Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο κέντρο διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ - ομιλία στους εργαζόμενους.



  • Ο στόχος τους είναι με τον εκβιασμό και την απειλή χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας να προωθήσουν ένα πρωτοφανές στα χρονικά σχέδιο στοχοποίησης των Ελλήνων πολιτών, των εργαζόμενων και εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
  • Μετά από ένα χρόνο εφαρμογής αυτής της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου, η οποία είναι καταστροφική γιατί έχει στον πυρήνα της την κοινωνική αδικία και την υφεσιακή αντίληψη.
  • Έρχονται και αυξάνουν ακόμα περισσότερο τη δόση. Και πάλι με εργαλείο εκβιασμού ότι δεν θα πάρουμε χρήματα, ότι θα χρεοκοπήσουμε.
  • Όταν ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, κλονίζεται το σύστημα και της επικοινωνίας τους και της τακτικής τους και των τακτικισμών τους. Και οι μπλόφες και τα εργαλεία εκβιασμών έχουν αρχίσει και αυτοεξευτελίζονται.

Μόνο το Μετρό θα λειτουργήσει Τρίτη και Τετάρτη-ακινητοποιημένα τα άλλα μέσα μεταφοράς.


Λόγω 48-ωρης απεργίας του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο και τους σταθμούς Παλλήνη, Παιανία - Κάντζα και Κορωπί.
Τα υπόλοιπα δρομολόγια των Γραμμών 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ θα εκτελούνται κανονικά.. Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Συγκεκριμένα:


  • οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία κι έτσι τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και την Τρίτη και την Τετάρτη. Εξαιρούνται οι ειδικές λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους αθλητές των Special Olympics.

Νέα ωμή επίθεση ενάντια στους άνεργους ετοιμάζει η κυβέρνηση, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος ανεργίας.



Νέα ωμή επίθεση ενάντια στους άνεργους ετοιμάζει η κυβέρνηση, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις προϋποθέσεις καταβολής του. Ιδιαίτερα στους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό κλπ. Ουσιαστικά καταργούν το επίδομα ανεργίας και επιδιώκουν να ταΐσουν με δις ευρώ το μεγάλο κεφάλαιο. Οδηγούν τους ανέργους κάθε μορφής στον Καιάδα και στην ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους άνεργους, τους νέους να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα και να οργανωθούν.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΕΚ - ΕΛΛΑΔΑ .Ο αδύνατος κρίκος της κρίσης - ζωτικός κρίκος της επανάστασης



H ορμητική είσοδος των μαζών στο προσκήνιο, πυροδοτημένη από την παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και τις συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού που εγκαινίασε το Mνημόνιο της κυβέρνησης ΠAΣOK με την περίφημη Tρόικα των ΔNT/EKT/EE, διαμορφώνει μια νέα πολιτική κατάσταση και νέους όρους στην ταξική πάλη.
Tο κίνημα των «Aγανακτισμένων», που απλώνεται από την Πλατεία Συντάγματος στις πλατείες όλης της Eλλάδας, ενισχυμένο από τη γενική απεργία της 15ης Iουνίου, των εργατών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οδήγησε την κυβέρνηση ΠAΣOK στα όρια της κατάρρευσης και τον Παπανδρέου στην αυτογελοιοποίηση.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε : Ενέργεια στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων


Σε αγώνα για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, στο πλαίσιο μιας άλλης εξουσίας, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής ενέργειας, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, χωρίς εξαρτήσεις από το εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, καλεί η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ξεκαθαρίζει ότι μόνον όταν η εξουσία περάσει στα χέρια του λαού, η ηλεκτρική ενέργεια θα τεθεί στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων, η περιοχή θα αναπτυχθεί προς όφελος των εργαζομένων και θα εξασφαλιστεί το δικαίωμα δουλειάς για όλους, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην υγεία και τη μόρφωση.
Η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της αυτήν την περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη δυναμικοί αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία των συνδικάτων στις 28 και 29 Ιούνη



Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας.

Συμμετέχουμε στο κίνημα των πλατειών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στους δρόμους, στις πλατείες, στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις, στις καταλήψεις.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία των συνδικάτων στις 28 και 29 Ιούνη.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, παρότι ανασχηματίστηκε, παραμένει η κυβέρνηση της Τρόικας, των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που λεηλατεί συντάξεις, μισθούς, κοινωνικά δικαιώματα και τη δημόσια περιουσία, ενώ θα φτάσει τη ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.



Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απειλή «μεσοπρόθεσμο ή τανκς», που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος προς το λαό.
Ο ίδιος ο λαός, διδασκόμενος από την ιστορία του, πρέπει να απαντήσει ότι ο υποταγμένος λαός κινδυνεύει από την πτώχευση και από τα άλλα δεινά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μόνο οργανωμένος και αποφασισμένος να παλέψει για το δίκιο και την εξουσία του μπορεί να τα αποκρούσει.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την αντίδραση της ΝΔ στα πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη.



Η ΝΔ θέλει να κρύψει την ουσιαστική της συμφωνία με τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, αλλά το μίσος της για τους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος εναντίον τους δεν την αφήνει.
Ας μάθουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο Καρατζαφέρης και οι άλλοι ότι τα μνημεία δεν βεβηλώνονται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις, αλλά από την εμπορευματοποίησή τους και ότι η χώρα δυσφημείται από την εξαθλίωση του λαού και όχι από τη λαϊκή πάλη.

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σάμο.


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στη Σάμο και μέχρι αυτή την ώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας του νησιού.
                             Λόγω των ισχυρών ανέμων (8 Μποφόρ) που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά πήρε διαστάσεις και κινείται με κατεύθυνση το ΧΥΤΑ Ανατολικής Σάμου. Στην προσπάθεια κατάσβεσής της συμμετέχουν δυνάμεις τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πάρα πολλοί εθελοντές.

Το αγωνιστικό μας ραντεβού.48 ώρες στο δρόμο-Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα.


alt
 
 
 
48 ώρες στο δρόμο-Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα
Τα αγωνιστικά ραντεβού μας στις 28 και 29 Ιουνίου
ΑΠΟΦΑΣΗ της λαικής συνέλευσης στο Σύνταγμα  27/6/2011
 
 
Τα αγωνιστικά ραντεβού μας στις 28 και 29 Ιουνίου Μας χωρίζουν πια μόνο λίγες ώρες από τη διήμερη πανελλαδική κινητοποίηση της 28ης και 29ης Ιουνίου. Όλα δείχνουν ότι το διήμερο της Γενικής Απεργίας μπορεί να πάρει τις διαστάσεις παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα ενταφιάσει οριστικά το Μεσοπρόθεσμο. Αυτός ο αγώνας δεν είναι κρίσιμος μόνο για το μέλλον μας, αλλά αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που θέλουν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Το Σύνταγμα είναι η αφετηρία μιας νέα πορείας.

Νεολαία Συνασπισμού:‘Η ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Ή ΕΜΕΙΣ!



Στις 28 και 29 Ιούνη, μετά από ελιγμούς και ακροβασίες δύο εβδομάδων, η  κυβέρνηση φέρνει τελικά για ψήφιση το «νέο» Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο τελικά θα είναι το παλιό! Αυτή η «απρόβλεπτη» για την ελληνική και ευρωπαική άρχουσα τάξη καθυστέρηση, προέκυψε λόγω της μαζικής και αποφασιστικής απόρριψης του Μεσοπρόθεσμου από την κοινωνία που βγήκε στις πλατείες και στους δρόμους στις 15 Ιούνη και έριξε την κυβέρνηση του Μνημονίου. Το γεγονός αυτό, ήταν και είναι απτή απόδειξη της εκρηκτικής δύναμης που κρύβει η συνύπαρξη και η αγωνιστική συμπόρευση των «αγανακτισμένων» με τα σωματεία και τα συνδικάτα, το μαχητικό εργατικό κίνημα.

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα




Απεργιακές συγκεντρώσεις, πρωί και απόγευμα, έχουν οριστεί σε ολόκληρη τη χώρα σε:


Τρίτη 28 Ιούνη


Συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις.
Αθήνα: 10 π.μ., Ομόνοια - 7 μ.μ., Στύλους του Ολυμπίου Διός
Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου - 7 μ.μ., στο ίδιο μέρος
Πειραιάς: 10 π.μ., πλατεία ΗΣΑΠ
Νάουσα: 10 π.μ., πλατεία Καρατάσου
Εδεσσα: 11 π.μ., μικροί καταρράκτες
Κιλκίς: 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης
Βέροια: 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου
Πολύγυρος: 10.30 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο
Κατερίνη: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Σέρρες: 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Ανακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης για τη 48ώρη απεργία στις 28-29 Ιουνίου-Η μεγαλύτερη απεργία απέναντι στα πιο σκληρά μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης


Ανακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης
για τη 48ώρη απεργία στις 28-29 Ιουνίου
Στις 28 και 29 Ιούνη όλη η χώρα νεκρώνει από τη 48ωρη Γενική Απεργία των συνδικάτων.
Οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην παραγωγή, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες απεργούμε και διεκδικούμε. Οι εργαζόμενοι από την πιο μικρή επιχείρηση ως την πιο μεγάλη, οργανώνονται και συμμετέχουν με αγωνιστικό πάθος και διεκδικητική ορμή, στην πιο μεγάλη γενική απεργία που πραγματοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες.
Αυτή η απεργία μας αφορά όλους. Είναι μια απεργία – σεισμός.
Είναι μια απεργία που θα καθορίσει τι κοινωνία θα έχουμε αύριο.

Το ΠΑΜΕ σήμερα με μια συμβολική κινητοποίηση ανάρτησε πανό στην Ακρόπολη με σύνθημα (σε Ελληνικά-Αγγλικά),“Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Δεν παραδίνονται ποτέ. Οργάνωση-Αντεπίθεση”.

 Το ΠΑΜΕ σήμερα με μια συμβολική κινητοποίηση ανάρτησε πανό στην Ακρόπολη με σύνθημα (σε Ελληνικά-Αγγλικά), “Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Δεν παραδίνονται ποτέ. Οργάνωση-Αντεπίθεση”. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τους ανέργους, τις γυναίκες σε λαϊκό ξεσηκωμό. Δυναμώνουμε την πάλη μας με τους λαούς όλου του κόσμου ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που πτωχεύουν το λαό
Απαντάμε δυναμικά, αποφασιστικά με τη μαζική μας συμμετοχή στη 48ωρη απεργία.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Όλοι στην 48ωρη Απεργία

Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
Απεργιακή συγκέντρωση - Τρίτη 28 Ιούνη,

10 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία(και τις δύο ημέρες)

Γενικός ξεσηκωμός ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», κλιμάκωση της πάλης με στόχο την πλουτοκρατία, τα κόμματά της, την Ε.Ε και το ΔΝΤ.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό, για να μην περάσουν από τη Βουλή, τα νέα βάρβαρα μέτρα του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» της Κυβέρνησης, της Ε.Ε και της πλουτοκρατίας.

Κάλεσμα της Επιτροπής ΠΑΜΕ Πρέβεζας στην 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη 2011.



ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
OΛΟΙ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ ΣΤΙΣ 10 πμ
ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
OΛΟΙ και OΛΕΣ στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28-29 Ιούνη ημέρες συζήτησης στην βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.
Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, τα πάντα.
Για να είναι μαζική καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμα μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.

Μεσοπρόθεσμο ή τανκς προβλέπει ο Πάγκαλος


ENET.GR

Αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα χρειαζόταν τα τανκς να προστατεύσουν τις τράπεζες από τους πολίτες. Τις πρωτοφανείς αυτές δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.
Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο Θόδωρος Πάγκαλος προέβλεψε -ξεπερνώντας και τον ίδιο του τον εαυτό- ότι αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο “την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία.