Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Δ.Κουτσούμπας: Σε καμιά περίπτωση δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας η πτώση της κυβέρνησης, όπως και δεν είναι καθόλου δευτερεύουσας σημασίας το ποια κυβέρνηση θα έλθει, τι θα ακολουθήσει.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εφημερίδα Real News και τη δ/γράφο Μ. Ζαφειριάδου. Παρατίθεται η συνέντευξη: 
Τι σηματοδοτεί η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης;
«Δεν αποκλείεται να συνδέεται και με προβλήματα μέσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όμως σε κάθε περίπτωση βασικός στόχος είναι η απόσπαση εμπιστοσύνης για κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης και τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή του ΠτΔ. Είναι ανάγκη ο ίδιος να καθορίσει τις εξελίξεις, οργανώνοντας την πάλη του με στόχο τη δραστική αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών. Με ανάδειξη του εργατικού κινήματος σε καθοριστικό παράγοντα, σε συμμαχία με αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Και σε πολιτικό επίπεδο με μεγάλη, δυναμική ενίσχυση του ΚΚΕ. Διαφορετικά θα βολοδέρνουμε σε αντιλαϊκές επιλογές, παζάρια και πολιτικά παιχνίδια του κατεστημένου».