Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Πριν δύο περίπου χρόνια ξεκινήσαμε έναν δίκαιο αγώνα με μόνο στόχο να αποτρέψουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάστηκε για μας χωρίς εμάς από τους κρατούντες με τις ευλογίες και των θεσμικών μας παραγόντων.Όλο αυτό το διάστημα αγωνιστήκαμε δεχόμενοι τις ύβρεις , τις απειλές και τους εκβιασμούς τόσο του κατασταλτικού κρατικού μηχανισμού όσο και των αιρετών «προστατών» μας. Θέλησαν έτσι να κάμψουν το φρόνημά μας και να αποδυναμώσουν τις τάξεις του Κινήματος μας .Και αφού δεν τα κατάφεραν προσπάθησαν και προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα μας , φορτώνοντας σε Λευκιμμιώτες αγωνιστές ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες , τακτική που παραπέμπει σε άλλες εποχές και που απώτερος στόχος της είναι να τρομοκρατήσει τόσο εμάς όσο και οποιονδήποτε τολμήσει στο μέλλον να σηκώσει κεφάλι και να αντιταχθεί στα μεγάλα συμφέροντα και στη συντεχνία των τρωκτικών που λυμαίνονται τον τόπο μας.Στα πλαίσια αυτής της τακτικής και των μεθοδεύσεων τρομοκράτησης εντάσσονται και οι δίκες της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2009 κατά τεσσάρων Λευκιμμιωτών αγωνιστών.Το Κίνημά μας δεν πρόκειται όμως ούτε αυτή τη φορά να υποκύψει στις προσπάθεια τρομοκράτησης αλλά και συκοφάντησης του αγώνα μας ,γιατί στηρίζεται στο δίκιο, και στην ομοψυχία των συνδημοτών μας , αλλά και στην αποδοχή που βρήκε στην ελληνική κοινωνία. Περίτρανη απόδειξη, ότι ο στόχος συκοφάντησης του αγώνα μας έπεσε στο κενό, αποτελούν τα ψηφίσματα και τα μηνύματα συμπαράστασης φορέων, συλλόγων, σωματείων αλλά και απλών αγωνιστών που καθημερινά και από κάθε γωνιά της πατρίδας μας φτάνουν σε μας . Σε όλους αυτούς στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς και υποσχόμαστε ότι δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μας παρά μόνο όταν δικαιωθούμε.Όλοι την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στα δικαστήρια της Κέρκυρας για να δώσουμε το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.Για να απαιτήσουμε :
  • Να αποσυρθούν οι κατασκευασμένες και ψευδείς κα-τηγορίες κατά των Λευκιμμιωτών αγωνιστών.
  • Να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι ,που ευθύνονται για την περιβαλλοντική καταστροφή του νησιού μας .
  • Να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες για την οριστι-κή λύση του προβλήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με επιστημονικές και σύγχρονες μεθόδους και διαβούλευση της κερκυραϊκής κοινωνίας .

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Λευκίμμη 10-11-2009
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία !

ΠΗΓΗ:CITY PRESS

Την υπαγωγή της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κομισιόν

Την υπαγωγή της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κομισιόν, δια στόματος Χοακίν Αλμούνια.
Η Ελλάδα "δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα" για τη συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της, όπως της είχε συστήσει το Συμβούλιο από την περασμένη Άνοιξη, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατόπιν τούτου πρότεινε την υπαγωγή της χώρας στις διαδικασίες του άρθρου 104, παράγραφος 8της Συνθήκης του Μάαστριχ.
Αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή θα προτείνει στο Συμβούλιο ένα νέο πλαίσιο δράσεων αναφορικά με την ελληνική οικονομία, το οποίο θα συγκεκριμενοποιηθεί, με την υπαγωγή της Ελλάδας στην παράγραφο 9 του άρθρου 104, στις αρχές του 2010.
Κατόπιν, περί τα τέλη του Φεβρουαρίου θα δοθούν τα χρονικά περιθώρια στην Ελλάδα για να μειώσει το έλλειμμα. "Οι συστάσεις δεν εφαρμόστηκαν επαρκώς στην περίπτωση της Ελλάδας", δήλωσε ο κ. Αλμούνια.

ΠΗΓΗ:www.nooz.gr

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2010.



Η κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει πίστωση χρόνου από τους κυρίους Τρισέ και Αλμούνια, είναι έτοιμη να θυσιάσει το ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις.Η κοινωνία όμως δεν αντέχει άλλες πιέσεις. Ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο τα διαχειρίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο χρηματιστηριακό τζόγο και στα ομόλογα. Όπου και να βρεθεί κανείς βλέπει αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.Το μόνο σίγουρο είναι ότι, αν η κυβέρνηση υιοθετήσει τις πιέσεις για χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων και για διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, τότε θα βρεθεί μπροστά σε μια πρωτοφανή κοινωνική έκρηξη. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην υιοθετήσει αυτές τις επιλογές. Δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση η συρρίκνωση της κοινωνικής συνοχής. Διέξοδο από την κρίση αποτελεί η προοπτική της ενίσχυσης της απασχόλησης και της διατήρησης και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

EΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ.

Πάνω από 150 άτομα έχουν χάσει τις ζώη τους στο Ελ Σαλβαδόρ από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών .Οι αγνοούμενοι είναι πάνω από 500.Η βουλή της χώρας κήρυξε τριήμερο πένθος για τα θύματα.


Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του BBC

Την 19η Νοεμβρίου αναμένεται να επιλεγεί ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times της Τετάρτης, επικαλούμενη το Σουηδό πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελτ.

"Μετά από έναν προκαταρκτικό κύκλο συνομιλιών με τους ευρωπαίους ομολόγους του, ο σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελτ αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη άτυπη σύνοδο κορυφής στις 19 Νοεμβρίου.

Η συνάντηση θα έχει τη μορφή δείπνου εργασίας στις Βρυξέλλες", αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα της σουηδικής προεδρίας.
"Ο πρωθυπουργός πρόκειται να ξεκινήσει ένα δεύτερο κύκλο συνομιλιών και ελπίζει να είναι σε θέση να παρουσιάσει τους υποψηφίους την ερχόμενη εβδομάδα", διευκρίνισε η εκπρόσωπος του σουηδού πρωθυπουργού Ρομπέρτα Αλένιους.
Σύμφωνα με διπλωμάτες της ΕΕ, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν μέχρι στιγμής προτείνει επισήμως "περίπου 10 ονόματα" για τη θέση του Μόνιμου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και άλλα τόσα για τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ.
Εντός της ημέρας, ο σουηδός πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο για θέματα που αφορούν την επικείμενη σύνοδο. Ως προεδρεύων της ΕΕ, ο κ. Ράινφελτ είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση της τελικής λίστας των υποψηφίων, την οποία και θα παρουσιάσει τους ευρωπαίους ηγέτες.
Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, ο Μόνιμος Πρόεδρος και ο Ύπατος Εκπρόσωπος εκλέγονται κατά πλειοψηφία κατά τη σύνοδο κορυφής. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η σουηδική προεδρία ενδέχεται να επιδιώξει να βρει συναινετικούς υποψηφίους, αντί να προχωρήσει σε μία δυνητικά διχαστική ψηφοφορία.
"Υπολογίζω να μπορέσω να προτείνω ένα όνομα για την κάθε θέση και ότι θα υπάρξει επαρκής πλειοψηφία", φέρεται να δήλωσε ο κ. Ράινφελτ στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.
"Από τις συνομιλίες που είχα αποκόμισα την εντύπωση ότι είναι σημαντικό να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία στην ψηφοφορία για τις θέσεις", πρόσθεσε ο σουηδός πρωθυπουργός.
"Η ισορροπία μεταξύ αριστεράς και δεξιάς είναι σημαντική για ορισμένους, καθώς επίσης και η τήρηση των ισορροπιών μεταξύ μεγάλων και μικρών χωρών, αλλά και ανδρών και γυναικών", δήλωσε ο κ. Ράινφελτ καταλήγοντας ότι "δεν είναι εύκολο να ικανοποιήσουμε όλες αυτές τις προϋποθέσεις".
Ο πλήρης κατάλογος των υποψηφίων είναι επτασφράγιστο μυστικό. Διπλωμάτες από τις Βρυξέλλες λένε ωστόσο ότι οι πρωθυπουργοί του Βελγίου και της Ολλανδίας Χέρμαν Βαν Ρομπουί και Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε ότι ο Τόνι Μπλερ και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξακολουθούν να παραμένουν υποψήφιοι.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ' Αλέμα φέρεται επίσης ως ο επικρατέστερος υποψήφιος γαι τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου, ύστερα από τις επανειλλημένες δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ ότι ο ίδιος δεν είναι υποψήφιος.
Η υποψηφιότητα Ντ' Αλέμα αντιμετωπίζεται ωστόσο με κάποιο σκεπτικισμό από τα νέα μέλη της ΕΕ και πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας εξαιτίας της σχέσης του με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας.

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ




Βιβλιοπαρουσιάσεις της «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»

Αύριο Πέμπτη 12 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στα ΤΕΙ Πειραιά, παρουσίαση του βιβλίου «Ο Λένιν για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση». Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ και η Οργάνωση Περιοχής ΤΕΙ της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή 13 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, παρουσίαση του βιβλίου «Το λεύκωμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς 1919-1943», με ομιλητή τον Φάνη Παρή, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ και η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.

Το Βατικανό προετοιμάζεται για την έλευση εξωγήινων ! Πως αλλάζουν οι καιροί !


Στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009, η Αγία Έδρα της Καθολικής Εκκλησίας διοργάνωσε πενθήμερο συνέδριο αστροβιολογίας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες από πολλές χώρες του κόσμου, αστρονόμοι, γεωλόγοι, βιολόγοι, φυσικοί και άλλοι ειδικοί.
"Τα ερωτήματα σχετικά με την προέλευση της ζωής και το αν υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν, είναι πολύ κατάλληλα και αξίζουν σοβαρή εξέταση" δήλωσε ο αστρονόμος και διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού, ιησουΐτης πατήρ, Χοσέ Γκάμπριελ Φούνες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τέτοια ερωτήματα "έχουν πολλές φιλοσοφικές και θεολογικές επιπτώσεις".
"Υπάρχει μια χειροπιαστή προσδοκία ότι το σύμπαν φιλοξενεί ζωή και υπάρχει η ελπίδα ότι η πρώτη ανακάλυψη απέχει μόνο λίγα χρόνια" δήλωσε ο Κρις Ίμπι, καθηγητής αστρονομίας του πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο οποίος συμπλήρωσε ότι "μπορεί τα κίνητρα και οι μεθοδολογίες της θρησκείας και της επιστήμης να διαφέρουν, όμως και οι δύο θεωρούν τη ζωή ένα ξεχωριστό συμβάν σε ένα πελώριο και κατά βάση αφιλόξενο σύμπαν".
Από την πλευρά της, η Ελληνίδα αστρονόμος Αθηνά Κουστένη, του Αστεροσκοπείου του Παρισιού, δήλωσε ότι "αν υπάρχει ζωή, θα τη βρούμε σύντομα", το πιθανότερο μέσα στο ηλιακό μας σύστημα. Όπως είπε, στην αστροβιολογία "συνειδητοποιούμε κάθε μέρα ότι η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία".


ΠΗΓΗ: www.enet.gr

24ωρη προειδοποιητική απεργία στην ΕΡΤ


Την κήρυξη προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, τη ραδιοτηλεόραση και την ψηφιακή ΕΡΤ από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2009, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε το πανελλαδικό συντονιστικό συμβούλιο των συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου για:



Να αποκατασταθούν όλοι οι συμβασιούχοι.
Να συναφθούν άμεσα συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας των συμβασιούχων.
Να παύσει το δικαίωμα στην εργασία να γίνεται αντικείμενο πελατειακών σχέσεων και συναλλαγών.
Να λήξει επιτέλους το καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας εκατοντάδων συναδέλφων.
Να επαναπροσληφθούν όλοι εκείνοι των οποίων οι ψευδεπίγραφες συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου έχουν λήξει.
Να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενες αποδοχές σε όλους τους συμβασιούχους της ΕΡΤ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων συναδέλφων και καλεί όλους τους

ΠΗΓΗ:www.imerisia.gr

Να φτάσει παντού! SMS για το τείχος του Βερολίνου !

«Το τείχος του Βερολίνου έπεσε για να σηκώσει ο καπιταλισμός χιλιάδες τείχη απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα». Αυτό το μήνυμα ήδη διακινείται πλατιά μέσω κινητών τηλεφώνων, δίνοντας μια ακόμη απάντηση στην οργανωμένη προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε και να ξαναγραφτεί η Ιστορία στα μέτρα των ιμπεριαλιστών, με αφορμή την επέτειο της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στην πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Αυτό το μήνυμα μπορεί και πρέπει να φτάσει παντού, μέσα από το κινητό τηλέφωνο του καθενός μας. Σε φίλους και συγγενείς, συντρόφους και συναγωνιστές, συναδέλφους και γείτονες.



ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα «Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για όλους τους εργαζόμενους, με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο τομέα» κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προς τον πρωθυπουργό.



Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται:


«Ολα τα προηγούμενα χρόνια, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προώθησαν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης (προσωρινές συμβάσεις STAGE, Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, υπενοικίαση εργαζομένων κλπ.), τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Η πολιτική αυτή είναι απόρροια και εφαρμογή της "Στρατηγικής της Λισαβόνας" της ΕΕ, που την έχουν συνυπογράψει οι κυβερνήσεις της χώρας μας, για τη στήριξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Η πραγματικότητα αποδείχνει ότι οι πολιτικές αυτές οδήγησαν σε ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και της ζωής των εργαζομένων σε όλους τους τομείς, μεγάλωσαν την ανεργία, προς όφελος της κερδοφορίας και της συγκέντρωσης πλούτου σε μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα.
Ανεξάρτητα, όμως, και από τη συγκυρία της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η πραγματικότητα αναδείχνει ότι οι επιστημονικές - τεχνικές δυνατότητες και η παραγωγικότητα της εργασίας, με την αλματώδη πρόοδο που σημειώνουν, επιτρέπουν σήμερα λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερες αμοιβές και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Επιτρέπουν την εφαρμογή του 7ωρου, 5ήμερου, 35ωρου, με πλήρη ασφάλιση και αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Τη μονιμοποίηση των χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν με το καθεστώς των STAGE, την κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα, διασφαλίζοντας το δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ιδιαίτερα του νέου, να έχει μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και ταυτόχρονα ελεύθερο χρόνο για ουσιαστική μόρφωση και ψυχαγωγία».
Με βάση τα παραπάνω, ρωτάται ο πρωθυπουργός: «Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να λύσει τα πιο πάνω ζητήματα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων;».

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ