Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Στήριγμα το ΚΚΕ- Η άποψη του Ριζοσπάστη




Ενώ απομένουν λίγες μόνο μέρες για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιούνη, το σύνολο των αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων αναπαράγουν στον πολιτικό τους λόγο μια κοινωνία ψευδαισθήσεων και αντεστραμμένων ειδώλων, με προφανή στόχο τη δημιουργία αυταπατών και συγχύσεων στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων, για το τι πραγματικά θέλουν να κάνουν, σε σχέση πάντα με τα εκρηκτικά προβλήματα, με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Απτό παράδειγμα δημιουργίας ψευδούς συνείδησης και αναστροφής της πραγματικότητας αποτελεί η προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί «άμεσης ακύρωσης» του μνημονίου και ταυτόχρονα «επαναδιαπραγμάτευσης» της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ



Πολίτες της Ελευσίνας,
Πολίτες της Αττικής,
Φίλες και Φίλοι,
Βρίσκομαι σήμερα σ’ αυτήν την πόλη, σ’ αυτήν την περιοχή, όπου το βάρος της Ιστορίας συνοδεύεται από το βάρος της σύγχρονης, ανθρωπογενούς περιβαλλοντικής απαξίωσης.
Όπου το βάρος της Ιστορίας συνοδεύεται από το βάρος της ανευθυνότητας, της αδιαφορίας και της διαπλοκής του δικομματικού πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ιρλανδικό δημοψήφισμα: «ναι» εμποτισμένο με φόβο, τρομοκρατία και ψέματα


Της Μαριάννας Τσακίρη


Σε όλη την Ευρώπη, εν όψει της αυξανόμενης αντίστασης στις κάλπες και στους δρόμους, η άρχουσα τάξη αναδιοργανώνεται για να τρομοκρατεί όλο και περισσότερο τους εργαζόμενους ώστε να αποδέχονται τις πολιτικές της λιτότητας.

Στην Ιρλανδία την προηγούμενη βδομάδα, η κυβέρνηση έπρεπε να θέσει σε δημοψήφισμα το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ωθείται από την άρχουσα τάξη θέτοντας το δίλημμα αν θα ψηφίσουν «ναι», ή αν προτιμούν «το χάος και τη φτώχεια τα οποία ωθούνται από την Αριστερά». Κάπως έτσι ορίζει το δίλημμα η αστική τάξη και εκεί.

Στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Δεσκάτη - Κόνιτσα

Στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στη Δεσκάτη και την Κόνιτσα ετοιμάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Χτες, ανατέθηκε η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης στις τεχνικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, προκειμένου να προσδιοριστούν οι υποδομές των στρατοπέδων συγκέντρωσης δυναμικότητας 1.500 και 500 ατόμων, αντίστοιχα, καθώς και το εκτιμώμενο προϋπολογιστικό κόστος κατασκευής τους. 
 Κλιμάκιο ειδικών από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ επισκέφτηκε την προηγούμενη βδομάδα τη Δεσκάτη Γρεβενών, στην εδαφική περιοχή του οποίου έχει παραχωρηθεί η ανάλογη έκταση, καθώς και την Κόνιτσα όπου έχει παραχωρηθεί έκταση 35 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στις προδιαγραφές των λεγόμενων κέντρων κράτησης και κλειστής φιλοξενίας εντάσσεται η εγκατάσταση τριπλής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ που θα είναι ύψους τριών μέτρων. Η εξωτερική φύλαξη θα γίνεται από οπλισμένο αστυνομικό προσωπικό και η εσωτερική από ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας. Θα υπάρχει υποστήριξη από τεχνικά μέσα επιτήρησης (κλειστό κύκλωμα με κάμερες CCTV). Η εγκατάσταση θα είναι χωρισμένη σε 4 τομείς, χωρητικότητας 250 ατόμων. Ο κάθε τομέας θα χωρίζεται σε πέντε πτέρυγες, όπου θα κρατούνται από 50 άτομα. Επίσης, θα ιδρυθούν αστυνομικές υπηρεσίες (η κάθε μία θα διαθέτει 150 αστυνομικούς), ενώ κάθε ένα θα φυλάσσεται από 300 φύλακες εταιρειών σεκιούριτι.

Οι προτάσεις του Κ.Κ.Ε για τη φορολογία


«Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένου να διαμορφώσει κατάλληλα το προεκλογικό κλίμα έδωσε τη δυνατότητα για παράταση των φορολογικών δηλώσεων.Έτσι τα τρομερά εκκαθαριστικά που έρχονται με μεγάλες δόσεις, ακόμα και γι αυτούς που είχαν απαλλαγεί τα προηγούμενα χρόνια, αναβλήθηκαν. Όμως η νέα εκλογική μάχη βρίσκει το λαό να παραλαμβάνει καθημερινά εκκαθαριστικά σημειώματα τα οποία κυριολεκτικά και μόνον αυτά αρκούν για να τον οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια.

Μπροστά στις εκλογές η ΝΔ δεν έκανε τον κόπο να μιλήσει αναλυτικά για το φορολογικό αν και η ίδια πιστεύει ότι θα είναι κυβέρνηση. Το μόνο που ξεκαθάρισε είναι οι νέες φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους και η ενιαιοποίηση των φόρων ακίνητης περιουσίας σε ένα φόρο έτσι που τελικά θα πληρώσουν όλοι οι μικροί και μεσαίοι ιδιοκτήτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης, παρά το γεγονός ότι διαθέτει κυβερνητικό πρόγραμμα, δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα. Το μόνο που φρόντισε να πει είναι ότι θα κάνει μία συμφωνία με τους εφοπλιστές για να δουν πώς θα διαμορφωθούν τα φορολογικά έσοδα. Όσον αφορά τα χαράτσια ξεκαθάρισε ότι αυτά θα παραμείνουν για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και εξαίρεσε την πολύ ακραία φτώχεια που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να δίνει φράγκο.

Χρύσα Ρώπα, Ηθοποιός:Κανείς δε μιλάει καθαρά, εκτός από το ΚΚΕ


Χρύσα Ρώπα

«Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη φωνή που με πείθει. Εχω τις ενστάσεις μου, αλλά είναι και το μόνο κόμμα με το οποίο συμφωνώ στα περισσότερα απ' αυτά που πιστεύει και υπερασπίζεται. Διαφωνώ κάθετα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που μας κυβερνούν τόσα χρόνια, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Από τις προηγούμενες ακόμη εκλογές είχα αυτή την αίσθηση και επιβεβαιώθηκα.

Σχόλιο του K.K.E με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».


Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του και την πλήρη υποστήριξή του στον ηρωικό αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που πραγματοποιείται εδώ και 7 μήνες. 



Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος κι έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Κανένα δικαστήριο το γεγονός αυτό δε μπορεί να το ακυρώσει νομιμοποιώντας  την επιθετικότητα του Μάνεση εναντίον των εργατών της Χαλυβουργίας. Ο Μάνεσης παρανομεί επιχειρώντας να μειώσει μισθούς, να απολύσει και να τσαλαπατήσει δικαιώματα.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να σταθεί στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών και να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την αλληλεγγύη της σε αυτόν, γιατί η νίκη του αγώνα τους θα είναι και δική της νίκη.

Δήλωση της ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου:Να ψηφίσουμε στις 17 Ιούνη ΚΚΕ.


ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ

Να ψηφίσουμε στις 17 Ιούνη ΚΚΕ, για στήριξη της μόνης δύναμης για λαϊκή αντεπίθεση στα δεινά που επιπροσθέτως μας ετοιμάζουν. Να μη δώσουμε καμιά σημασία στα νέα διλήμματα που μας εξαπατούν με ψεύτικες υποσχέσεις, που τάζουν λαγούς με πετραχήλια και «αναπτύξεις» σε βάρος του λαού μας και προς όφελος των αφεντικών, της ΕΕ και του καπιταλισμού γενικότερα.

Η απεργία των χαλυβουργών θα δικαιωθεί!


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Το δικαστήριο σήμερα έβγαλε παράνομη την ηρωική 7μηνη απεργία των χαλυβουργών. Όχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο! Προφανώς, η απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι παράνομη στα μάτια όσων τάσσονται με τα συμφέροντα του Μάνεση, και φροντίζουν να μας το θυμίζουν καθημερινά με τις πράξεις και τις ανακοινώσεις τους. Για όσους ταξικά βρίσκονται απέναντι από τον Μάνεση και τους ομοίους του, για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους εκμεταλλευόμενους, η απεργία δεν είναι μόνο νόμιμη και επιβεβλημένη, αλλά αποτελεί και πρότυπο!