Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

«Το σακίδιο …άνοιξε»...Της Κάλι Καρά

Της Κάλι Καρά

Το σακίδιο του αρχηγού του Ποταμιού άνοιξε, αποκαλύπτοντας όλο το ...θησαυρό του, στην τηλεοπτική εκπομπή στον «ΕΝΙΚΟ», όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης... «έσπασε το κατεστημένο» απαντώντας όρθιος, παπαγαλίζοντας, όμως, αντιδραστικές θέσεις, χιλιοειπωμένες, λίγο - πολύ, από όλες τις αστικές δυνάμεις.
Ας σταχυολογήσουμε ενδεικτικά:
- Υπέρμαχος της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ... 

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες και τον αγώνα διάσωσης του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,



Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μέρα που η καταστροφική πλημμύρα έπληξε την έδρα της ΚΕ, τις εγκαταστάσεις του «Ριζοσπάστη» και του «902» και με ιδιαίτερη σφοδρότητα το Αρχείο του Κόμματος.
Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος αποφάσισε να οργανώσει αυτή την εκδήλωση σήμερα, όχι απλά σαν ένδειξη μνήμης για ένα σημαντικό σταθμό της πολυσήμαντης πορείας του ΚΚΕ, που εξελίχθηκε σε πραγματικό άθλο με τη διάσωση του αρχείου και την αποκατάστασή του, αλλά κυρίως ως ένδειξη τιμής και σεβασμού σε όσους και όσες συνέβαλαν σε αυτό το τιτάνιο έργο.