Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι μαζί ΠΑΜΕ να αγωνιστούμε για να μην υποταχθούμε ! Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Σάββατο 5 Οκτώβρη απευθύνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως «Ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι».

Συγκεκριμένα το Σάββατο θα γίνουν σε:
Αθήνα: στις 11 π.μ., στην Ομόνοια.
Θεσσαλονίκη: στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Βόλος: Νέα προκλητική προσαγωγή μελών της ΚΝΕ, η δεύτερη μέσα σε τρεις μέρες .ΤΕ Βόλου ΚΚΕ: Η προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας θα πέσει στο κενό.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες και σε ώρες που διεξαγόταν μαθητική κινητοποίηση, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προχώρησαν σε αναίτια και προκλητική προσαγωγή στελεχών της ΚΝΕ και μαθητών.

Μετά την προσαγωγή από αστυνομικούς της ασφάλειας, στελέχους της ΚΝΕ σε κεντρικό δρόμο τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου (διαβάστε αναλυτικά εδώ την είδηση), έρχεται η νέα προκλητική επέμβαση αστυνομικών της ΟΠΚΕ εναντίον άλλου στελέχους της ΚΝΕ και σε μαθητές που ήταν μαζί του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ KEΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 39ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες, τους εργαζόμενους κάθε ηλικίας, που πήραν μέρος στις πολύμορφες εκδηλώσεις και συνέβαλαν στην επιτυχία του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στο Πάρκο Τρίτση.



Η μεγάλη συνάντηση στο Φεστιβάλ των χιλιάδων μαθητών, σπουδαστών, νέων εργατών κι ανέργων φανερώνει ότι, μέσα στις σύνθετες συνθήκες που ζούμε, υπάρχουν οι δυνατότητες για να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας σε κάθε χώρο που ζει, μορφώνεται και εργάζεται η νεολαία με στόχο την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών της.

Καταψήφισε το ΚΚΕ τη στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ.

Η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι εξασφαλίζει «στρατηγικό πλεονέκτημα» στην Ελλάδα


Τη διακοπή και την ακύρωση κάθε στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ, ζήτησε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, καταψηφίζοντας το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία Αμυνας Ελλάδας και Ισραήλ.

Η συγκρότηση της ΠΑΑΣ συμβολή στην εργατική, λαϊκή και αντιιμπεριαλιστική πάλη ! Το στίγμα μας πρέπει να ταξιδέψει παντού! 26 και 27 Οκτώβρη η πανελλαδική σύσκεψη της Π.Α.Α.Σ. στην Αθήνα.

Οι εκτιμήσεις μας για την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας στη χώρα και στην περιοχή αλλά και η απαράγραπτη ανάγκη η εργατική τάξη και ο λαός μας να κατακτήσει την πολιτική-ιδεολογική-οργανωτική συγκρότηση που απαιτεί η αναμέτρησή του με το σύστημα μέσα από την πάλη του μας οδήγησε να πάρουμε την πολιτική πρωτοβουλία της συγκρότησης της ΠΑΑΣ. 



Η πρόταση για τη συγκρότηση της ΠΑΑΣ έχει πολλαπλά επικαιροποιηθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις.

Το ΚΚΕ για τη συνάντηση Βενιζέλου - Νταβούτογλου.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση Βενιζέλου - Νταβούτογλου



Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος έχει υποχρέωση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τα κόμματα για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, όπως επίσης και να τοποθετηθεί πάνω σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έναρξη νέας διαδικασίας διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, με άμεση εμπλοκή της Ελλάδας και Τουρκίας μέσω απευθείας επαφών της Αθήνας με τον εκπρόσωπο της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, και της Άγκυρας με τον Ελληνοκύπριο.