Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ακριβότεροι κατά 9,2% θα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ τη νέα χρονιά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.



Σε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 9,2% από 1ης Ιανουαρίου 2012 κατέληξε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους εξαντλημένους οικονομικά πολίτες που ήδη έχουν πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα και έχουν υποστεί αλλεπάλληλες φοροκαταιγίδες μέσα στο 2011
Ταυτόχρονα, προωθείται κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης, εξετάζεται μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ ενώ δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Η πρόταση Παπακωνσταντίνου

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.



Η χρονιά που πέρασε σημαδεύτηκε από τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της ανεργίας και της φτώχειας, από την υλοποίηση των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων συνταγών που επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, με στόχο την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, τη  συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών στους ιδιώτες και τη συγκρότηση μιας Ευρώπης της δημοσιονομικής λιτότητας, του αυταρχισμού και της απαξίωσης της δημοκρατίας.  
Το 2011 όμως σημαδεύτηκε και από τους μεγαλειώδεις αγώνες των λαών σε όλη την Ευρώπη, από τα εκατομμύρια νέων και εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν σε όλες τις ευρωπαϊκές πλατείες διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή σε ένα πιο δημοκρατικό κόσμο.

Συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Π. Τσούτσιας ).



•    Πρέπει εντός της ημέρας η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να βάλει εμπρός τις διαδικασίες.
•    Σε καμιά περίπτωση θα πρέπει όποιος φοράει το ράσο να τυγχάνει μιας ιδιαίτερης ασυλίας ή μεταχείρισης. Ό,τι προβλέπεται για όλους τους πολίτες, με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις, πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα και ο κ. Εφραίμ.
Είναι προκλητική όμως η τοποθέτηση της ρωσικής πλευράς. Μιλάει με ένα ύφος το οποίο θυμίζει άλλες εποχές, της ρωσικής αυτοκρατορίας, και δεν έχει καμία βάση ένας τέτοιος τόνος και μια τέτοια παρέμβαση στα ζητήματα της ελληνικής κυριαρχίας και ελληνικής δικαιοσύνης.

ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ :Καταγγέλλει απαγόρευση εκδήλωσης αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.



Την απαγόρευση προγραμματισμένης εκδήλωσης στο πανεπιστήμιο της Χάιφα, του τμήματος νεολαίας του «Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα» «Χαντάς»(μετώπου όπου βασικός κορμός είναι το ΚΚ Ισραήλ) με θέμα την επέτειο τριών χρόνων από την ισραηλινή αιματηρή εισβολή «Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι» στη Γάζα, καταγγέλλει το Κόμμα με ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα, το ΚΚ Ισραήλ σημειώνει:

Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη.


  • Η ημερομηνία της απεργίας καταλήχθηκε χτες, σε σύσκεψη των προεδρείων των ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου
  • Σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ για το σχεδιασμό και την οργάνωση της δράσης για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας
 
Χωρίς να χάνουν ούτε λεπτό, με αποφασιστικότητα, ορμή και σχέδιο για το όσο το δυνατόν πλατύτερο άνοιγμα στους χώρους δουλειάς, την έγκαιρη και καλή προετοιμασία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο λεκανοπέδιο της Αττικής ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης παναττικής απεργίας στις 17 του Γενάρη. Ηδη, τα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Λαυρίου είχαν αποφασίσει την απεργία με ανοιχτή ημερομηνία. Η ημερομηνία της απεργίας αποφασίστηκε χτες, σε σύσκεψη των προεδρείων των ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου.

Συνεχίζεται η εκστρατεία για τους 17 διωχθέντες της παρέλασης της Θεσσαλονίκης



Η εκστρατεία για την απόσυρση των διώξεων ενάντια στους 17 πολίτες που κατηγορούνται για την διακοπή της παρέλασης της 28/10 στην Θεσσαλονίκη συνεχίζεται. Εκτός από τους χιλιάδες πολίτες που έχουν υπογράψει το κείμενο «Ήμουν και εγώ εκεί», θέλοντας να δείξουν την συμπαράσταση τους στους διωχθέντες, 34 πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες και συγγραφείς υπογράφουν κοινή δήλωση ενάντια στις διώξεις, ενώ δεκάδες είναι οι συνδικαλιστικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς που έχουν εκδώσει ψηφίσματα αλληλεγγύης. Παραθέτουμε στην συνέχεια την δήλωση των 34 μαζί με τις υπογραφές τους, καθώς και την λίστα των φορέων που έχουν εκδώσει σχετικά ψηφίσματα.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα: www.xekinima.org/arthra/view/article/oxi-stis-diokseis-gia-tin-parelasi-tis-28is-oktobrioy-st/

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΡΩΣΙΑ :Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της νοθείας.



Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στη νοθεία των πρόσφατων εκλογών και στην πολιτική και κοινωνική αυθαιρεσία των σημερινών ρωσικών αρχών. Στην κεντρική συγκέντρωση της Μόσχας, που ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που είχε γίνει πριν μια βδομάδα, συμμετείχαν πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι.
Στους συγκεντρωμένους απευθύνθηκαν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών χώρων, μεταξύ αυτών, με βίντεο σε γιγαντοοθόνη, προβλήθηκε και η ομιλία του φυλακισμένου αγωνιστή, Σεργκέι Ουνταλτσόφ, συντονιστή του «Ενιαίου Μετώπου των Εργαζομένων της Ρωσίας», που έχει συγκροτήσει το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ) με άλλες μικρότερες αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις και συνδικάτα.

 Ο Σ. Ουνταλτσόφ κρατείται με την κατηγορία της «αντίστασης κατά των αρχών» και όπως φαίνεται θα απελευθερωθεί μετά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς.

Δημοσκόπηση MRB-Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σε όσους κατοικούν ΑΘήνα-ΝΔ 19,4 % -ΚΚΕ 10,3 % -ΠΑΣΟΚ 10,1 %- ΣΥΡΙΖΑ 9,6 %- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 8,1 %- ΛΑΟΣ 6,1 %-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 3,4 % -ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3 %- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3 % -ΑΡΜΑ 1,2 %-ΑΛΛΟ 3,8 %- ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 22 %.

Μαύρη τρύπα αποτελούν για το ΠΑΣΟΚ η Αθήνα, αλλά και γενικότερα τα αστικά κέντρα, περιοχές στις οποίες εμφανίζει πτώση ο δικομματισμός, εκτίναξη ο «κανένας», ενώ τα ποσοστά των κομμάτων δείχνουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι σχεδόν αδύναμη η αυτοδυναμία.

Ταυτόχρονα αυξημένη εμφανίζεται η πιθανότητα πολυκομματικής Βουλής, με τη συμμετοχή και επτά ή οκτώ κομμάτων, γεγονός που καθιστά απίστευτη την αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσίευσε η Real News το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας είναι πλέον τρίτο κόμμα.