Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ο δολοφόνος του Κολοράντο είχε "μεταμφιεστεί" σαν τον Τζόκερ και ταυτιζόταν με τους "κακούς" στις ταινίες.



Μεθοδικό, μοναχικό και ιδιαίτερη προσωπικότητα χαρακτηρίζουν το δολοφόνο του Ντένβερ Τζέιμς Χόλμς όσοι τον γνώριζαν.

Οι έντεκα από τους 70 ανθρώπους που τραυμάτισε ένοπλος μέσα σε έναν κινηματογράφο στο προάστιο Ορόρα της πόλης Ντένβερ στην πολιτεία Κολοράντο κατά την διάρκεια μιας μεταμεσονύκτιας πρώτης προβολής της νέας ταινίας με τον "Μπάτμαν" παραμένουν ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Ορόρα, Νταν Όουτς, είπε ότι από τα 70 θύματα, 12 υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ από τους 58 τραυματίες, οι 30 νοσηλεύονται.

38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»-Ξεκινάει το ταξίδι του σ' όλη τη χώρα




Με σύνθημα γεννημένο από μια ρήση του Μ. Γκόρκι κι ένα στίχο του Μπ. Μπρεχτ: «Δίνε το χέρι σου σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη με τις εκδηλώσεις του τριημέρου της Αθήνας που θα γίνουν για άλλη μια χρονιά στοΠάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη θα γίνουν οι κεντρικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη κορυφώνεται το Φεστιβάλ σε μια σειρά μεγάλες πόλεις, πρωτεύουσες νομών.

Το Σάββατο 21 Ιούλη η κρίσιμη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία (164 υπέρ, 5 κατά) τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης, και καλεί τη Δευτέρα στις 7.30 σε Συλλαλητήριο στην Ομόνοια.


Μαζική ήταν η συγκέντρωση στην πύλη της Χαλυβουργίας την Παρασκευή 20/7 το απόγευμα.
Πρώτη μαζική και άμεση απάντηση που απαιτεί συνέχεια με πολύμορφες κινητοποιήσεις και κλιμάκωση. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντί της ένα αποφασισμένο και μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Με τη μέθοδο της νυχτερινής επέλασης, όπως ο υπόκοσμος, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ χτύπησε την ηρωική απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, στέλνωντας τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς να «ανοίξουν» το εργοστάσιο του Μάνεση. Τα ΜΑΤ συνέλλαβαν την απεργιακή φρουρά του σωματείου εργαζομένων και συνοδεία έβαλαν μέσα κάποιους απεργοσπάστες.

Κύπρος, 20 Ιούλη 2012 – 38 χρόνια μετά την εισβολή λέμε: ούτε Γκρίζοι λύκοι ούτε Χρυσή Αυγή!


Ανακοίνωση της Νέας Διεθνιστικής Αριστεράς (ΝΕΔΑ)
τμήμα της CWI στην Κύπρο




Σαν σήμερα πριν 38 χρόνια η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, με την δικαιολογία που απλόχερα η ελληνική χούντα τους χάρισε, ότι θα προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους από την ελληνική εισβολή.

Φυσικά τα συμφέροντα της Τουρκίας είναι τελείως άλλα και για πρώτη φορά εκφράστηκαν πολύ παραστατικά από τον ίδιο τον Ερντογάν το 2011, όταν είπε: «η Τουρκία είναι στην Κύπρο για τον ίδιο λόγο που είναι και η Ελλάδα, επειδή έχει στρατηγικά συμφέροντα και δεν θα φύγει»

Κάθε χρόνο γίνονται πολλές αντικατοχικές πορείες.

Ασκήσεις βρώμικου πολέμου των ΗΠΑ στην Αττική.

Μια ακόμα συνεκπαίδευση αμερικανικών και ελληνικών ειδικών δυνάμεων   ολοκληρώθηκε χτες


Φωτογραφία από την άσκηση συνεκπαίδευσης Ελλάδας - ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε χτες 



Εντείνεται, με πολεμικές ασκήσεις παντός είδους επί ελληνικού εδάφους, η προετοιμασία της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, μπροστά στο ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία και το Ιράν. Ταυτόχρονα, βαθαίνει και η ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης. Σ' αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε χτες η διμερής άσκηση μεταξύ Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία διεξήχθη το διάστημα 9-20 Ιούλη 2012 σε περιοχές της Αττικοβοιωτίας.

Η απεργία συνεχίζεται κανονικά...


Από τον Ριζοσπάστη

Άντε και έσπασαν την απεργία στον Ασπρόπυργο (που δεν την έσπασαν...). Με το κεντρικό τους πρόβλημα, την καπιταλιστική κρίση, τι θα κάνουν; Με τους εργάτες στην Ινδία τι θα κάνουν; Με τους υπαλλήλους στην Ισπανία τι θα κάνουν;
Επειδή τσακίζουν στην πείνα τους ανίατους νομίζουν πράγματι πως μπορούν να ξεμπερδεύουν έτσι εύκολα με κάθε άνθρωπο που έχει το ελάττωμα «να σκέφτεται»;
***
Κάτω από άλλες συνθήκες το θέμα με το Ασυλο Ανιάτων, όπου η κυβερνητική πολιτική έχει καταδικάσει σε θάνατο ανθρώπους που δεν μπορούν καν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους, θα ήταν κεντρικό θέμα.

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ.


Με αφορμή την 38η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής το ΑΚΕΛ καταγγέλλει και καταδικάζει για μια ακόμα φορά και με τον πιο έντονο τρόπο την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή. 


Η βάρβαρη εισβολή του τουρκικού Αττίλα αποτέλεσε το δεύτερο σκέλος της αντικυπριακής συνομωσίας που εξυφάνθηκε σε ξένα κέντρα αποφάσεων με την συνέργεια της Άγκυρας και που δυστυχώς βρήκε πειθήνιους εκτελεστές στην Αθήνα και στην Κύπρο. Χωρίς την προδοτική δράση της χούντας, του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β΄ οι ξένοι δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν τα σχέδια κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και παράδοσης της μισής Κύπρου στην Τουρκία.

E.E.K : MAT ΣTH XAΛYBOYPΓIA, ΣΦAΓEIO ΣE ΣYNTAΞEIΣ - MIΣΘOYΣ ,ΝΕΑ XAPATΣIA ΣTO ΛAO:


Κάτω η κυβέρνηση της Tρόικας


Mε τη βία των MAT, η κυβέρνηση της τρικομματικής τρόικας, το πρωΐ της Παρασκευής 20 Iουλίου, επιχείρησε να σπάσει την απεργία των ηρωικών απεργών της Xαλυβουργίας, στον Aσπρόπυργο.
Ύστερα από σχεδόν 9 μήνες απεργίας (από τις 31 Oκτώβρη 2011), αφού οι απολύσεις και οι εκβιασμοί δεν κατόρθωσαν να κάμψουν το ηθικό των εργατών, αστυνομικές δυνάμεις κατάλαβαν την πύλη του εργοστασίου, συνέλαβαν την εργατική περιφρούρηση και έρριξαν χημικά σε εργάτες.

Εξαήμερο Εθνικό πένθος στις Η.Π.Α.Ο σκοτεινός ιππότης έφερε τον θάνατο στις Η.Π.Α. 12 oι νεκροί ,δεκάδες οι τραυματίες σε κινηματογράφο στην πόλη Aurora της Πολιτείας Κολοράντο .Σχολιάζει ο Red Star.Συνεχής ενημέρωση.

Γράφει ο Red Star



Στην πρεμιέρα της πολυσυζητημένης νέας ταινίας του Μπάτμαν "The Dark Knight Rises"
 , στην πόλη Aurora (325.000 κάτοικοι), τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Κολοράντο των Η.Π.Α γράφτηκε μια απίστευτη τραγωδία.

Ο 24χρονος James Holmes , οπλισμένος σαν αστακός με 4 όπλα συνολικά ανάμεσα τους τουφέκι, 2 πιστόλια ,εκρηκτικούς μηχανισμούς αλεξίσφαιρο γιλέκο και με αντιασφυξιογόνο μάσκα μπήκε στο συγκρότημα κινηματογράφων Century 16 ,εμπορικού κέντρου της πόλης.
Ο  εκτελεστής Τζέιμς Χολμς, ήταν φοιτητής.


Στόχος του η αίθουσα που παιζόταν σε πρώτη προβολή η νέα ταινία του Μπάτμαν που έχει θέμα της τρομοκρατικές επιθέσεις.Η προβολή ήταν μεταμεσονύχτια.

Μαφιόζικο ξεκαθάρισμα...Η Συρία αποτελεί τις πρώτες εχθροπραξίες του μεγάλου πολέμου που ακολουθεί: Κατά του Ιράν.


του Δημήτρη Μυ-αναδημοσίευση από το www.topontiki.gr

Όπως όλα δείχνουν ο Μπασάρ αλ Άσαντ (προ) ετοιμάζεται για την τελευταία του ...βιντεοσκόπηση. Σαν αυτές του Καντάφι και του Σαντάμ.
Προφανώς το σύστημα Ασαντ γνωρίζει ότι δεν πολεμά πια για την εξουσία, αλλά για το κεφάλι του. Και μέχρι να το χάσει, θα πολεμήσει όπως πολεμούν όσοι δεν έχουν άλλη διέξοδο. Φαίνεται ότι στους πολέμους της «Νέας Τάξης» επικρατούν απόλυτα οι μαφιόζικες τακτικές. Όπως ακριβώς ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους οι μαφιόζοι... Το καθεστώς στη Συρία μπορεί να είναι αυταρχικό- απολυταρχικό, αντιδημοκρατικό. Όμως, δεν είναι αυτά τα χαρακτηριστικά του που προκαλούν την Δυτική κινητοποίηση για την ανατροπή του.