Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ιερισσός, 10 το βράδυ: διαμαρτυρία γυναικών στο αστυνομικό τμήμα.


Εκτός από την αφόρητη αστυνομοκρατία, από το μεσημέρι αγνοούνται και 2 πολίτες που «απήχθησαν» από την ΕΛ.ΑΣ., όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πριν από λίγο, το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου



Ολόκληρη η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 10 το βράδυ:


Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό Χαλκιδικής, πλήθος γυναικών βρίσκεται συγκεντρωμένο μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου διαμαρτύρονται για:

Πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας στην Ιερισσό – ΔΙΑΔΩΣΤΕ!

Είναι πραγματικά αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στην Ιερισσό.
Δύο κάτοικοι Ιερισσού προσήχθησαν από την αστυνομία στον Πολύγυρο γύρω στις 5:00 μ.μ. και έχουν έκτοτε “εξαφανιστεί”, καθώς η αστυνομία δεν δίνει καμμία πληροφορία ούτε στο δικηγόρο, ούτε στις οικογένειες, ούτε στη βουλευτή Χαλκιδικής.
Κουκουλοφόροι και τζιπ της αστυνομίας που περιπολούν σε όλη την Ιερισσό κάνοντας τυχαίες προσαγωγές, έχουν σκορπίσει τον τρόμο στο χωριό. Οι άνθρωποι φοβούνται να κυκλοφορήσουν και δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους από το φόβο της απαγωγής και της προσαγωγής τους από τους κουκουλοφόρους.
Αυτή τη στιγμή οι γυναίκες της Ιερισσού συγκεντρώνονται ειρηνικά έξω από το αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να μάθουν τι απέγιναν οι άνθρωποι τους και να σταματήσει αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και ψυχολογικής βίας.
Ολοι όσοι προσάγονται κρατούνται από την αστυνομία πολλές ώρες χωρίς καμμία κατηγορία, ενώ υπο την απειλή της “απείθειας” πολλοί παραδίδουν και δείγμα γενετικού υλικού.

Θα συνεχίσουν να πίνουν το αίμα του λαού...Κυβέρνηση: Στρώνει έδαφος για νέα μέτρα !

Δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών για υστέρηση στα κρατικά έσοδα


Την προετοιμασία του εδάφους για τη λήψη νέων μέτρων, αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος ανέφερε, ότι φέτος προβλέπεται ότι τα τακτικά έσοδα θα είναι περίπου 3 δισεκατομμύρια λιγότερα από πέρυσι. Σήμερα εξάλλου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών, όπου και εξετάστηκε η πορεία των κρατικών εσόδων.

Καταγγελία για τις προκλητικές προσαγωγές μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσαγωγή τεσσάρων νέων, μελών της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λίγο πριν την μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και έξω από τα γραφεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Με το που βγήκαν από τα γραφεία του ΝΑΡ για να πάνε στην απεργιακή συγκέντρωση οι τέσσερις νέοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας Δίας, οι οποίοι είχαν στήσει «καρτέρι» λίγο παρά κάτω από τα γραφεία του ΝΑΡ! Πρόκειται για προκλητική στοχοποίηση πολιτικής οργάνωσης της Αριστεράς, που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ: Επίθεση φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής κατά συνδικαλιστή στην Παλαιά Φώκαια.


Την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος στην Παλαιά Φώκαια από φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγή» την Τρίτη, και μάλιστα έξω από το σπίτι του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου.

Όπως σημειώνει: «Αυτή τη φορά η αιτία δεν ήταν το χρώμα του δέρματός του, ούτε η καταγωγή του, ούτε η θρησκεία του, αιτία για να δεχτεί την απρόκλητη επίθεση ήταν το γεγονός ότι τόλμησε να περάσει κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να ακούει στο αυτοκίνητό του εργατικά τραγούδια». Τέτοιες ενέργειες, υπογραμμίζει, δεν θα μένουν αναπάντητες, θα απαντούνται από το μαζικό οργανωμένο κίνημα.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 20/2/2013.


Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 20/2/2013





Για την απεργία
Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει μία απόφαση πρέπει να πάρει. Να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος, προς τη ρήξη και την ανατροπή, ως το τέλος. Διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο.
Για την επίθεση που δέχτηκε συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στην περιοχή της Λαυρεωτικής από Χρυσαυγίτες
Η Χρυσή Αυγή είναι το ναζιστικό τάγμα εφόδου του συστήματος.

Μαζική και μαχητική η πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Πάνω από 30.000 κόσμου , σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις,πήραν μέρος στην διαδήλωση του ΠΑΜΕ που κατέληξε και παρέμεινε στο Σύνταγμα αρκετή ώρα.

Μαχητικό ποτάμι η διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Ο λαός της Αθήνας έδωσε δυναμική απάντηση στην τρικομματική κυβέρνηση.

 Στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ  η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Δεν έχει άλλη επιλογή ο λαός από το να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος ως τη ρήξη και την ανατροπή ως το τέλος. Διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο» δήλωσε.


Στην πορεία και δεκάδες μέλη της ΠΑΣΥ με 2 τρακτέρ που προσπάθησαν να τα πάρουν γερανοί της τροχαίας !

ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ: Ωριμη ανάγκη η διεκδίκηση του σοσιαλιστικού μέλλοντος.


Αποσπάσματα από την ομιλία που έκανε στην εκδήλωση το μέλος του ΠΓ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε.





Το ΚΚΕ διδάχτηκε, ωρίμασε από την αναμφίβολα ηρωική Ιστορία του, από την Ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, από αυτή την ιστορικά μεγαλειώδη κίνηση της ανθρωπότητας για το πέρασμα από τον καπιταλισμό στη νέα χωρίς εκμετάλλευση κοινωνία, στα πρώτα βήματα για τον κομμουνισμό κατά τον 20ό αιώνα.

Με το σαρωτικό ποσοστό 56 % από τον πρώτο γύρο ο Ραφαέλ Κορέα κέρδισε τις Προεδρικές εκλογές στο Εκουαδόρ.Μόλις 24 % το ποσοστό του δεξιού υποψήφιου


Photo by --/Presidencia/AFP
Να συνεχίσει και να εμβαθύνει τη διαδικασία σοσιαλιστικού επαναστατικού μετασχηματισμού υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα μετά τη σαρωτική νίκη που πέτυχε στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.
Με διαφορά που ξεπερνά τις 30 ποσοστιαίες μονάδες, ο 49χρονος αριστερός οικονομολόγος εξελέγη από τον πρώτο γύρο κερδίζοντας έτσι μια νέα τετραετή θητεία.