Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Το Κόμμα και τα μάτια μας - Το Κόμμα και τα μάτια σας! Γράφει η Λιάνα Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

Το Κόμμα και τα μάτια μας - Το Κόμμα και τα μάτια σας!




Και φτάσαμε σε μιαν ακόμα κάλπη! Με 96 χρόνια στην πλάτη. Ποτέ βάρος. Φτερά για τον κομμουνιστή. Με την ελπίδα στην καρδιά και το μυαλό πάντα εδώ, μεταφρασμένη σε πράξη και δράση και αγώνα και κόπο και δάκρυα και αίμα. Δεν την περιμένουμε, την κατέχουμε. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι για την επόμενη μέρα, για κείνο το αειφόρο «πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες». Πολύ μακριά η στάση του ΚΚΕ και των συμμάχων του από την αναμονή στην αριστερή στάση, γωνία ευκαιρίας και bonus, οπορτουνισμού κι αφεντικού.

To Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας στηρίζει το ΚΚΕ !

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας




Οι κομμουνιστές συμμετέχουν στις αστικές εκλογές με καθήκοντα που διαφέρουν ριζικά από αυτά που θέτουν όλα τα άλλα αστικά κόμματα. Ολα τα αστικά κόμματα δίνουν υποσχέσεις, όλα κριτικάρουν την προηγούμενη κυβέρνηση ακόμα και αν αυτά τα ίδια συμμετείχαν σε αυτήν, όλα προσπαθούν να επωφεληθούν από τις κοινωνικές διαθέσεις και τις προσδοκίες, χαϊδεύοντας τα αυτιά του λαού προκειμένου να πάρουν περισσότερες ψήφους και έδρες στο κοινοβούλιο.

Ανακοίνωση της ΚΟ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ για βανδαλισμούς των γραφείων της.

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Αργά το βράδυ της 24ης Γενάρη φασιστοειδή έκαναν επιδρομή και κατέστρεψαν πανό και αφίσες στα γραφεία του ΚΚΕ στο Ωραιόκαστρο.

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Πέμπτη !

ΤΩΡΑ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ !


  • ΚΚΕ δαγκωτό, κάθε λαϊκό σπίτι που ζει τις συνέπειες της κρίσης.
  • ΚΚΕ δαγκωτό, όλοι όσοι πήραν μέρος στους δύσκολους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια.
  • ΚΚΕ δαγκωτό, κάθε άνθρωπος που η καρδιά του συνεχίζει να χτυπάει αριστερά, ριζοσπαστικά!
  • Τώρα στην κάλπη δαγκωτό ΚΚΕ !

    Τώρα στην κάλπη δαγκωτό ΚΚΕ


    Στις εκλογές η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να καθορίσουν την ψήφο τους με βάση τον πραγματικό τους αντίπαλο, συνειδητοποιώντας ότι αντίπαλος δεν είναι μόνο το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση, αλλά το κεφάλαιο, η εξουσία του, το κράτος δηλαδή, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι σύμμαχοι του κεφαλαίου εκτός Ελλάδας.

    Το KK Βοημίας Μοραβίας (Τσεχία) "ψηφίζει" ΚΚΕ !

     KK Βοημίας Μοραβίας (Τσεχία) 




    Το ΚΚΕ πάντοτε υπεράσπισε τα λαϊκά συμφέροντα, με πολλές θυσίες και ποτέ δεν πρόδωσε την ιδέα μιας κοινωνίας με κοινωνική δικαιοσύνη. Οι στενοί δεσμοί του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους, αγρότες, νεολαία και γυναίκες, πάντα αποτέλεσαν ένα λαμπερό παράδειγμα για μας - τα ΚΚ - να ακολουθήσουμε.
    Τελευταία, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός βίωσαν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην Ιστορία τους. Η χώρα βρίσκεται στα νύχια των αντιλαϊκών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών της ΕΕ και των ευρωενωσιακών θεσμών. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ποτέ δε δίστασαν να καταδείξουν τα κύρια ζητήματα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς. Το ΚΚΕ προέβλεψε τις συνέπειες της κρίσης για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε όλη την Ευρώπη και την επίδρασή της στη δυνατότητα της παραπέρα ανάπτυξης του κομμουνιστικού και αριστερού κινήματος.