Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α :Καταγγελία για τραμπουκισμούς εναντίον της ΕΑΑΚ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις προκλήσεις και τους τραμπουκισμούς γνωστής περιφερόμενης ομάδας των Εξαρχείων ενάντια σε φοιτητές- και φοιτητές της ΕΑΑΚ- σήμερα μέρα φοιτητικών εκλογών στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, το κράτος και οι ακροδεξιοί συνοδοιπόροι τους επιτίθενται με τον πιο βίαιο τρόπο στο κίνημα, οι συγκεκριμένες ενέργειες έρχονται να συμπληρώσουν το σκηνικό της επίθεσης στο κίνημα, στις διαδικασίες και τους θεσμούς, με στόχο την διάλυσή του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ.



Το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΝ καταγγέλλει το αποκρουστικό κρούσμα αντισημιτικής μισαλλοδοξίας που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Βόλο, όπου ακροδεξιά στοιχεία έγραψαν ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους της Εβραϊκής Συναγωγής της πόλης. Τέτοια απεχθή περιστατικά που σπέρνουν ένα κλίμα τρομοκρατίας ανάμεσα στους συμπολίτες μας Έλληνες Εβραίους είναι απολύτως καταδικαστέα και καταδεικνύουν ότι η καταπολέμηση του αντισημιτισμού οφείλει να αποτελέσει επιτέλους μια από τις βασικές προτεραιότητες της Πολιτείας στα πλαίσια της χάραξης μιας ευρύτερης πολιτικής για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου της ρατσιστικής βίας στη χώρα. 
Τμήμα Δικαιωμάτων

Νέα μέτρα 6 δις και απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ανήγγειλε ο mister “Δε θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα” Γιώργος Παπακωνσταντίνου !


Πριν από λίγη ώρα στο συνέδριο του Economist ο mister “Δε θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα” Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανήγγειλε μέτρα ύψους 6 δις ευρώ τα οποία θα εξαγγείλει επισήμως τις επόμενες μέρες αφού πάρει επισήμως το πράσινο φως του υπουργικού συμβουλίου.
Τα μέτρα θα ληφθούν στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος στο 7,5% στο τέλος του 2011.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει πως αν πάρει νέα μέτρα θα παραιτηθεί…
Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας περιλαμβάνει μείωση κατά 20% (150.000 άνθρωποι) των εργαζομένων στο Δημόσιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.«Απέναντι στο μέτωπο της καταστροφής και της συναίνεσης το μέτωπο του λαού»





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ
Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Εάν η πραγματικότητα δεν ήταν τόσο τραγική για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού σίγουρα θα θύμιζε φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση, την τρόικα και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού μας συστήματος.
Η Τρόικα δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το μνημόνιο απέτυχε, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και προκειμένου να επιβληθούν νέα πολύ σκληρότερα μέτρα απαιτεί την συναίνεση των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας!

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές


Στις  18 Μάη διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές σε όλα τα AEI και τα ΤΕΙ της χώρας. Βιώνουμε μία περίοδο κατά την οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει έναν αδυσώπητο ταξικό πόλεμο απέναντι στον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας. Η νέα  πραγματικότητα που διαμορφώνεται μέσα στην εποχή του μνημονίου και του ΔΝΤ, επιβάλλει στους νέους ανθρώπους να σπουδάζουν, να εργάζονται και να ζουν σε συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας.

Η νέα επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να προωθήσει τη δημιουργία ενός νέου εργατικού δυναμικού, φθηνού, αναλώσιμου και ευέλικτου που θα εναρμονίζεται πλήρως με τις ανάγκες της αγοράς.

ΡΩΣΙΑ - Κόβουν τις προσαυξήσεις στις βάρδιες.Ακυρώνεται διάταγμα από την Σοβιετική περίοδο.


Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας προειδοποιεί
για την κρίση που έρχεται και για τις κατακτήσεις
δεκαετιών που χάνουν οι Ρώσοι εργαζόμενοι.



Στις αρχές του Μάη η κυβέρνηση της Ρωσίας αποφάσισε να ακυρώσει το διάταγμα που υπήρχε από τη σοβιετική περίοδο και το οποίο καθόριζε το ζήτημα της βάρδιας στις επιχειρήσεις. Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο προέβλεπε πως οι εργαζόμενοι της απογευματινής βάρδιας θα λαμβάνουν το ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 20%, ενώ οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας κατά 40% αντίστοιχα. Η νέα ρωσική νομοθεσία προβλέπει αύξηση των αποδοχών μόλις κατά 20% κι αυτή μόνο για τις νυχτερινές ώρες.

Νέες αποκαλύψεις.Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει για σένα χωρίς εσένα-DER SPIEGEL -«Οι Ελληνες μελετούσαν έξοδο από το ευρώ»


ENET.GR


Νέα στοιχεία για την -όχι και τόσο μυστική πλέον- συνάντηση του Λουξεμβούργου και τα συζητούμενα σενάρια για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή παρουσιάζει άρθρο του τελευταίου τεύχους του «Σπίγκελ», με τίτλο «Ωραία πτώχευση» - τη στιγμή μάλιστα που οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώνονται από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Η γερμανική επιθεώρηση στο εκτενές -«εφ' όλης της ύλης»- άρθρο της αναφέρει πως η συνάντηση του Λουξεμβούργου είχε σκοπό οι συμμετέχοντες κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να συζητήσουν θέματα στα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα αναφέρονταν ούτε ψιθυριστά.

«ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ»! - ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ!


ISKRA.GR

Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΕΧΥΛΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή με θέμα την πολιτική συγκυρία, παραβρέθηκε η Υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη τη Δευτέρα 16/5.
Η παρουσία της Υπουργού προκάλεσε την αυθόρμητη αντίδραση πολιτών της Καισαριανής, οι οποίοι προσήλθαν στο Δημαρχείο Καισαριανής, όπου θα γινόταν η εκδήλωση, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης-τρόικας οι οποίες οδηγούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση.
Η παρουσία των διαμαρτυρόμενων πολιτών, προκάλεσε την οργή και την αντίδραση των παραβρισκόμενων στην εκδήλωση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εν μέσω ύβρεων και αντεγκλήσεων απαιτούσαν να φύγουν από το Δημαρχείο όσοι δεν είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα «ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ» και ο χώρος του δημαρχείου γέμισε αμέσως από προσωπικό ασφαλείας της Υπουργού, οι οποίοι επιχείρησαν να απομονώσουν κάποιους κατοίκους, ενώ άλλοι κλείδωναν τα παράθυρα, για να μην ακουστεί έξω από το δημαρχείο το σύνθημα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Για την συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αθήνας


Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή ντόπιων και μεταναστών, εργαζομένων και νεολαίων στην χθεσινή αντικυβερνητική - αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Αθήνας, την ώρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκατοντάδες ήταν οι αγωνιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων: το Δημαρχείο βρέθηκε περικυκλωμένο από διαδηλωτές που απάντησαν στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία,διαδηλώνοντας ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την πλήρη διάλυση κοινωνικών -προνοιακών υποδομών, τις ρατσιστικές πολιτικές που επιβάλλουν τα Μνημόνια κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου. Που διατράνωσαν για άλλη μία φορά ότι δεν περνάει η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαιρέσει την εργατική τάξη σε «ντόπιους» και «ξένους», σε «προνομιούχους» και «μη», προκειμένου να επιβάλλει την κυριαρχία του κεφαλαίου.

Ν. Χουντής: «Ωμή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, αποτελούν οι δηλώσεις του Επιτρόπου κ. Όλι Ρεν για διακομματική συναίνεση» - Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή



«Τώρα μας επιβάλλουν όχι μόνο την οικονομική πολιτική αλλά καθορίζουν και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής κατέθεσε σήμερα την ακόλουθη ερώτηση:
«Ο Επίτροπος κ. Ολι Ρεν, έθεσε ως προϋπόθεση την πολιτική συναίνεση μεταξύ πολιτικών κομμάτων,  προκειμένου να δοθεί το «νέο πακέτο βοήθειας» προς την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ρεν σε δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η διακομματική συμφωνία και η υιοθέτηση του προγράμματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για επόμενα βήματα που αφορούν το ελληνικό πρόγραμμα… Μόλις ληφθούν αυτά τα μέτρα η Ευρωζώνη θα εξετάσει τα περαιτέρω πιθανά βήματα.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. «Κάνε την αγανάκτηση δύναμη ανατροπής»

 
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με σύνθημα «Κάνε την αγανάκτηση δύναμη ανατροπής», καλεί σε ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής ΚΣ, στις σημερινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές
Σήμερα, ανοίγουν οι κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών στις σχολές της χώρας, σε μια περίοδο που η ένταση της επίθεσης σε κάθε δικαίωμα δεν έχει προηγούμενο, τουλάχιστον σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι δυνάμεις του δικομματισμού στις σχολές ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούν να πείσουν με κριτήριο τα «προβλήματα της σχολής», θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα για να επιβεβαιώσουν την πολιτική των κομμάτων τους.

Να τον χαίρονται οι αριστεροί που τον ψήφισαν ! Σφράγισμα των συνόρων και περιορισμό των διαδηλώσεων προτείνει ο Καμίνης !


ENET.GR

Ως ένα πολυσύνθετο πρόβλημα χαρακτήρισε την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5», τονίζοντας ότι ο «φοβισμένος πολίτης δεν είναι ελεύθερος πολίτης».
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος τόνισε ότι χρειάζεται "ολιστική προσέγγιση". Επισήμανε δε ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας  δεν λειτουργεί με "φυλετικούς κανόνες και διαχωρισμούς" και σημείωσε ότι στα κυκλώματα που λυμαίνονται το κέντρο της πόλης εμπλέκονται και Έλληνες.
Ο Γιώργος Καμίνης σχολίασε και την πρόταση για περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας λέγοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ελευθερία του διαδηλωτή αλλά και η ελευθερία του πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερα στο κέντρο της πόλης.

18 Μάη Φοιτητικές Εκλογές- ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΧΗΣ


Στις 18 Μάη θα στηθούνε φέτος οι φοιτητικές κάλπες. Όμως για τους περισσότερους φοιτητές οι εκλογές φαίνεται πως θα είναι ένα γεγονός χωρίς πολύ μεγάλη σημασία. Αυτό είναι λογικό λόγω της κραυγαλέας αντίφασης ανάμεσα στα προβλήματα που οξύνονται συνεχώς και την διέξοδο που αδυνατούν να προσφέρουν οι μεγάλες παρατάξεις.

Μαύρο σε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ

Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση. Έχουν αντικαταστήσει το φοιτητικό συνδικαλισμό με τα πάρτι, τις εκδρομές, τη διανομή σημειώσεων, τις «διευκολύνσεις» κοκ. Με αυτές τις μεθόδους έχουν στήσει μηχανισμούς παρέας και ρουσφετιού με στόχο να αποκοιμίσουν το φοιτητικό κίνημα.

Όμως όλα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ είναι υπεύθυνες για τη σημερνή πραγματικότητα. Η υποχρηματοδότηση και το ξεχαρβάλωμα της παιδείας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση της είναι έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η μαζική ανεργία και φτώχεια που απλώνεται στην κοινωνία είναι επίσης δικό τους έργο.

Φοιτητική αριστερά πίσω από τις ανάγκες μας