Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για το φράχτη στον Έβρο.



Στην εποχή των πολιτικών της σκληρής μνημονιακής λιτότητας, που συρρικνώνουν δραματικά μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, η κυβέρνηση βρίσκει λεφτά για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο! Όταν μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να τη χρηματοδοτήσει.
Αυτή η επιμονή της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ακροδεξιάς επιβεβαιώνει την επιλογή της για  μια πολιτική εξόντωσης των μεταναστών και των προσφύγων. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εμμένοντας στη ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης-φρούριο αρνείται τη χρηματοδότηση για λόγους «αποτελεσματικότητας» και μόνο! 

Το ΠΑΜΕ για την ΓΣΕΕ : Οι δυνάμεις της ταξικής ειρήνης είναι εχθρός της εργατικής τάξης.



Σε χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή, ο κ. Παναγόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ανάμεσα σε άλλα, έκανε την εξής δήλωση:
“..Όταν υπέγραψα για λογαριασμό της ΓΣΕΕ την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση που είχε αυξήσεις για τριετία, το μέσο ευρωπαϊκό πληθωρισμό κατηγορήθηκα. Αρχές του 2010 δήλωσα ότι θα υπέγραφα και μηδενικές αυξήσεις αρκεί να μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας.”
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν θα υπέγραφε μηδενικές αυξήσεις ή αλλαγή σύμβασης προς το χειρότερο, δήλωσε:
“Και μείωση θα υπέγραφα μέσα από συντεταγμένη διαδικασία, δηλαδή όχι να αμφισβητηθεί η σύμβαση.

Εκλογές στην Ισπανία - δεν νίκησε το Λαϊκό Κόμμα, έχασε το Σοσιαλιστικό!


Του Ντάνι Μπερν, από το σάιτ της CWI

μετάφραση Πάρης Μακρίδης



Στις 20 Νοεμβρίου έγιναν οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, στις οποίες νικητής αναδείχτηκε το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (ΛΚ) κερδίζοντας άνετη πλειοψηφία και επικρατώντας στις 14 από τις 17 επαρχίες της χώρας.

Όμως παρά το γεγονός αυτό, η περίοδος χάριτος της νέας κυβέρνησης θα είναι μικρή καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την καταστροφική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ισπανία. Άλλωστε η νίκη του ΛΚ δεν βασίστηκε στη δική του πολιτική πρόταση αλλά στην καταστροφική διακυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΣΚ).

Για την άρνηση της Ν.Δ. για έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων βουλευτών στην Ελβετία


Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας την άρνηση της Ν.Δ. για έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων βουλευτών στην Ελβετία, η εκπρόσωπος τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε προκλητική την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να γίνει έλεγχος για την ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία. Αποτελεί υποκρισία να ζητείται η δημοσιοποίηση των δηλώσεων "πόθεν έσχες" και την ίδια στιγμή να δημιουργούνται προσκόμματα στον έλεγχο της αξιοπιστίας αυτών. Τώρα που ο Καίσαρας παίρνει τα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα κατά των πολιτών, η "γυναίκα" του δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρύβεται πίσω από δήθεν ευθιξίες και "τεκμήρια εντιμότητας".

Μονόδρομος για την εργατική τάξη και τη φτωχή και μεσαία αγροτιά είναι η ανάπτυξη των αγώνων .



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μικρών και μικρομεσαίων αγροτών του νομού Καρδίτσας, καθώς και σε κάθε νομό της χώρας μας που ετοιμάζονται αγωνιστικά να απαντήσουν στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται.
Η φτωχή αγροτιά είναι και αυτή θύμα, όπως η εργατική τάξη των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών. Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, το μεγάλο κεφάλαιο (μαζί και τα μονοπώλια στον αγροτικό τομέα) με λύσσα μαζί με τα κόμματα της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ) τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες (Ε.Ε. – ΝΑΤΟ – ΔΝΤ) φορτώνουν τα βάρη στα λαϊκά στρώματα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Όχι στο Ευρω – Τζουράσικ Παρκ του κεφαλαίου.



Η νέα Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρωζώνη, που επιβάλλουν οι Μέρκελ – Σαρκοζί είναι το Τζουράσικ Πάρκ των πολυεθνικών και των τραπεζών. Αποκρουστική μετάλλαξη της αντιδραστικής ΕΕ, που είχε στο DNA της την κυριαρχία του κεφαλαίου, του αυταρχισμού, του ρατσισμού και του πολέμου, το σημερινό όραμα του «γαλλογερμανικού άξονα» είναι ο εφιάλτης για τους λαούς της Ευρώπης και τα δικαιώματά τους. «Κινεζοποίηση» των εργαζομένων, δημοσιονομικό «Νταχάου», αιώνια λιτότητα, ανεργία και φτώχεια, κατάλυση των δημοκρατικών κατακτήσεων και της λαϊκής κυριαρχίας, του δικαιώματος ενός λαού να αποφασίζει για το μέλλον του.

Συλλάλητήριο του ΠΑΜΕ στις 20 Δεκέμβρη.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
6μ.μ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Μέτρα προστασίας για τους ανέργους

Απευθυνόμαστε σε όλη την εργατική τάξη. Σε κάθε έναν που βρίσκεται ήδη στην ανεργία, που ψάχνει να βρει μεροκάματο, στους εργαζομένους που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός παραγωγής, στους εργαζομένους που κακοπληρώνονται ή βρίσκονται επί μήνες απλήρωτοι.

Κανείς δεν είναι μόνος του. Κανείς δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Τα νούμερα της ανεργίας θεριεύουν, οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλαπλασιαζονται.
Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνει. Σήμερα είναι ο γείτονας, ο συγγενής, ο συνάδελφος. Αύριο είναι πιθανόν να είναι ο καθένας μας. Μην το βάζεις κάτω, μην ψάχνεις λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Συνεχίζεται η καθυστέρηση παράδοσης των σχολικών βιβλίων - Ερώτηση των βουλευτών Τ.Κουράκη και Δ. Παπαδημούλη προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών



Από το τέλος Οκτωβρίου έχει λήξει η προθεσμία εντός της οποίας η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε δεσμευθεί ότι θα έχουν σταλεί στα σχολεία τουλάχιστον τα βασικά βιβλία. Μέχρι σήμερα ούτε αυτά έχουν βρει το δρόμο τους ούτε και τα υπόλοιπα, τα οποία, μάλιστα, φαίνεται ότι θα αργήσουν να τον βρουν.
Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τον ΟΕΔΒ με την κατάργηση του στο τέλος του χρόνου και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διανομή του 70% των βιβλίων, ενώ δεν έχει καν ξεκινήσει η παραγωγή του υπόλοιπου 30% .

Δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι».20 % η Ν.Δ, 13 % το ΠΑ.ΣΟ.Κ, 9.5% το Κ.Κ.Ε και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 8,5 %.Μπροστά ο Α.Λοβέρδος στην σφαγή της διαδοχής ΓΑΠ.Ακολουθεί ο Ε.Βενιζέλος.

Η δεύτερη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την εφημερίδα «Το Ποντίκι» και δείχνει και αυτή την κατάρρευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ και την άνοδο του Κ.Κ.Ε και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Η έρευνα έγινε από την εταιρεία Pulse.Σε σύγκριση με έρευνα της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο τα 3 κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου παρουσιάζουν πτώση.Η  Ν.Δ παρουσιάζει πτώση 1,5 % ,το ΠΑ.ΣΟ.Κ  0,5  %  και ο ΛΑ.Ο.Σ. πτώση 0,5 %.Αντίθετα +0,5% ανεβαίνει το Κ.Κ.Ε  ,ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α  +1 %,η Δημ.Αριστερά + 1,5 % και η Δημ.Συμμαχία +1 %.Στο ίδιο ποσοστό οι Οικολόγοι.Πτώση 0,5% έχει το Άρμα Πολιτών.Συγκεκριμένα.:


 Η Ν.Δ συγκεντρώνει 20 %, το ΠΑ.ΣΟ.Κ 13 %, το Κ.Κ.Ε 9, 5 %,  ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 8,5 % , η Δημοκρατική Αριστερά 5,5 %,ο ΛΑ.Ο.Σ. 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5% η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5 %, το Άρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4,5 % , ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα απέχουν ή θα ψηφίσουν λευκό/άκυρο φτάνουν το 18,5%.Τέλος 8,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Με αναγωγή των αναποφάσιστων,της αποχής και λευκών/άκυρων έχουμε το ακόλουθο αποτέλεσμα :

Ν.Δ                        27,5  %
ΠΑ.ΣΟ.Κ                18     %
Κ.Κ.Ε                     13     %

ΣΥ.ΡΙΖ.Α                11,5  % 

ΙΝΔΙΑ: Το 42% «ζει» με λιγότερο από 1 δολάριο τη μέρα.



Τον τίτλο μίας εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων καπιταλιστικών οικονομιών διεκδικεί η Ινδία, ενώ ο λαός της χώρας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Σύμφωνα με στοιχεία (πολλά απο αυτά στρογγυλεμένα) που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός για την οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD) γίνεται σαφές ότι διευρύνονται οι ταξικές ανισότητες στην χώρα ιδιαίτερα την τελευταία 20ετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 12% του πληθυσμού που έχει τις υψηλότερες αποδοχές κερδίζει 12 φορές περισσότερα από τους κατώτερα αμοιβόμενους μισθωτούς με σταθερή δουλειά. Σε αυτό δεν περιλαμβάνονται οι περιστασιακά αμοιβόμενοι, ή οι άνεργοι, ενώ η χώρα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας παγκοσμίως.