Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Αλλαγή σελίδας ! Το πρώτο άρθρο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στην Αυγή... Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι εδώ ΣΥΡΙΖΑΙΟ δυνατό !Σχόλιο του Red Star.


Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έγραψε για την Αυγή της Κυριακής το πρώτο της κείμενο. Ο τίτλος είναι : Εναλλακτική πρόταση και αλλαγή πολιτικής...


Πηγές φωτογραφίας : enikos.gr -egiakoumis.com

Είπατε τίποτα ; ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α/Πασοκικό Μέτωπο θα έχουμε τελικά ;

Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ.

"Συμπληρώθηκαν 94 χρόνια από την έναρξη του 1ου ιδρυτικού Συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), που στο 3ο έκτακτο συνέδριό του το 1924 μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.


Τι να πρωτοθυμηθούμε, μέσα σε λίγες γραμμές. Ενενήντα τέσσερα χρόνια μεγάλων αγώνων, λαμπρών σελίδων δράσης. Ανθρώπινα κατορθώματα που δεν τα χωράει ο νους κάποιου που δεν  τα έχει ζήσει, ή δεν τα έχει μάθει.

Του Γιώργου Δελαστίκ : ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ.


Του Γιώργου Δελαστίκ

Σε πλήρη ανάπτυξη πλέον βαίνουν οι εχθροπραξίες ΗΠΑ – Γερμανίας γύρω από το μέλλον του ευρώ. Χρησιμοποιώντας η Ουάσιγκτον ως προσωπείο το ΔΝΤ και το Βερολίνο την Κομισιόν και την ΕΚΤ, αναμετρώνται σε μια θανάσιμη αναμέτρηση που πιθανότατα θα αλλάξει το μέλλον της Ευρώπης, όποια και αν είναι η έκβαση της.

Η αντικομμουνιστική παραχάραξη της Ιστορίας από αστικά, νεοναζιστικά έντυπα.


Η αντικομμουνιστική παραχάραξη της Ιστορίας από αστικά, νεοναζιστικά έντυπα
Είναι γεγονός πως, ιστορικά, κάθε φορά που ο καπιταλισμός περνούσε κρίση, ο αντικομουνισμός οξυνόταν (δίπλα σε κάθε μορφής καταστολή) υπό το φόβο της ριζοσπαστικοποίησης των μαζών και με στόχο την ενσωμάτωσή τους. Ένα δείγμα της έντασης αυτής του αντικομμουνισμού σήμερα αποτελεί η αναβίωση μιας σειράς «επιχειρημάτων» κατά του ΚΚΕ που κατασκευάστηκαν την περίοδο της Κατοχής και διαδίδονται στις μέρες μας ευρέως από διάφορα αστικά, εθνικιστικά, νεοναζιστικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Επίθεση ΓΓ ΑΚΕΛ σε Λιλλήκα και Αναστασιάδη.Την εκτίμηση ότι ο κυπριακός λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί ούτε από τις "ανέξοδες ρητορείες" του Γιώργου Λιλλήκα, ούτε από τις "επικίνδυνες μεταλλάξεις" του Νίκου Αναστασιάδη, διατύπωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.


Την εκτίμηση ότι ο κυπριακός λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί ούτε από τις "ανέξοδες ρητορείες" του Γιώργου Λιλλήκα, ούτε από τις "επικίνδυνες μεταλλάξεις" του Νίκου Αναστασιάδη, διατύπωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.


Σε ομιλία του σε σημερινή εκδήλωση των Λαϊκών Οργανώσεων Λαπήθου και Καραβά για απόδοση τιμών στους πρώην Βουλευτές Κερύνειας του ΑΚΕΛ Χρήστο Κουρτελλάρη, Δημήτρη Χριστόφια και Κλαύδιο Μαυροχάννα,  κ. Κυπριανού δήλωσε ότι «ο κ. Αναστασιάδης αποφεύγει μονίμως να κατονομάσει ποιά ακριβώς λύση θέλει στο Κυπριακό, γιατί δεν θέλει να κακοφανίσει κανένα από αυτούς που προσδοκεί ότι θα τον στηρίξουν και απορρίπτουν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία»,

Αγώνες και γιορτή, απάντηση στην απειλή.Της Λιάνας Κανέλλη.

Αγώνες και γιορτή, απάντηση στην απειλή.



Αργά ή γρήγορα θα άνοιγε η αβυσσαλέα τάφρος ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι τούτης εδώ της μικρής τεράστιας χώρας. Απ' τη μια οι διαχειριστές του χρέους, το οποίο ήταν ανέκαθεν εργαλείο χειραγώγησης και υποταγής των λαών, όπλο στα χέρια του κεφαλαίου.

Συντρόφια διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»



-Ολόκληρη την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην 14η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων
-Αρθρο με τίτλο: "Ποια ανάπτυξη έχει ανάγκη ο λαός;"
-Άρθρο του μέλους του Τμήματος για την Εργατική Συνδικαλιστική δουλειά της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκου Αρβανιτίδη: "Ενότητα στο κίνημα, ναι! Αλλά πάνω σε τι και με ποιον;"

Αίμα στα χέρια του Πάπα Βενέδικτου -Ιρλανδία - Αγώνας για το δικαίωμα στην άμβλωση.

Της Μαριάννας Τσακίρη





Πριν από λίγες μέρες, η Σαβίτα Χαλοπαναβάρ από την Ινδία έχασε την ζωή της στην Ιρλανδία από σηψαιμία επειδή οι υπεύθυνοι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Galway, της αρνήθηκαν έκτρωση, παρόλο που η εγκυμοσύνη της είχε επιπλοκές και το μωρό δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει. Οι γιατροί αψήφησαν την επιθυμία της γυναίκας για έκτρωση για όσο διάστημα το βρέφος θα είχε καρδιακό παλμό ενώ υποστήριξαν πως αυτός είναι ο νόμος στην Ιρλανδία – μια χώρα Καθολικών. Τ’ ότι η ίδια δεν ήταν ούτε Ιρλανδή, ούτε καθολική δεν είχε σημασία για κανέναν!