Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

'Συγκρότηση μετώπου από τα κάτω για να ματαιωθούν νέα μέτρα', ζητεί η Αλ.Παπαρήγα

Τη συγκρότηση ενός μετώπου, από τα κάτω προς τα επάνω, με στόχο να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από τα νέα μέτρα, που θα φέρει η κυβέρνηση και τα οποία "δεν χωράει ανθρώπου νους" , ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα με δήλωσή της.



Πηγή :www.naftemporiki.gr-ΑΠΕ

Γιωργάκης :“Οι πολίτες ζήτησαν με την ψήφο τους να συνεχίσουμε την πορεία μας”- Αφού ο πρωθυπουργός δεν πήρε το μήνυμα, ας φροντίσουμε να του "ξαναπούμε" αύριο και τις επόμενες μέρες στους δρόμους.

“Οι πολίτες ζήτησαν με την ψήφο τους να συνεχίσουμε την πορεία μας” δήλωσε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι “έχουμε μια καθαρή τριετία για να σώσουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα” απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
“Η Ελλάδα σήμερα έχει την προστασία ενός μηχανισμού στήριξης. Ο χρόνος είναι ικανός για να αλλάξουμε. Καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε ευθύνες απέναντι στην πατρίδα και τις επόμενες γενιές”, τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ δήλωσε ανοικτός “σε κάθε κριτική που μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ : Το «νέο» ΝΑΤΟ αποτελεί εκσυγχρονισμένο εργαλείο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας

Εχθρός των λαϊκών κινημάτων, του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο ανάπτυξης
1. Στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του ΝΑΤΟ, στη Λισαβόνα (19 - 20 του Νοέμβρη),διατυπώνεται η «νέα στρατηγική αντίληψη»της ιμπεριαλιστικής ένωσης, 51 χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 1949.
Τα καπιταλιστικά κράτη, με την ίδρυση του ΝΑΤΟ, στόχευαν ν' ανατρέψουν το συσχετισμό των δυνάμεων που είχε επέλθει στην Ευρώπη σε βάρος του ιμπεριαλισμού, με τη διαμόρφωση καθεστώτων λαϊκής εξουσίας, ως αποτέλεσμα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, με τον ηγετικό ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης που σήκωσε το κύριο βάρος σ' αυτήν την τιτάνια προσπάθεια.
Ταυτόχρονα, η σύνθεση και η δομή του ΝΑΤΟαντανακλούσε το συσχετισμό μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών, όπου ηγετική δύναμη ήταν οι ΗΠΑ, ενώ είχαν υποστεί σοβαρές απώλειες η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.
Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ ενίσχυε την εξουσία του κεφαλαίου στα κράτη - μέλη, παρά τις ανισότιμες σχέσεις στο εσωτερικό του. Το ΝΑΤΟ λειτούργησε ως ο ισχυρότερος μηχανισμός βίας και καταστολής του εργατικού - λαϊκού κινήματος στα κράτη - μέλη του, παράλληλα με τη βία που άσκησε σε χώρες μη μέλη, ταυτίστηκε με ό,τι πιο αντιδραστικό, δολοφονικό, ανελεύθερο και καταπιεστικό στον 20ό και 21ο αιώνα.
Απέναντι σ' αυτήν την επιθετική πολιτικο - στρατιωτική ιμπεριαλιστική συμμαχία, που στρεφόταν ενάντια στην ΕΣΣΔ και στα άλλα κράτη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, συγκροτήθηκε το «Σύμφωνο της Βαρσοβίας».
2. Μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ και στα άλλα σοσιαλιστικά κράτη και τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, το ΝΑΤΟ επεξεργάστηκε το «νέο δόγμα» του, με στόχο την προσαρμογή του στο νέο διεθνή συσχετισμό δυνάμεων, που δημιουργήθηκε σε βάρος των δυνάμεων του σοσιαλισμού και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πολυτεχνείο ανατροπής

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί: 

- τη Δευτέρα 15/11, 5.30 μμ ΕΜ Πολυτεχνείο, στην πορεία που καλούν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, πρωτοβάθμια σωματεία μαζί με φοιτητικούς συλλόγους, ενάντια στην έλευση της Τρόικα στην Αθήνα. 
την Τρίτη 16/11, 6.00 μμ στο αμφιθέατρο ΜΑΧ, σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΕΜ Πολυτεχνείο στην Αθήνα (ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις). 

Εκτίμηση για τις Περιφέρειες στον Β' Γύρο :Τεράστια αποχή που πλησιάζει το 55 %.Μεγάλο ποσοστό λευκών-άκυρων άνω του 10 %.To ΠΑ.ΣΟ.K κερδίζει μόνο 4 περιφέρειες ,η Ν.Δ τις υπόλοιπες 7 περιφέρειες.Σχόλιο του Red Star

Οι κάλπες κοντεύουν να κλείσουν.Η αποχή ξεπερνά το 50 %  και τα λευκά-άκυρα ξεπερνούν κατά πολύ το 10 %.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, το ΠΑ.ΣΟ.Κ κερδίζει σε 4 περιφέρειες και  7 η Νέα Δημοκρατία.Στην Αττική προβάδισμα έχει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τεράστια αποχή και πάρα πολλά λευκά-άκυρα.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ είχε κερδίσει τις περιφέρειες της Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου από τον Α' γύρο.

Δήλωση Δ.Παπαδημούλη για τη διαφυγή του πρώην μεγαλοστελέχους της SIEMENS κ.Φόλκερ Γιούνγκ στη Γερμανία

Ο Δ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens,  σχολιάζοντας  τη διαφυγή του πρώην μεγαλοστελέχους της Siemens κ. Φόλκερ Γιουνγκ στη Γερμανία,  δήλωσε:
Το φιάσκο της φυγής Χριστοφοράκου - Καραβέλλα επί Ν.Δ., ολοκληρώνεται με την φυγή του Φόλκερ Γιουνγκ επί ΠΑΣΟΚ.
Ένα ακόμη πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens, κατηγορούμενος για δωροδοκίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, με ενεργό απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και κατ’ οίκον περιορισμό, έφυγε σαν κύριος από την Ελλάδα στη Γερμανία, ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Το ΚΚΕ έκανε ρεκόρ-Άρθρο από την Εφημερίδα "Το Ποντίκι"


Μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών του 2009, οπότε το ΚΚΕ σημείωνε απώλειες μισής μονάδας σε σύγκριση με τις βουλευτικές του 2007, σήμερα φαίνεται να ανακτά το χαμένο έδαφος και να το ξεπερνάει σημειώνοντας ρεκόρ 20ετίας.
Κατόπιν τούτου το ΚΚΕ, το οποίο πρώτο απ’ όλους πολιτικοποίησε τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κατάρτισε κομματικά ψηφοδέλτια στην αρχή του καλοκαιριού, δεν μπορεί παρά να αποτιμήσειθετικά την εκλογική του τακτική αλλά και την πολιτική στρατηγική ρήξης με τον δικομματισμό, το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία νιώθει δικαιωμένο.
Ο απόλυτος αριθμός ψήφων που συγκέντρωσε την περασμένη Κυριακή, πάνω από 589.000, φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος που έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια από τη διάσπαση του ενιαίου ΣΥΝ το 1991 και μετά. Η άνοδος κατά 72.000 ψήφους, περίπου, από τις περσινές εκλογές (αύξηση κατά 3,3% περίπου, πανελλαδικό ποσοστό γύρω στο 11%) μπορεί να μην υποδηλώνει κάποια μαζική ροή του εκλογικού σώματος, και δη σε συνθήκες απώλειας, πέραν του ενός εκατομμυρίου ψήφων του κυβερνώντος κόμματος οι οποίες κατευθύνθηκαν κυρίως στον Δημαρά και την αποχή.

ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ !

«Λαϊκή Συσπείρωση» στην Ικαρία



Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δίνει σήμερα τη μάχη για την πρωτιά στο δήμο της Ικαρίας.
Θυμίζουμε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο δήμαρχο τον Στέλιο Σταμούλο, συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο 43,92%, έναντι του Σταυρινάδη Χριστόδουλου, κοινού υποψηφίου των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωσε ποσοστό 45,17%.
Ο λαός μόνο να κερδίσει έχει από την ανάδειξη κομμουνιστή δήμαρχου στο νησί μας.
Θα είναι αυτή και η καλύτερη απάντηση σε όσους τις προηγούμενες μέρες προσπάθησαν με ψέματα και προβοκάτσιες να κλέψουν την ψήφο του λαού.


Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: ΠΕΙΡΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΤΣΑΛΩΜΑΤΟΣ

Του Δημήτρη ΓΟΝΤΙΚΑ, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: ΠΕΙΡΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΤΣΑΛΩΜΑΤΟΣ
ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΣ
Η έκδοση του πρώτου παράνομου «Ριζοσπάστη» στη χούντα
Δε θα επιχειρήσουμε να περιγράψουμε και να αναλύσουμε ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με τη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία της 21ης Απρίλη 1967. Εχουν γραφτεί αρκετά. Οφείλουμε όμως με την ευκαιρία να σημειώσουμε το εξής χαρακτηριστικό: όσο απομακρυνόμαστε από την περίοδο εκείνη, η ιστορική αναφορά περιορίζεται σε ορισμένες ημερομηνίες: Την 24η Ιούλη 1974, ημέρα κατάρρευσης της χούντας και την 17η Νοέμβρη 1973, επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις που παίρνουν όλο και περισσότερο τυπικό ή μουσειακό χαρακτήρα. Ετσι για τις νεότερες γενιές ουσιαστικά ζητήματα και γεγονότα παραμένουν άγνωστα. Αποκτά επομένως ιδιαίτερη αξία να θυμίσουμε ορισμένα «στιγμιότυπα» από την περίοδο αυτή, που νομίζουμε ότι έχουν μια γενικότερη σημασία και μπορούν να προσθέσουν σε γνώσεις, ιστορική πείρα και προβληματισμό. Η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία που μας θυμίζει το καθήκον να μελετάμε συνεχώς την ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος και του Κόμματος. Να τη μελετάμε κριτικά με σκοπό να διδασκόμαστε, να βγάζουμε συμπεράσματα και να διαμορφώνουμε σταθερή άποψη και στάση. Στάση αρχών σε όλα τα ζητήματα, κυρίως, να στερεώνουμε τα βήματά μας και να κάνουμε την πίστη μας ακλόνητη σχετικά με το σκοπό για τον οποίο έχουμε στρατευθεί: Τη σοσιαλιστική επανάσταση και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κομμουνιστικής κοινωνίας. Υπάρχει κάποιο κριτήριο που να επιβεβαιώνει και να αποδεικνύει το ακλόνητο της πίστης στην υπόθεσή μας; Κριτήριο του βαθμού αφομοίωσης στην υπόθεση αυτή είναι η συνειδητή στάση, δηλαδή η ανυποχώρητη στάση και πίστη στον τελικό σκοπό, χωρίς αβαρίες και υποχωρήσεις μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία ή εμπόδιο. Και ποια είναι η απόδειξη; Η απόδειξη είναι μόνο μία: Να φεύγει καθένας και καθεμία από τη ζωή με το κεφάλι ψηλά, με την πεποίθηση ότι έκανε στο ακέραιο το καθήκον του, με την ικανοποίηση ότι έφτασε στο τέρμα «ορθοστατών και ορθοβαδίζων», ότι ολοκλήρωσε τη ζωή του ως κομμουνιστής και κομμουνίστρια, ως μέλος του ΚΚΕ. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη και μεγαλύτερη τιμή.

Τη Δευτέρα αρχίζει ο τριήμερος εορτασμός


Τη Δευτέρα αρχίζει ο τριήμερος εορτασμός

Eurokinissi


Αρχίζει τη Δευτέρα, 15 Νοέμβρη, ο καθιερωμένος τριήμερος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου. Το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων, θα ανοίξει από αύριο Δευτέρα για να υποδέχεται επισκέπτες, νέους και μεγαλύτερους, που θυμούνται, συζητούν και προβληματίζονται, για να υποδέχεται εκπροσώπους μαζικών φορέων που με τις αποφάσεις, τα καλέσματά τους και τη δράση τους τιμούν την επέτειο του Νοέμβρη του 1973. Αντίστοιχα, αγωνιστικές εκδηλώσεις γιορτασμού ετοιμάζονται και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.