Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Συμβαίνει τώρα-ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΕΗ-οδό Πειραιώς 247 : Να κατέβουν ΤΩΡΑ πολίτες στην κατάληψη !

Αναδημοσίευση από  www.tsantiri.gr
 
Δείτε φωτογραφίες από τους εργαζόμενους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και αλληλέγγυους πολίτες έξω από τα γραφεία – εκδοτήρια της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς 247. Οι λαμβάνοντες μέρος στην κινητοποίηση καλούν τους πολίτες να βοηθήσουν και να κατέβουν στην κατάληψη.

Να υπενθυμίσουμε ότι χάρη στην κατάληψη έχει σταματήσει η έκδοση των λογαριασμών οι οποίοι θα περιλάμβαναν μάλιστα και την έκτακτη εισφορά χαράτσι του υπουργείου.

Γκάλοπ της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα-Ν.Δ 31%-ΠΑ.ΣΟ.Κ 19,5%-Κ.Κ.Ε 13,5%-ΣΥ.ΡΙΖ.Α 8,5%-ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1%


Ολοένα και διευρύνεται η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού στη δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται αύριο στο περιοδικό “Επίκαιρα”, το “γαλάζιο” προβάδισμα φτάνει τις 11,5 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

«Αντιμνημονιακές» συνεργασίες με το βλέμμα στην κάλπη.Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Οπορτουνιστές και σοσιαλδημοκράτες ετοιμάζουν άλλο ένα επεισόδιο στη χρεοκοπημένη «ενότητα της αριστεράς»
Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες στον ευρύτερο χώρο του οπορτουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, με επιδίωξη τη συγκρότηση «αντιμνημονιακού μετώπου» και απώτερο στόχο την κοινή κάθοδο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με πρωτοβουλία του «μετώπου» του Αλ. Αλαβάνου, στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΚΕΠ, ΑΚΟΑ, ΑΠΟ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΑΡΣΥΝΑ, ΔΕΑ, ΔΗΚΚΙ, Ενεργοί Πολίτες, ΕΠΑΜ, ΚΕΔΑ, ΚΟΕ, Κομμουνιστική Ανανέωση, ΝΑΡ, Ξεκίνημα.

Αλέκα Παπαρήγα: Καταγγέλλει "αποκομουνιστικοποίηση του ΕΑΜ".


Επίθεση προς όσους επιχειρούν την «αποκομμουνιστικοποίηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ», αλλά και προς όσους επικαλούνται την ανάγκη της ενότητας της αριστεράς με την δημιουργία ενός «νέου ΕΑΜ» έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Περισσό για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της αντιστασιακής οργάνωσης.

Η κ. Παπαρήγα αρχικά εξαπέλυσε επίθεση στην πολιτική του
ΠΑΣΟΚ που από το 1981 μετέτρεψε την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης «σε πασοκική ταυτότητα που το διαχώριζε από τη δεξιά όπως έλεγε» και πρόσθεσε ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ικανοποίησε συναισθηματικά εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές και ως ένα βαθμό και υλικά με τις γνωστές συντάξεις - ψίχουλα, ενώ άφησε ξεκρέμαστους ένα σημαντικό μέρος των πολιτικών προσφύγων.

Ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνη για το κλείσιμο καταστημάτων της «Μedia-Saturn», οι δεκάδες απολύσεις και το μέλλον των εργαζομένων σε αυτήν



Προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα η γερμανική πολυεθνική "Media - Saturn" προχώρησε στο κλείσιμο τριών καταστημάτων "Saturn" και "Media Markt" στην Ελλάδα από τα συνολικά 13 που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

ΣΗΜΙΤΗΣ, ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ... Του ΣΤΑΘΗ*



Του ΣΤΑΘΗ* 
Το πιο αποτελεσματικό όπλο του νεοφιλελευθερισμού είναι η αποβλάκωση που έχει επιφέρει, η υποβάθμιση του δημόσιου λόγου κυρίως μέσω των ΜΜΕ σε επίπεδο πριν απ' την αλφάβητο. Λες και, -λέγε-λέγε-λέγε- η ανθρωπότητα να έχασε τη μνήμη της, να ξεφορτώθηκε γνώσεις, φιλοσοφία, επιστήμη και να μπορεί να συζητά ωσάν τα βασικά να 'ναι τα αταβιστικά της, τα αρχετυπικά της ή το πολύ τα γκλαμουριάρικα νεαντερταλιανά της.
Λόγου χάριν ο ανταγωνισμός! μια έννοια που εκλαμβάνουν ως χρήσιμη ακόμα και άνθρωποι καλών προθέσεων. Σου λένε, πρέπει μια επιχείρηση να 'ναι ανταγωνιστική, έτσι θα αντέξει. Ας αντιπαρέλθουμε το κόστος της ανταγωνιστικότητας για τους μισθούς κι ας δεχθούμε ότι προσπορίζεται την ισχύ της από άλλους παράγοντες.

ΠΑΜΕ: Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας είναι δημιούργημα του συστήματος που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση.


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας που είναι η 17η Οκτώβρη, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ και την επιτροπή αγώνα εργατών βιομηχανικής ζώνης Κορωπίου οργανώνουν παιδική γιορτή για τα παιδιά των εργαζόμενων και ανέργων μεταναστών της περιοχής.

Η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση είναι στοιχεία σύμφυτα με το καπιταλιστικό σύστημα. Δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ζουν κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Η κρίση των καπιταλιστών βγάζει στο περιθώριο ολοένα και περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες μεγαλώνοντας τα ποσοστά των εξαθλιωμένων.

Σχόλιο του K.K.E για τις δηλώσεις Λoβέρδου.


Η απάντηση των λαϊκών στρωμάτων στα εξωφρενικά και άκρως επικίνδυνα μέτρα της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας του λαού, όπως η παραπέρα μείωση κατά 50% των κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να είναι η ανυποχώρητη πάλη για σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους.
Ο λαός έχει κάθε λόγο να πει στον υπουργό και συνολικά στην κυβέρνηση:

Στο 2004... π.Χ.!-Του Νίκου Μπογιόπουλου




Ο κ. Βενιζέλος μας ενημέρωσε ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πρέπει (για το καλό τους...) να επιστρέψει στα επίπεδα του 2004.
Κατ' αρχάς, αν πάρουμε έναν μόνο δείκτη και συγκεκριμένα το ύψος του ΑΕΠ, αυτό που μας «έταξε» ο αντιπρόεδρος σημαίνει μια
καταβύθιση της ελληνικής οικονομίας της τάξης του 15%!
Αλλά, όπως είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε πρωτοετής φοιτητής οποιασδήποτε οικονομικής σχολής, μια τέτοια πτώση του ΑΕΠ
μόνο με τις συνέπειες που επιφέρει σε μια χώρα ένας πόλεμος μπορεί να συγκριθεί!

Δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σχετικά με δημοσίευμα Γαλλικής εφημερίδας για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Μετά το χθεσινό δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας που φανερώνει σχέδιο να περάσουν 125 δις δημόσιας περιουσίας στα χέρια εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο καταλαβαίνουμε πλέον για ποιο λόγο οι Γερμανοί βιομήχανοι κόντεψαν να σηκώσουν στα χέρια τον κ. Παπανδρέου.
Διερωτόμαστε ποιος Έλληνας πολιτικός, ποιος υπουργός ή πρωθυπουργός μπορεί να βάλει την υπογραφή του σ΄ ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης του δημόσιου πλούτου.

Ανακοίνωση του K.K.E σχετικά με τις δήθεν διαφωνίες βουλευτών και συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ για τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης.

 
Οι εμφανιζόμενες και πάλι ως σφοδρές διαφωνίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο ψεύτικες και υποκριτικές αλλά χρήσιμες για τους εκτελεστές των λαϊκών δικαιωμάτων. Με την κριτική τους κάποιοι απαιτούν την επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων, άλλοι θέλουν να δείξουν ότι δήθεν η κυβέρνηση πιέζεται από την τρόικα και άλλοι φιλοδοξούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιδιωκόμενη συγκυβέρνηση.
Τα δήθεν οργισμένα ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως χθες, έτσι και τώρα  ούτε λένε την αλήθεια στους εργαζόμενους, ούτε τους ενδιαφέρει η οργάνωση του πραγματικού ταξικού αγώνα.

Κέρας της Αφρικής- Οι ζωές χιλιάδων κρέμονται από μια κλωστή


Του Cedric Gerome από το σάιτ της CWI, www.socialistworld.net 
Μετάφραση: Ελένη Παλαιολόγου


Για ακόμα μια φορά η πείνα θερίζει την αφρικανική ήπειρο. Για ακόμα μια φορά εμφανίζονται φρικτές εικόνες πεινασμένων παιδιών που πεθαίνουν καθημερινά κατά δεκάδες στο κέρας της Αφρικής. Για ακόμα μια φορά γίνεται φανερή η βιαιότητα του συστήματος στο οποίο ζούμε. Την ίδια στιγμή που το τζογάρισμα στην αγορά τροφίμων αποφέρει τεράστια κέρδη σε μια χούφτα  πολυεθνικών, η πείνα, οι αρρώστιες, η εξαθλίωση και ο θάνατος εξαπλώνονται με γρήγορους ρυθμούς σε ορισμένους απ' τους πιο φτωχούς πληθυσμούς της γης.  

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ-Διαμαρτυρίες έξω από τα σπίτια «γκόλντεν μπόις» σχεδιάζει για σήμερα το κίνημα «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ».



Στο πρόγραμμα των διαδηλωτών περιλαμβάνεται διαμαρτυρία στην Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν και "Περιοδεία στους Δισεκατομμυριούχους".
Όπως αναφέρουν, στόχος τους είναι να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους για τις οικονομικές ανισότητες στα σπίτια του Ρούπερτ Μέρντοχ, του διευθύνοντα συμβούλου της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον και άλλων.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Κοινότητες για την Αλλαγή τονίζει:

Το τρίτο πολιτικό βαρόμετρο του Red Star.Οκτώβριος 2011. Εκτίμηση εκλογικής επιρροής όλων των κομμάτων.Κάτω από το 20 % το ΠΑ.ΣΟ.Κ ! Στις 13 μονάδες η διαφορά Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ.Ενισχυμένη η αριστερά.


Ένα μήνα μετά το  δεύτερο πολιτικό βαρόμετρο του Σεπτεμβρίου σας παρουσιάζω το τρίτο πολιτικό βαρόμετρο.Οι έρευνες που έχουν γίνει ως τώρα επιβεβαίωνουν ότι υπάρχει ένα ρευστότατο πολιτικό τοπίο με κύριο χαρακτηριστικό την  τεράστια πτώση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.και την φυγή των ψηφοφόρων του σε άλλα κόμματα ή την αποχή.
Οι εκτιμήσεις είναι πάντα προσωπικές και γίνονται για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για την υπάρχον πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα.Τα στοιχεία για τον Σεπτέμβρη βρίσκονται εδώ http://kke4ever.blogspot.com/2011/07/red-star-2011.html

Θυμίζω τα ποσοστά και τις ψήφους του κάθε κόμματος με το εύρος διακύμανσης στην προηγούμενη εκτίμηση μου:

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011
Ν.Δ  32 % και 1.984.000 ψήφους (30 ως 34%)- ΠΑ.ΣΟ.Κ  26 % και  1.612.000 ψήφους (24 ως 28%)- Κ.Κ.Ε  11,5 % και  713.000 ψήφους (10,2 ως 12,8%)-ΛΑ.Ο.Σ. 7,2 % και  446.000 ψήφους (6,2 ως 8,2%)-ΣΥ.ΡΙΖ.Α  6,8 % και  421.000 ψήφους (5,8 ως 7,8%)-Οικολόγοι Πράσινοι  3,6 % και 223.000 ψήφους (2,8 ως 4,4%) -Δημοκρατική Αριστερά   2,9 % και 180.000 ψήφους (2,1 ως 3,7%)-Δημοκρατική Συμμαχία  2,5 % 155.000 ψήφους (1,7 ως 3,3%)-Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με μέσο ποσοστό 1,9 % και 118.000 ψήφους (1,2 ως 2,8%)- Λοιπά κόμματα 5,6 % και 347.000 ψήφους (4,6-ως6,6%)




  Η  εκτίμηση για την αποχή παραμένει στο 34 %
 
Το εκλογικό σώμα που θα ρίξει έγκυρη ψήφο λοιπόν το υπολογίζω περίπου στους 6.200.000 ψηφοφόρους.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ

ΡΩΣΙΑ - 20 χρόνια καπιταλισμού 800 χιλιάδες αυτοκτονίες!




Όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ιντερφάξ», επικαλούμενο στοιχεία του Κέντρου κοινωνικής και δικαστικής ψυχιατρικής, τα τελευταία 20 χρόνια η Ρωσία πέρασε στη 2η παγκόσμια θέση σε συχνότητα αυτοκτονιών. Μονάχα που αυτά τα 20 χρόνια, (περίοδος 1990 - 2010) είναι τα 20 χρόνια που ακολούθησαν την ανατροπή του σοσιαλισμού και την καπιταλιστική παλινόρθωση!

Μ.Α.Σ: Πρόγραμμα εξορμήσεων των επιτροπών αγώνα μπροστά στην απεργία στις 19 Οκτώβρη.


Η μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-Τρόικα προχωράνε στο σφαγιασμό του λαού με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση. Μέχρι εδώ! Μας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση. Τέρμα οι θυσίες για τη σωτήρια των κεφαλαιοκρατών  και τα κέρδη των δανειστών. Χρεοκοπούν τον λαό, για  τη σωτηρία του κεφαλαίου!
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος,  δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή, ο οργανωμένος αγώνας, η αντίστασή μας, η αντεπίθεσή μας. Έχουμε τη δύναμη, μέσα από τον οργανωμένο αγώνα να τους σταματήσουμε!