Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ αύριο στην Αττική



Κεντρικός Τομέας
Προπύλαια, 6.30 μ.μ. ΚΟ και ΚΝΕ Α' Αθήνας, Κλαδικές ΚΟ Αττικής, Οργανώσεις Σπουδάζουσας ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΝΕ Αττικής
Ζωγράφου, 7.30 μ.μ. πλατεία Γαρδένιας
Καισαριανή, 7 μ.μ. πλατεία Καισαριανής

Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα



Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Σαμίρ Αμπού Γαζάλε. Στη συνάντηση πήραν μέρος επίσης τα μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σερετάκης και Ηλίας Ναζίρ.

Τι δεν είπαν τα ΜΜΕ για την κατάληψη του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών


Ελένη Μήτσου και Διονύσης Χριστόπουλος


«Καταδικαστέα και αναντίστοιχη με τις αξίες του λειτουργήματός τους» χαρακτήρισε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθήνας τη συμβολική κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας και του Α’ μαγειρείου του Βρεφοκομείου Αθηνών από τους εργαζόμενους και τους απολυμένους συμβασιούχους στα τέλη του Σεπτέμβρη.

«Άφησαν τα παιδάκια νηστικά» αναμετέδιδαν τα ΜΜΕ βρίσκοντας ευκαιρία για μια ακόμα φορά να ρίξουν χολή για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, του Δημοσίου, τους συνδικαλιστές κοκ.

3/10/2012 - Νέο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. για τη λίστα της Λαγκάρντ.






Μέγιστη υποκρισία και φαρισαϊσμός χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις των κομμάτων της ΕΕ. Ενώ είναι υπέρ της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων και των φοροαπαλλαγών τους, της ανωνυμίας των μετοχών, των τραπεζικών και επιχειρηματικών απορρήτων, των off shore που είναι πολύτιμα εργαλεία και για τη νόμιμη καπιταλιστική κερδοφορία αλλά και για τη συγκάλυψη εκτεταμένης φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος, εμφανίζονται επικριτικοί για τα αποτελέσματά τους!!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! «ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ» !

Xαμός γίνεται αυτή την ώρα στο ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές, κεντρικά και περιφερειακά στελέχη είναι ανάστατα από την εξέλιξη που παίρνει για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η «λίστα των 1991» Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

Σχεδόν όλοι είναι εξοργισμένοι και απογοητευμένοι από τον τρόπο που ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σήμερα επικεφαλής της Ιπποκράτους χειρίστηκε την υπόθεση. Η οργή τους μάλιστα ξεχείλισε από τις δικαιολογίες που επικαλείται ο Βενιζέλος, ενώ η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίστηκε με θυμηδία, αλλά και βρισιές.

Πού το πάνε; Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» την Κυριακή για... «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» τον Οκτώβρη του 2011, από άποψη ρεπορτάζ ήταν τόσο πολύ ...θωρακισμένο και ...στοιχειοθετημένο που χωρίς αμφιβολία (και εδώ αναφερόμαστε στον τρόπο γραφής του και όχι στην ουσία της υπόθεσης) συναγωνίζεται ένα παλιότερο. Εκείνο που παρουσίαζε αναλυτικότατα τα όσα είχαν διαμειφθεί μεταξύ Καραμανλή - Ερντογάν κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Αθήνα.
Λεπτομέρεια:

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.


Κ.Κ.Ε.


Όλοι αυτοί που λοιδορούσαν το ΚΚΕ όταν υποστήριζε ότι τα 600 δις. που έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι υπηρέτες τους, στην Ελβετία είναι μόνο ένα μικρό μέρος του πλούτου που έχουν αρπάξει από το λαό, τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους ή τους τιμητές παίζοντας το κρυφτούλι γύρω από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

ΜΕΡΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ

Είναι εύλογο και κατανοητό για μια σειρά δυνάμεις της Αριστεράς να δυσκολεύονται να πάρουν συγκεκριμένη θέση σε κρίσιμα ζητήματα. Συχνά άλλωστε η βιασύνη δεν βοηθά. Αλλοτε πάλι, όταν οι πολιτικές εξελίξεις και οι απαιτήσεις της ταξικής πάλης δεν θέτουν το συγκεκριμένο ζήτημα επί τάπητος, τότε μπορεί να είναι πιο χρήσιμη η αποφυγή δέσμευσης με μια θέση που οι επόμενες συγκυρίες μπορεί να την κάνουν άκαιρη ή άστοχη. Κάτι τέτοιο δεν είναι ντε και καλά καιροσκοπισμός ή οπορτουνισμός.
Επειδή η αναφορά μας έχει να κάνει με τα λεγόμενα εθνικά ζητήματα, θα θυμίσουμε τη θέση του ΣΥΝ το 1991 στο Μακεδονικό. Δεν δίστασε τότε να συμπαραταχθεί με τον αστικό αντιδραστικό πολιτικό κόσμο και να συμμετάσχει στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, ενώ αργότερα με ευκολία έκανε ανάποδη τούμπα για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του κοσμοπολιτισμού της υποτέλειας που είναι η βασική ιδέα και γραμμή συγκρότησης του «έθνους» της αστικής τάξης. Πολύ περισσότερο δεν λείπουν οι τούμπες και οι κωλοτούμπες των βασικών κομμάτων της αστικής τάξης που άλλωστε συνάδουν με τον εξαρτημένο χαρακτήρα της.

Το κρίμα για τον άδικο χαμό του ... ποιούς βαραίνει;

 
 
Τραγικό θάνατο βρήκε ο συμπολίτης μας Άγγελος Τσετσέλης στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στο κλείσιμο του δημοτικού κολυμβητηρίου στη Χωράφα.
Η τοποθέτηση του Δήμαρχου Ανδρέα Παχατουρίδη προκάλεσε την δίκαιη αγανάκτηση των συγκεντρωμένων. Επικαλούμενος την οικονομική κρίση δήλωσε ότι αδυνατεί να καλύψει την συντήρηση και λειτουργία του κολυμβητηρίου, με άμεσο αποτέλεσμα το πέταγμα εκατοντάδων παιδιών και αθλητών.
Προκλητικά ο Δήμαρχος επαναλάμβανε ότι “Ο Δήμος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ τα τελευταία 9 χρόνια από τους γονείς” ρίχνοντας πότε το μπαλάκι στην ανυπαρξία πόρων από την κεντρική διοίκηση και πότε στους συλλόγους στους οποίους έχει παραχωρηθεί η χρήση του κολυμβητηρίου κατά 90% και εισπράττουν 40-45 ευρώ από τους γονείς για κάθε αθλητή.

4 Οκτώβρη :Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ εκτός Αττικής.


Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα


Βόλος, 6:30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
Γιάννενα, 7 μ.μ., δημαρχείο
Αρτα, 8 μ.μ., πλατεία Κιλκίς
Πρέβεζα, 8 μ.μ., Θεοφάνειο
Αγρίνιο 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Κέρκυρα, 7 μ.μ., πλατεία Σαρόκο

Αθώωσαν τον πρωταγωνιστή της «ζαρντινιέρας»... 6 χρόνια μετά...!


Επιτέλους ! Αθώωσαν τον Αυγουστίνο Δημητρίου


Έξι χρόνια μετά την πολύκροτη υπόθεση της «ζαρντινιέρας» και τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς την ημέρα της γιορτής του Πολυτεχνείου, ο 29χρονος Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Ο νεαρός κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επεισόδια, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006.

Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ-2012.


Άλσος Γουδή 5-6 και 7 Οκτώβρη

Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή!
Το 1ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Όλοι εμείς συνδιοργανώνουμε μία γιορτή δημοκρατίας, δράσης και αντίστασης, προβάλλοντας ένα πολιτιστικό αντι-παράδειγμα, ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα του κέρδους και του ανταγωνισμού. Αφού ταξιδέψει πρώτα σε όλες τις πόλεις της ελλάδας, θα κορυφωθεί με το τριήμερο κεντρικό φεστιβάλ στην Αθήνα το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : Κάλεσμα στους μαθητές για τις εκλογές μαθητικών συμβουλίων.


Με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των 5μελών και 15μελών συμβουλίων

Μπροστά στις μαθητικές εκλογές για 5μελή και 15μελή συμβούλια, η ΚΝΕ απευθύνεται στους μαθητές με την εξής ανακοίνωση:
«Μαθητή, μαθήτρια,
Και τη νέα σχολική χρονιά σε αναγκάζουν να στερείσαι τα βασικά στο σπίτι και στο σχολείο.