Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Δήλωση Δημ.Στρατούλη από την απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο Δημήτρης Στρατούλης παραβρέθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τον σημερινό απεργιακό σας αγώνα, που ουσιαστικά αποτελεί την αφετηρία των κλιμακούμενων αντιστάσεων του συνόλου των εργαζομένων απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες από την κυβέρνηση και που γυρίζουν το ρολόι της ιστορίας δύο αιώνες πίσω στη χώρα μας.

Αλλαγή ροής προγράμματος στην ΕΡΤ λόγω επεισοδίων

Επεισόδια σημειώθηκαν στην ΕΡΤ λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν περίπου 50 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στον πρώτο όροφο του ραδιομεγάρου, στην Αγία Παρασκευή, όπου βρίσκονται τα στούντιο, για να διακόψουν συνέντευξη της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου η οποία επρόκειτο να μεταδοθεί στην εκπομπή «Προσκήνιο» του Γιάννη Πολίτη απόψε στις 10.
Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που έφτασε στο σημείο και μπήκε στο κτίριο απώθησε τους εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή μικρής έκτασης, ενώ περίπου 10 άτομα κατάφεραν να εισβάλλουν στο πλατό και να διακόψουν το δελτίο ειδήσεων που ήταν σε εξέλιξη. Οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν στο χώρο και έγιναν διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση τους.

ΠΗΓΕΣ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τις βουλευτικές συντάξεις & αποδοχές

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Βεβαίως, πρέπει να σας πω ότι εμείς έχουμε και επιπλέον προτάσεις εκτός από την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Και για τη δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών και για την κατάργηση των διάφορων επιδομάτων στις επιτροπές, από τη στιγμή που η συμμετοχή στην επιτροπή είναι μέρος της βουλευτικής δραστηριότητας, δεν είναι κάτι άλλο. Ούτε μπορεί να ισχυριστούμε ότι οι βουλευτές έχουν κανονικά ωράρια και κάνουν υπερωρίες.
Ξεκαθαρίζουμε όμως το εξής ζήτημα και σε αντίθεση με αυτά που ακούγονται τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα από τα διάφορα εντεταλμένα παπαγαλάκια: Η πρότασή μας αυτή - η οποία δεν είναι καινούρια, την είχαμε κάνει με τη μορφή πολιτικής πρότασης όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ - δεν γίνεται προκειμένου να πείσουμε τους εργαζόμενους ότι πρέπει να δεχτούν μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν γίνεται για τέτοιους υποκριτικούς λόγους, δε γίνεται για να πείσουμε τους εργαζόμενους να δεχτούν αυτά τα βάρβαρα μέτρα χωρίς να αντιδράσουν.

Συμβούλιο χωρίς... πολιτικούς αρχηγούς-Γ.Παπανδρέου και Καρατζαφύρερ πάλι μαζί και αγαπημένοι

Μετά τους επικεφαλής του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Καρόλου Παπούλια. Τη σύγκληση του συμβουλίου είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερώσει την αντιπολίτευση για το χθεσινό πακέτο μέτρων.

Σύμφωνα με κύκλους της Ρηγίλλης, στη 1.30 μ.μ. ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είχε επικοινωνία με την προεδρία της Δημοκρατίας και ενημέρωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς "έκανε την πρόταση για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν αποφασιστούν τα τελικά μέτρα". Δεδομένου ότι τα μέτρα έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά και ότι έχουν ήδη αρνηθεί να συμμετάσχουν στο συμβούλιο οι Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας, "ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκρινε ότι δεν έχει πλέον νόημα η σύγκληση του συμβουλίου, παρά το σεβασμό του Αντ. Σαμαρά στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας".

Μ-Λ ΚΚΕ : Έξω η Ελλάδα από την Ε.Ε. - Έξω το ΔΝΤ από τη χώρα μας

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας το αντιλαϊκό έργο των προκατόχων της, της ΝΔ, στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας», αλυσοδένει τη χώρα κάτω από την ξένη κηδεμονία και το νεοαποικιακό έλεγχο του ΔΝΤ και της Ε.Ε. και παραδίδει τον ελληνικό λαό βορρά στα σαρκοφάγα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.



Ο λεγόμενος «μηχανισμός στήριξης» που τάχα θα έσωζε τη χώρα από την κρίση και τη χρεοκοπία, αποκαλύπτεται τώρα στα μάτια και των πιο ανυποψίαστων, μηχανισμός βαρβαρότητας, λεηλασίας και υποδούλωσης του λαού, γενικού σφαγιασμού και συντριβής των δικαιωμάτων του.

Στα 520 ευρώ πέφτει ο κατώτατος μισθός !

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ ! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΑΗΣ ΤΟΥ 2010 ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ http://www.newsit.gr/ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ.


Στα 520 ευρώ πέφτει ο κατώτατος μισθός !

Μέτρα σοκ ανακοινώνει αύριο το υπουργείο Απασχόλησης


- Σε 6 δόσεις η αποζημίωση

Ακόμα ένα σοκ αναμένεται να προκαλέσουν στην ελληνική κοινωνία όσα θα ειπωθούν αύριο στο υπουργείο Απασχόλησης και θα αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατώτατος μισθός πηγαίνει στα 640 ευρώ μικτά! που σημαίνει περίπου 520 ευρώ καθαρά για νέους έως 26 ετών.


Το όριο των απολύσεων πηγαίνει στο 4 από 2%, ενώ οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται σε 6 δόσεις!

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα νέα βάρβαρα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ

Ήρθε η ώρα της μεγάλης και της αναντικατάστατης ευθύνης του λαού να αποδείξει ότι δεν πιστεύει τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης, ότι πιστεύει στο δίκιο του αγώνα του.



Είναι ψέμα αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου: Ότι τα μέτρα δεν θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα. Θα πλήξουν και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τις νέες εργασιακές σχέσεις, με το ασφαλιστικό, με την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τον εκβιασμό της μεγάλης καπιταλιστικής εργοδοσίας.



Ήρθε η ώρα της ευθύνης. Ο καθένας από το πόστο του και όλοι μαζί. Να σμίξει ο εργάτης και η εργάτρια, ο υπάλληλος και η υπάλληλος, ο φτωχός αγρότης, ο μικρός επιχειρηματίας όλοι μαζί σε ένα πλειοψηφικό, παλαϊκό ρεύμα. Μπορούμε να τους σαρώσουμε.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΔΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΠΟΕ/ΟΤΑ, 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ 4-5 ΜΑΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ "ΑΜΒΛΥΝΣΗ" ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ "ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ".
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ. Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΞΕΔΡΑ ΤΗΣ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΖΩΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!
Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΑΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ:
ΟΙ ΕΡΓΑΖOΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤAΜΕ ΤIΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝEΝΑΝ. ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ.
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥ­ΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΕ!

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καμία αναμονή! Οργάνωση, αντίσταση, αγώνας! Μπορούμε να νικήσουμε!

Ο «δραματικός» δεκάρικος του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν ήταν αρκετός για να δικαιολογήσει τη νέα σαρωτική επίθεση στο λαϊκό-εργατικό εισόδημα που εξαγγέλθηκε σήμερα 2 Μαΐου, αλλά αποτέλεσε ωμή πρόκληση απέναντι σ’ ένα λαό που ματώνει ήδη για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου.
Ο νέος φόρος αίματος που επέβαλαν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ και που πρόθυμα έσπευσε να συλλέξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο πραγματικός στόχος, το πραγματικό ζητούμενο αυτών των μέτρων, αυτής της πολιτικής, δεν είναι η έξοδος από την κρίση και η «εξυγίανση» της ελληνικής οικονομίας, αλλά η ισοπέδωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων λαού και εργαζομένων, η δημιουργία ενός μαύρου αντιδραστικού τοπίου κατάλληλου για την παραπέρα καπιταλιστική κερδοφορία.
Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσει η προσωρινή αναβολή της επιδρομής στον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί δεν αποτελεί παρά έναν ακόμη κυβερνητικό ελιγμό προκειμένου να διασπαστεί το απαραίτητο κοινό μέτωπο αγώνα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, να βγουν μαζικά στους δρόμους. Να οργανώσουν τους αγώνες και την πάλη τους. Να βάλουν φρένο σε αυτήν την ξέφρενη αντιλαϊκή κούρσα. Να ανατρέψουν την πολιτική που επιβάλλει το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική, απεργιακή απάντηση μάχης την Τετάρτη 5 Μαΐου, να πλημμυρίσουν ξανά τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας όπως έκαναν και στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!
ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ, ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!

Κάθε μέρα απεργία!

Από τη σημερινή Προλεταριακή Σημαία:
* Ενέδρευε στο περίπτερο και πετάχτηκε για να καρφωθεί στο μάτι σαν ρινίδι τόρνου αποφασισμένο να γκαβώσει: «Οδυνηρό τέλος στη ζωή με δανεικά». Ήταν τίτλος κυριακάτικης «θεσμικής» εφημερίδας, ερμηνευτικός, σαν να λέμε, του υπερηφάνως ζητιάνικου διαγγέλματος που εξαπολύθηκε από το Καστελλόριζο για να εγγυηθεί τις πιο μαζικές απολύσεις, την πιο τερατώδη ανεργία, την πιο άγρια αφαίμαξη: τη λαϊκή εξαθλίωση.
Για την ανάγκη της η αστική τάξη της Ελλάδας έχει βέβαια φτιάξει πολλά κόμματα, μα από τον συγκεκριμένο τίτλο τής αστικής φυλλάδας έλειπε μόνο ένα... κόμμα. Όχι, ο δίχως στίξη τίτλος δεν εννοούσε ότι τελειώνει η ανθρώπινη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας στην Ελλάδα επειδή η αστική της τάξη νταραβερίζεται με το κακό συναπάντημα της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά ότι τερματίζεται η ελέω σπλαχνικών τραπεζικών πιστώσεων... καλοπέραση του λαού, ο σπάταλος, άσωτος, χλιδάτος και με ξένα κόλλυβα βίος μας! Τέτοιο κώμα για πούλημα, τέτοια προκλητικά φτηνή χειραγώγηση.
Λίγες ώρες αργότερα ο Παπανδρέου, μιλώντας στους βουλευτές του, βάφτιζε τα κεκτημένα δικαιώματα «προνόμια των λίγων και ισχυρών» και καλούσε (τον λαό, παρακαλώ) σε «αντίσταση στην ανομία». Όχι, δεν εννοούσε ότι το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο θέλει κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και ορίων απολύσεων, δηλαδή κατάργηση νόμων, αλλά ότι πλέον, στην επικείμενη απόλυτη δικτατορία της καπιταλιστικής ευνομίας, νόμος θα είναι απροκάλυπτα το δίκιο του ληστή και του κακούργου, ότι δικαιώματα θα έχουν αποκλειστικά ο κεφαλαιοκράτης, ο τραπεζίτης και ο ιμπεριαλιστής. Και ότι εμείς, το εργατικό πόπολο, «πατριωτικά» σκεπτόμενοι, οφείλουμε να κάτσουμε ήσυχοι για να μας σφαγιάσουν με την άνεσή τους σαν να είμαστε ηλίθιοι. Τέτοια προπέτεια, τέτοια δεινότητα στην ξετσιπωσιά.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανακοίνωση για την εξαγγελία του νέου πακέτου μέτρων

Ξεσηκωμός για να ανατρέψουμε το αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ



Μία μέρα μετά τις εντυπωσιακές διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην πρωτοφανή αντεργατική επίθεση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πήρε την ευθύνη να εγκρίνει και να ανακοινώσει ένα πρωτοφανές αντεργατικό πραξικόπημα. Δεν πρόκειται για πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά για πρόγραμμα σωτηρίας των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών, πρόγραμμα αφαίμαξης προς όφελος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, πρόγραμμα σύνθλιψης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων από τη «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΗ-Ψηλά το κεφάλι! Ηρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός

Kεντρική προκήρυξη - κάλεσμα, με την οποία το Κόμμα απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους και το λαό μπροστά στη μεγάλη κινητοποίηση



Σημαντικό σταθμό για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης και την πλατιά διάδοση της πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ αποτελεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Κόμμα, το Σάββατο 15 του Μάη, στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, σχεδιάζουν ένα πλατύ άνοιγμα σε τόπους δουλειάς και εκπαίδευσης, σε λαϊκές γειτονιές, σε πόλεις και χωριά, παράλληλα με την καθημερινή, πρωτοπόρα συμμετοχή τους στους εργατικούς αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα την προκήρυξη - κάλεσμα, με την οποία το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό και τον καλεί στις 15 του Μάη να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας.
Ελάτε μαζί μας! Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος



«Τώρα στον αγώνα με το ΚΚΕ! Ο λαός να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του.
Για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα, που με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.