο Γιώργος Σταθάκης, στο Νότιο Αιγαίο ο Νίκος Χρυσόγελος, στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, και στην Πελοπόννησο ο Θανάσης Πετράκος.

Χτυπήματα με μαχαίρι-Νέα κτηνώδης επίθεση σκίνχεντ με στόχο αλλοδαπούς στη Μόσχα


 Έξαρση ρατσιστικών εγκλημάτων στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια (φωτογραφία αρχείου)
Έξαρση ρατσιστικών εγκλημάτων στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια  (Φωτογραφία:  Associated Press )



Άγρια επίθεση με μαχαίρια δέχθηκαν από ομάδα σκίνχεντ πέντε άνδρες από το Τατζικιστάν σε προάστιο της Μόσχας.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax δήλωσαν ότι οι πέντε  Τατζίκοι συζητούσαν ήσυχα σε ένα δρόμο όταν τους επιτέθηκαν οι σκίνχεντ, οι οποίοι αφού τους ξυλοκόπησαν και τους μαχαίρωσαν, πρόλαβαν να διαφύγουν.

Οι πέντε άνδρες, που φέρουν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Οι τρεις από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική.

Η υποψηφιότητα του Α. Μητρόπουλου - πραξικόπημα του ΣΥΝ ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του «Ξ»
Η απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΝ να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου για την περιφέρεια Αττικής προκαλεί τεράστια έκπληξη για την πολιτική μυωπία σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που την χαρακτηρίζει.

Η προσέγγιση του «σοσιαλιστικού» λεγόμενου χώρου είναι ασφαλώς όχι μόνο θεμιτή αλλά απόλυτα σωστή. Το θέμα είναι πώς επιτυγχάνεται αυτή! Και ο τρόπος με τον οποίο σίγουρα δεν επιτυγχάνεται είναι με το να δίνεται εν λευκώ στήριξη σε άτομα του χώρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα  οποία πολιτικά και ουσιαστικά δεν έχουν ξεκόψει ποτέ από αυτό τον χώρο!

Ο Α. Μητρόπουλος δεν εκπροσωπεί τίποτα το οποίο να έχει σχέση με την Αριστερά στο επίπεδο του προγράμματος το οποίο παρουσίασε! Και δεν εκπροσωπεί τίποτα σε ότι αφορά δυνάμεις μέσα στο χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι οποίες είναι διατεθειμένες να έρθουν σε σύγκρουση με την ηγεσία του κόμματος, να αποσπαστούν από αυτό και να κινηθούν οργανωμένα στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενός αριστερού σχηματισμού/πόλου.