Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

2 χρόνια από τον θάνατο του Τσάβες. Ο λαός τιμάει τον ηγέτη του.

Χιλιάδες κόσμου απέτισε φόρο τιμής στον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας Ουγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας, με την συμπλήρωση, την Πέμπτη, των 2 χρόνων (5 Μάρτη 2013) από το θάνατό του στα 58 του, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. 


Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν το Στρατόπεδο ντε λα Μοντάνια στο Καράκας, όπου βρίσκεται και ο τάφος του. Επίσης, εκδηλώσεις τιμής γίνονται και σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής αλλά και όλο τον κόσμο.
Ο Τσάβες έβαλε το στίγμα του στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και διακρίθηκε για το νοιάξιμό του για τη φτωχολογιά, από όπου προέρχονταν και ο ίδιος. Ηταν πρώην στρατιωτικός και εξελέγη για πρώτη φορά το Δεκέμβρη του 1998, ενώ, μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος, επανεξελέγη το 2006 αλλά και το Δεκέμβρη του 2012.

Σύσκεψη του ΚΚΕ (μ-λ) στις Δυτικές Συνοικίες Θεσσαλονίκης.


 Σύσκεψη του ΚΚΕ (μ-λ) 


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Θεάτρου της Σταυρούπολης, τοπική σύσκεψη του ΚΚΕ (μ-λ) των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης με σκοπό την εξέταση της πολιτικής κατάστασης που διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες εκλογές και την ανάδειξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως νέου διαχειριστή του συστήματος της εξάρτησης και υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΕΕ.

Α.Σ.Κ.Ε. : Γιατί αποτυγχάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας


Η Συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές αποτελεί έναν συμβιβασμό που δεν έγινε με αμοιβαίες υποχωρήσεις, όπως διακηρύσσουν οι κυβερνητικές πηγές, αλλά με πλήρη υποχώρηση της ελληνικής πλευράς. Και μόνο η δέσμευση της κυβέρνησης για αποφυγή κάθε μονομερούς ενέργειας δείχνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αν δεν έχει την έγκριση των δανειστών. Η μετονομασία της τρόικας είναι για αφελείς και φανατικούς.

Προκλητική δικαστική απόφαση για την τραμπούκικη επίθεση του Κασιδιάρη στη Λ. Κανέλλη - Σχόλιο του ΚΚΕ.

Με μια προκλητική απόφασή του το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έπαυσε την ποινική δίωξη κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για την τραμπούκικη επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. 


Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» αλλά της «απλής σωματικής βλάβης», αδίκημα που δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως. Με βάση αυτό το σκεπτικό, προχώρησε στην παύση της αυτεπάγγελτης ειασαγγελικής δίωξης του χρυσαυγίτη βουλευτή. Αίσθηση προκάλεσε και η αιτιολογία της εισαγγελικής πρότασης ότι «δεν προκλήθηκε βλάβη διαρκείας και ότι δεν διέκρινε δόλο για τέτοια βλάβη»...

Κυβερνητικές «πηγές» πίσω από συκοφαντικό δημοσίευμα για το ΚΚΕ.

Συκοφαντικό δημοσίευμα για θαλασσοδάνεια που έχει πάρει τάχα το ΚΚΕ, αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα news4people. 

Το αξιοσημείωτο είναι πως μετά την αντίδραση του ΚΚΕ, ο συντάκτης του άρθρου εκφράζοντας συγνώμη, αποκάλυψε ότι βασίστηκε για τη συγγραφή του άρθρου του σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα! Οι διαβεβαιώσεις του για την πηγή της πληροφόρησής του εκθέτουν την κυβέρνηση και την προσπάθεια να λασπολογήσει εναντίον του ΚΚΕ.
Σε σχέση με το άρθρο αυτό καθαυτό, η απάντηση του ΚΚΕ ήταν ότι πρόκειται για δημοσίευμα προβοκατόρικο, συκοφαντικό, που δεν έχει  καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τα 105 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ.

Η ΚΕ του ΚΚΕ μπροστά στην 105η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου (6 Μάρτη 1910) απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. 



Να συμβάλουν στη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας ώστε να υπάρξει αντίσταση και στην προοπτική να ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων και το καπιταλιστικό σύστημα που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση.