Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοι είναι ο επιχειρηματίας, ο τραπεζίτης και ο βιομήχανος που αποκαλύπτει ο "Ριζοσπάστης" ;


Τη στιγμή που η κυβέρνηση βάζει χέρι ακόμη και στα εισοδήματα των 300 ευρώ τον μήνα, που φορολογεί ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε, που κάνει εκκλήσεις στον πατριωτισμό μας, κάποιοι κάνουν πλάκα. Στο σημερινό φύλλο (22.9.11) του «Ριζοσπάστη» (εδώ το δημοσίευμα) ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος αποκαλύπτει – όπως γράφει – τις φορολογικές δηλώσεις τριών μεγαλοεπιχειρηματιών της χώρας, που έχουν δηλώσει για το έτος 2010 (βλέπε φωτοτυπίες) προσωπικό εισόδημα από 1.800 μέχρι 32.000 ευρώ (!!) πληρώνοντας αστεία ποσά για φόρο εισοδήματος, με τον ένα μάλιστα να του αναλογεί επιστροφή φόρου 250 περίπου ευρώ!!!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Δεν πάει άλλο! Ήρθε η ώρα της ανατροπής!


Έχουν ξεπεράσει πια κάθε όριο. Δεν φτάνει που οδηγούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους στην εξαθλίωση, ο Β. Βενιζέλος έφτασε στο σημείο να πει μέσα στη βουλή ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που «έχουμε τεθεί υπό έλεγχο»! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου που εκφράζει, λίγο πριν ανακοινώσει ένα ακόμα σφαγιαστικό πακέτο μέτρων, αισθάνονται υπέροχα με την τρόικα! Ο εξευτελισμός τους έχει γίνει τέλειοςΤην ώρα που η πολιτική τους χρεοκοπεί, που η εργατική οικογένεια οδηγείται στην πτώχευση, η ιερή συμμαχία κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, για να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα, αυτοί μας οδηγούν σε χρεοκοπία και μάλιστα με τους όρους των τραπεζών και των πολυεθνικών, της ΕΕ και του ΣΕΒ.
Υπάρχει και άλλος δρόμος, είναι ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής για την επιβολή των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Α.Σ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

 
«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό διεθνή έλεγχο» αναφώνησε αφιονισμένος ο νέος εντεταλμένος που θέλει να μας «σώσει» με το ζόρι μετά το «είναι ευτυχία το μνημόνιο» του «μαζί τα φάγαμε». Αφού η μαριονέτα που παριστάνει τον πρωθυπουργό υλοποίησε το αμερικανικό σχέδιο για την υπονόμευση του ευρώ, ανέθεσε τις λεπτομέρειες της διάλυσης του ελληνικού λαού στον μεγαλομανή, μωροφιλόδοξο και αμετροεπή ολίγιστο, το διαπνεόμενο από στρατιωτική νοοτροπία.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις ευχαριστίες του Ευ. Βενιζέλου προς την τρόϊκα.

Οι ύμνοι του υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα εκφράζουν τον κυνισμό της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων, και εκείνων που ψήφισαν το μνημόνιο και όσων στήριξαν την εφαρμογή του.
Δείχνει πόσο αδίστακτα γίνονται τα αστικά κόμματα προκειμένου να εξασφαλίσουν συμμάχους και στηρίγματα για να υπηρετήσουν τα ζωτικά συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και να τσακίσουν τα λαϊκά δικαιώματα.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε : Λαϊκή απάντηση στην κλιμάκωση του αντιλαϊκού πολέμου.


Κυβέρνηση και τρόικα αδίστακτα και με σχέδιο ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο εξόντωσης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων για να περιορίσουν τις ζημιές των συσσωρευμένων κεφαλαίων της πλουτοκρατίας από τη δρομολογούμενη χρεοκοπία και για να διασφαλίσουν την αυριανή τους κερδοφορία.
Αν ο λαός χάσει το θάρρος του μπροστά στους εκβιασμούς και τις απειλές τους, αν δεν ξεμπερδέψει τώρα με τα ψέματα και τις αυταπάτες των κομμάτων του συστήματος, δεν θα χάσει μόνο πολλά, αλλά θα τα χάσει όλα.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα στο περιοδικό Επίκαιρα


• Νομίζω ότι ακόμα και για τους πιο αντικειμενικούς παρατηρητές είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει εντολή να κυβερνά την χώρα.

• Η κυβέρνηση δεσμεύεται κάθε έναν με ενάμιση μήνα ότι το πρόβλημα λύθηκε και ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. ΚΑΙ αμέσως μετά έρχεται και το αναιρεί. Έχει χάσει εντελώς την αξιοπιστία της, αλλά και την αξιοπρέπειά της. Τι άλλο χρειάζεται να συμβεί, λοιπόν, για να  ξεγαντζωθεί ο κ. Παπανδρέου από την εξουσία.

• Χρεώνουμε στον κ. Σαμαρά ότι η μόνη εναλλακτική διέξοδος που προβάλλει είναι η μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Γεμίζουν δακρυγόνα οι αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. Έντονος ο φόβος για κοινωνική αναταραχή από τα συνεχή μέτρα λιτότητας. Οι αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ., που παρουσίασαν ελλείψεις μετά τα επεισόδια του καλοκαιριού, γεμίζουν με δακρυγόνα


Εκτιμώντας ότι το φθινόπωρο που έρχεται θα είναι καυτό, οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. ασκούν πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτης για ενίσχυση του οπλοστασίου της αστυνομίας.
Μπορεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου να είναι μειωμένος κατά 800 εκατομμύρια ευρώ, αλλά έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων αιχμής, δηλαδή τα ΜΑΤ και οι ομάδες Δέλτα και ΔΙΑΣ.
Έτσι, μετά τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν μετά τα επεισόδια του καλοκαιριού, οι αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. ξαναγεμίζουν με δακρυγόνα.

Με μια φραντζόλα και ένα μπουκάλι γάλα εμφανίστηκε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Τόνισε ότι μια 4μελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο για να τα αγοράσει.

Σε μια εντυπωσιακή συμβολική κίνηση προχώρησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, θέλοντας να δείξει τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας.
Η κα Κανέλλη ανέβηκε στο βήμα και λίγο πριν αρχίσει την ομιλία της έβγαλε από μια σακούλα ένα μπουκάλι γάλα και μια φραντζόλα ψωμί και τα τοποθέτησε στο έδρανο.
"Αυτή η φραντζόλα έχει 0,60 ευρώ και το γάλα 2 ευρώ.

Επιδιώκουν την ανώδυνη εκτόνωση-Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προτιμούν το γιαούρτωμα από την ανατροπή του συστήματος

 
Πρόθυμοι να υποστούν όχι μόνο την αγανάκτηση και τις λοιδορίες, αλλά και ...τα γιαούρτια των πολιτών δηλώνουν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να θυσιαστούν για χάρη των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. «Εχει απολύτως δίκιο ο άνεργος που δεν έχει σπίτια και γι' αυτό είμαι διατεθειμένος και εγώ, ως μέρος του πολιτικού συστήματος, να δεχθώ και το θυμό και τη λοιδορία και το γιαούρτωμα γιατί αυτό είναι η αντίδρασή του και το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για όσα δεν κάναμε τα προηγούμενα χρόνια.

Επίθεση μπράβων στον εκπρόσωπο της Κίνησης Αντίστασης Ταξιτζήδων!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του μπάσκετ στο Περιστέρι η συγκέντρωση των ταξιτζήδων. Εκεί παρέμβηκε με προκήρυξη η Κίνηση Αντίστασης Ταξιτζήδων ζητώντας να μιλήσει και εκπρόσωπός τους στο τέλος των ομιλιών. Αντί να του δοθεί ο λόγος αντιμετώπισε τη βία των μπράβων του Λυμπερόπουλου και μετά από την επέμβαση άλλων συναδέλφων που ήταν μπροστά εκείνη την ώρα αλλά και την αντίδραση των υπόλοιπων συγκεντρωμένων η ομιλία πραγματοποιήθηκε. 
Ακολουθεί η καταγγελία της Κίνησης:


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκε ο εκπρόσωπος της Κίνησής μας από τους μπράβους του Λυμπερόπουλου επειδή επέμενε να μιλήσει στη σημερινή συγκέντρωση στο Περιστέρι.

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί θα μείνει το Λεκανοπέδιο την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη-Συντονισμένη 48ωρη απεργία όλων των ΜΜΜ


Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί θα μείνει το Λεκανοπέδιο την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (27 και 28 Σεπτεμβρίου), κάθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν από κοινού κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ - Ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο για τη φορολόγησή της

 
Το θέμα της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης της Εκκλησίας της Ελλάδος φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι, μετά και τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο.
Με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου τίθεται το θέμα της ματαίωσης κυβερνητικών εξαγγελιών για φορολογία εκκλησιαστικών εσόδων αλλά και για συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στα έξοδα μισθοδοσίας των κληρικών, που σήμερα καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από τα άδεια πια δημόσια Ταμεία.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ "Να δυναμώσει η ταξική πάλη κι αντιιμπεριαλιστική δράση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή μας"


1. Οι εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι εκρηκτικές και διαμορφώνουν μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, με τεράστιες συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων.
Μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, που δίνει τη σκυτάλη στη μοιρασιά της λείας, δυναμώνουν οι απειλές της Τουρκίας ενάντια στην Κύπρο, οξύνονται οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, ενισχύεται η επιθετικότητα του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, στο Λίβανο και στην Αίγυπτο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, που αποσκοπεί και σε επίθεση στο Ιράν, με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα στη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής,  όχι μόνο γιατί στερείται δημοκρατικής νομιμοποίητης, αλλά διότι βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο λαός δεν μπορεί να βρίσκεται δέσμιος μιας κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα και υποθηκεύει το μέλλον και των επόμενων γενιών.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ


«Ούτε ένα βήμα πίσω. Αυτό που σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια, να αρνηθεί να τον κολλήσουν στον τοίχο, αυτό πρέπει να το κάνει. Πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση. Αυτή η αναμέτρηση υπάρχει για το επόμενο διάστημα και από σήμερα».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ - Γενική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη - Σε 24ωρη απεργία προχωρούν στις 5 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ


Να αξιοποιήσουν τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν χτες στην κοινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και να παλέψουν αποφασιστικά για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
Στην κοινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης γενικής πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 Οκτώβρη και 24ωρη απεργία στις 5 Οκτώβρη για όλους τους εργαζόμενους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ.
Σημειώνεται ότι εδώ και 15 μέρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν προτείνει την προκήρυξη απεργίας το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη, πρόταση όμως για την οποία οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» τήρησαν σιγήν ιχθύος.

Μ.Α.Σ: Κάλεσμα προς τους φίλους και τα μέλη της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ.


Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

 
Όλοι εμείς, μέλη λαϊκών οικογενειών δεν έχουμε καμία δουλειά με τις κυβερνητικές παρατάξεις, δεν έχουμε καμία δουλειά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

Η ηγεσία της ΠΑΣΠ προσπαθεί με αφορμή το νέο νόμο-πλαίσιο να παρουσιαστεί ως «ανεξάρτητη» από το ΠΑΣΟΚ ακριβώς γιατί όλοι έχουμε πείρα από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ τόσο όσο ήταν κυβέρνηση όσο και από την περίοδο της «αντιπολίτευσης»-συμπολίτευσης. Να κρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα και με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ελέγχει επιλέχτηκε από την πλουτοκρατία για να φέρει σε πέρας την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων χρόνων. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θεωρεί την ΠΑΣΠ ως «την παράταξή του από την οποία περιμένει πολλά» όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει επανειλημμένως.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Η πλατιά λαϊκή συμμετοχή στα χτεσινά συλλαλητήρια των συνδικάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της χώρας δείχνει τη δυναμική του κινήματος που μπορεί να εμποδίσει τα άγρια μέτρα
Συνεχής η αναμέτρηση. Κλιμακώνουμε την πάλη.
  • 28 Σεπτέμβρη: Κινητοποιήσεις κόντρα στο φοροχαράτσι της έκτακτης εισφοράς.
  • 5 Οκτώβρη: Απεργία στο Δημόσιο κόντρα σε απολύσεις, μείωση μισθών - συντάξεων.
  • 19 Οκτώβρη: Σε γενική απεργία καλούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΒΕΕ.
  • Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν η αρχή. Η συνέχεια πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική
  • Στη νέα δράση ενάντια στα χαράτσια στις 28 Σεπτέμβρη
  • Στην απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη
  • Στη γενική πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτώβρη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ 2011 - 23,24,25 Σεπτέμβρη - Στρατόπεδο Κόδρα Καλαμαριά


Nα γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!

Το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα αποτελέσει μία φωνή αντίστασης, μία φωνή πολιτιστικής αντι-πρότασης ενάντια στη λογική του κέρδους, μία φωνή αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση! Στις 23,24,25 Σεπτέμβρη το φεστιβάλ μας θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους εμάς που βιώνουμε καθημερινά την σκληρή πραγματικότητα του Μνημονίου και της κρίσης. 
Ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία ανατροπής. Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!  Ενάντια στην κερδοφορία όλων αυτών που τόσα χρόνια ζουν σε βάρος μας, να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες μας. Τα όνειρα και τις ανάγκες του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας με όπλο μας την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Δύο λέξεις που με σταθμό το Φεστιβάλ μας θα τις κάνουμε πραγματικότητα για να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα.