Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 10ης Νοέμβρη.

 Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 10ης Νοέμβρη 2013:


Συζήτηση για την πρόταση Μομφής: Η λαϊκή απάντηση δε θα έρθει από τη Βουλή.

Συγκυβέρνηση ΕΕ-ΔΝΤ: Αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα ένα προς ένα για το κεφάλαιο.

Η παρέμβαση του ΚΚΕ στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Λισαβόνα.

Γκιόκας: «Η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι βγαλμένη από τις πιο παλιές ημέρες του δικομματισμού»


Βγαλμένη από τις πιο παλιές ημέρες του δικομματισμού, χαρακτήρισε την «αντιπαράθεση» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα Σάββατο στη Βουλή.

"Μαμά πάρε με σπίτι και σου υπόσχομαι ότι δεν θα σου ζητήσω ξανά φαγητό"


Άρθρο της Justine Frangouli-Argiris στην Huffington Post που γράφει για την μια ιστορία μιας Ελληνίδας μάνας, η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις καθημερινές ανάγκες του παιδιού της

"Μαμά πάρε με σπίτι και σου υπόσχομαι ότι δεν θα σου ζητήσω ξανά φαγητό" είναι τα λόγια ενός κοριτσιού που μένει σε ένα παιδικό χωριό-οικοτροφείο στην Καλλιθέα και ικετεύει την μητέρα του κρατώντας την από την φούστα για να την πάρει πίσω σπίτι.

ΟΤΑΝ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ.Του Γιώργου Δελαστίκ.

 Ξαναχτύπησε η κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτήν τη φορά έστειλε τα ΜΑΤ να εισβάλουν και να καταλάβουν το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Αγία Παρασκευή. 


Προφανώς ούτε που αντιλαμβάνονται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος το μέγεθος της πολιτικής ζημιάς που υφίστανται όταν χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ εναντίον του κρατικού ραδιομεγάρου.

Oμιλία του Γιώργου Μαρίνου μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην 15η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Λισσαβόνα.

 Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες


Ευχαριστούμε το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα για την φιλοξενία και χαιρετίζουμε τις αντιπροσωπείες των Κ.Κ που συμμετέχουν στην 15η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Τo ΚΚΕ τιμάει τον κομμουνιστή Αλβάρο Κουνιάλ, ΓΓ του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, επιφανή παράγοντα του κομμουνιστικού κινήματος, που συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Αλληλεγγύη στην Χαλκιδική! Όλοι στις διαδηλώσεις!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στις λαϊκές κινητοποιήσεις στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής ενάντια στον “χρυσό θάνατο”. Η 9η του Νοέμβρη αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της Χαλκιδικής και των κατοίκων της ευρύτερο χαρακτήρα, να υποστηριχτεί μαζικά, να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Και αυτό όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης που είναι πάντα αναγκαία ανάμεσα στα αγωνιζόμενα τμήματα του λαού μας ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων. Αλλα γιατί ο αγώνας της Χαλκιδικής έχει χαρακτηριστικά που αφορούν όλους, ανεξάρτητα από το που κατοικούν. Ο αγώνας αυτός γίνεται ενάντια σε μια ξένη πολυεθνική και τους ντόπιους συνεταίρους της, την καναδική Ελντοράντο και τον μεγαλοεργολάβο- εκδότη- καναλάρχη Μπόμπολα. Δηλαδή ενάντια στο ληστρικό ιμπεριαλιστικό ξένο κεφάλαιο και τους ελληνες συνεργάτες του, που σκοπό έχουν να λεηλατήσουν τον ορυκτό πλούτο καταστρέφοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. Μιας περιοχής που αποτελεί φυσικό παράδεισο αναψυχής για εκατομμύρια ελληνες και τουρίστες. Ακριβώς με τους ίδιους τρόπους και στόχους οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους, οι ελληνες κεφαλαιοκράτες έχουν βάλει στον στόχο την δημόσια περιουσία, τις κρατικές επιχειρήσεις, κάθε τι που θεωρούν πως θα τους φέρει κέρδος, μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση και την ληστεία του λαού και της χώρας (λιμάνια, δρόμοι, ρεύμα, νερό, ενέργεια, περίθαλψη, παιδεία κλπ).