Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Όταν ακούς για «λιτό βίο» πάρε τα μέτρα σου !

 Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες να αποσιωπηθεί ο πραγματικός στόχος των διαπραγματεύσεων, που δεν είναι άλλος από την παραπέρα εξασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και της αδιάκοπης εκμετάλλευσης των εργαζομένων, παραμένουν οι φωνές που, κόντρα στο ρεύμα, επιμένουν να λένε την αλήθεια και να καλούν σε εγρήγορση, καθώς τα εκρηκτικά προβλήματα της ζωής μας παραμένουν και γιγαντώνονται.



Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ξεκαθαρίζουν, με ανακοινώσεις τους, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, καθώς ο βασικός και κύριος αντίπαλος είναι εδώ. Και θέτουν στόχους πάλης και συσπείρωσης για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών, για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ: Οι ιμπεριαλιστές σε ΕΕ και ΗΠΑ κορυφώνουν τους εκβιασμούς τους.

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Από την επομένη των εκλογών, οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ, με επικεφαλής τη Γερμανία, κλιμακώνουν τις απροκάλυπτες επεμβάσεις, πιέσεις και εκβιασμούς, για πλήρη ευθυγράμμιση των νέων διαχειριστών της κυβερνητικής εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο μονόδρομο της ιμπεριαλιστικής υποταγής, προστάζοντας την απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιδραστικών, αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων και την πιστή τήρηση των «δεσμεύσεων».

Λιάνα Κανέλλη : Η αβάσταχτη ελαφρότητα του θεαθήναι.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του θεαθήναι.



Ο Αλέξης είναι υποχρεωμένος να παίξει με τις λέξεις πλέον στα σοβαρά. Και δεν είναι «έλλειψη σεβασμού» στο αξίωμα του πρωθυπουργού η αναφορά του μικρού του ονόματος , αλλά δική του επικοινωνιακή πολιτική επιλογή για το εσωτερικό της χώρας έναντι του επιθέτου του στο εξωτερικό.
Λαμβάνει δε εξαιρετική βοήθεια από τους κυβερνητικούς εταίρους του, που προσομοίωσαν αβίαστα, όσο και ασχολίαστα, τη συγκυβέρνηση ως συνεργασία Αρη - Ζέρβα για την ανατίναξη του μνημονίου - Γοργοπόταμος.

Απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των σχολών του ΟΑΕΔ.

Απλήρωτοι παραμένουν για σχεδόν τέσσερις μήνες οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των σχολών του ΟΑΕΔ και για το θέμα έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που έκαναν ήδη παρέμβαση στη Διοίκηση του Οργανισμού, ενώ θα θέσουν το θέμα και στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του.



Να σημειώσουμε ότι για άλλη μια φορά φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στελεχώθηκαν με ωρομισθίους εκπαιδευτικούς με μεγάλη καθυστέρηση. Οι σχολές άνοιξαν μεν στις αρχές του Σεπτέμβρη αλλά οι πρώτοι ωρομίσθιοι προσλήφθηκαν στις 10 Νοέμβρη και κάποιοι στα μέσα Δεκέμβρη.