Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Τι δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη για τον Γ. Παπανδρέου, τον Αλ Καπόνε και την Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη της σε Κυριακάτικη εφημερίδα.


 Με τον Αλ Καπόνε παρομοίασε τον Γιώργο Παπανδρέου η Λιάνα Κανέλλη.


Σε συνέντευξη της στην Real News, ερωτηθείσα για το αν οι εξελίξεις με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να αποτελέσουν το πολιτικό τέλος του κ. Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά:
"Τον Αλ Καπόνε τον έπιασαν όχι για τους φόνους, αλλά για τα λογιστικά βιβλία. Οι ίδιοι καπιταλιστές που τον χρησιμοποιούσαν για να δίνει συσσίτια σε φτωχούς εργάτες τον καιρό της ύφεσης, μήπως ξεφύγουν και γίνουν κομμουνιστές, τον φυλάκισαν…".

Ένταση και επεισόδια γίνονται αυτή την ώρα στο δάσος Καρατζά για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.3 τραυματίες από το πρωί λόγω των χημικών που ρίχνουν τα ΜΑΤ.


Ένταση και επεισόδια γίνονται αυτή την ώρα στο δάσος Καρατζά για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.


 Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 άτομα
από όλες τις γύρω περιοχές για να διαμαρτυρηθούν για τα μεταλλεία αλλά και και για την σύλληψη των 3 γυναικών που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ αναφέρουν πως τα χημικά ρίχνονται σε ευθεία βολή με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί.

Από τα τσόλια στα τρόλια. Άρθρο της Λιάνας Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.


Παιχνίδια παίζει η γλώσσα. 


Ειδικά η πλούσια, μαθηματικής και μουσικής δομής ελληνική, διαχρονική και συνάμα ικανή να ενσωματώνει λέξεις άλλων γλωσσών και να τις κλίνει κανονικότατα, να τις μετατρέπει σε ρήματα. Παίζει και εμπαίζει και εκπαιδεύει. Ορυχείο χρυσού εννοιών και δράσεων.

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο τη Δευτέρα ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών Στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, το αγωνιστικό ραντεβού.


«Όλοι τη Δευτέρα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ. Όλοι στο πλευρό των καθηγητών! Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη», καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.



 Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Η Ε.Γ του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την επιστράτευση των καθηγητών. Να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους.