Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

 Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που για δεύτερη φορά σε ένα μήνα απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, επεσήμανε τα εξής:



«Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με την απαγόρευση των προγραμματισμένων διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη 1η Απρίλη, για την συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της ΕΕ στο Ζάππειο της Αθήνας.

Μπόινγκ: Μόνο οι ΗΠΑ ξέρουν τι ακριβώς συνέβη.

της Ιωάννας Καρδάρα


Τρεις εβδομάδες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του μαλαισιανού Μπόινγκ 777 με 239 επιβαίνοντες  στον Ινδικό Ωκεανό, ένα μόνο πράγμα είναι σαφές: Μόνο οι Αμερικανοί –αν θέλουν– θα αποκαλύψουν την τύχη ή καλύτερα την ατυχία που έπληξε το μοιραίο Μπόινγκ. Ο λόγος είναι απλός: είναι αδύνατον το μοιραίο αεροσκάφος να μην είχε εντοπιστεί από τα υπερσύγχρονα ραντάρ της  αμερικανικής αεροναυτικής βάσης στην ατόλη Ντιέγκο Γκαρσία.

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη, υποψήφιας Δημάρχου Πειραιά για την απεργία των ναυτεργατών.

  Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δίκαιος.



Παλεύουν για το ψωμί και τη δουλειά τους, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς μέσα στα βαπόρια. Κοντράρονται με την πολιτική των εφοπλιστών και της Ε.Ε. που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις. Υπερασπίζονται το δικαίωμα στην απεργία.

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετέχει στις συγκεντρώσεις της Τρίτης με αφορμή τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. 
και καλεί σε προσυγκέντρωση στις 6:30 μ.μ. στη πλατεία Κοραή.

Εργαζόμενοι-ες,
Εδώ και πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις του Παπανδρέου, του Παπαδήμου, των Σαμαρά-Βενιζέλου, με τα απανωτά Μνημόνια, υποβάλλουν το λαό μας σε μία κτηνώδη δοκιμασία για να εξασφαλίσουν υποτίθεται, μέσα από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ την «οικονομική ανάπτυξη» και την «ευημερία» της χώρας μας. Τα ψευδεπίγραφα «success story» αποδεικνύονται κόλαφος για τον ελληνικό λαό, που νοιώθει στο πετσί του την καπιταλιστική βαρβαρότητα των απανωτών εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων που εκπορεύονται από την ΕΕ και την παραμονή της χώρας μας μέσα σ’ αυτήν.

Όχι στη νέα απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων!

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, καταγγέλλει την απόφαση, που πήρε σήμερα η κυβέρνηση, μέσω της Γ.Α.Δ.Α. για απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Αθήνας, για την Τρίτη και την Τετάρτη, 1 και 2 Απρίλη αντίστοιχα, λόγω της συνόδου του Eurogroup και του ECOFIN στο Ζάππειο. Μια απόφαση που έρχεται να προστεθεί στις ολοένα και πιο συχνές απαγορεύσεις των τελευταίων μηνών.
Η απόφαση αυτή, τη στιγμή μάλιστα που έχουν εξαγγελθεί ήδη συγκεντρώσεις για την Τρίτη, από συνδικάτα, σωματεία, συλλογικότητες και κόμματα, αποτελεί ένα ακόμα βήμα έντασης και αναβάθμισης της κρατικής τρομοκρατίας απέναντι στο λαό, έκφρασης της υποτέλειας απέναντι στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της Ε.Ε. αλλά και του φόβου μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις και ξεσπάσματα, που γεννά η ολοένα και κλιμακούμενη βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αποτελεί έκφραση της φασιστικοποίησης και του εκφασισμού της πολιτικής αυτής.

Κάτω τα χέρια απ’ το δικαίωμα στη διαδήλωση!
Κάτω η κρατική τρομοκρατία!
Έξω απ΄ την Ε.Ε.!
Ν’ ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική!
31.3.2014

Κάτω τα Μνημόνια Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ – Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

kkeml_gr 
1 και 2 Απρίλη θα διεξαχθεί την Αθήνα η άτυπη σύνοδος των υπουργών Οικονομίας των 28 κρατών της ΕΕ (συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ). Ενός μηχανισμού στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρόνια τώρα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή αντιδραστικών- αντιλαϊκών- αντεργατικών πολιτικών που με το όνομα «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» προωθεί τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την αύξηση των ορίων ηλικίας για την σύνταξη, την φθηνή και ανασφάλιστη εργασία των νέων, το κλείσιμο νοσοκομείων και δομών υγείας και πρόνοιας. Ενός μηχανισμού της ΕΕ που επεξεργάζεται οικονομικές πολιτικές διεύρυνσης του πεδίου οικονομικής -και όχι μόνο- δράσης των κυριάρχων ιμπεριαλιστών της ΕΕ για κατάχτηση νέων αγορών και περιοχών επιρροής. Ενός μηχανισμού που έχει προσανατολισμό τα κέρδη και την πολιτική –στρατιωτική επιρροή της ΕΕ και ενισχύει και υποκινεί τη σφαγή των λαών.