Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Εισήγηση στην κοινή Συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ .Δευτέρα 18 Ιούλη 2011.


Η γενικευμένη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα  στα δικαιώματα και στο εισόδημά τους, δεν οφείλεται στο δημόσιο χρέος.
Σ όλα τα κράτη της ΕΕ εφαρμόζεται σήμερα πολιτική που οδηγούν τους λαούς σε εξαθλίωση, διασφαλίζοντας φθηνότερη εργατική δύναμη.
Ο λόγος που η αντιλαϊκή επίθεση εντείνεται είναι η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, των πολυεθνικών.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν ευθύνονται και δεν πρέπει να πληρώσουν για το δημόσιο χρέος. Το χρέος είναι παιδί της κρίσης και όχι η αιτία.

Η κυβέρνηση, τρόικα, Ε.Ε. προχωρούν μήνα το μήνα σε μείωση σε ληστεία των εισοδημάτων μας. Αυτά που μας ληστεύουν τα δίνουν στους τραπεζίτες, στους βιομηχάνους, συνολικά στους κεφαλαιοκράτες για να διατηρήσουν και να διευρύνουν την κερδοφορία τους.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ;

Σχολιάζοντας την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση ανοίγει μέτωπα χωρίς να επιλύει κανένα πρόβλημα. Η απελευθέρωση θα πολλαπλασιάσει τα ταξί, που στην Αθήνα είναι ήδη διπλάσια αναλογικά με τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το ταξί πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο ρόλο στη ζωή της πόλης, αυστηρά συμπληρωματικό με τη δημόσια συγκοινωνία, που πρέπει κι αυτή να αναβαθμιστεί.

"Ο Τσάβες θα διεκδικήσει ξανά την Προεδρεία"



"Δεν υπάρχει αμφιβολία" ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, θα επιδιώξει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2012, μολονότι επέστρεψε στην Κούβα για να συνεχίσει τη χημειοθεραπεία του μετά την επέμβαση για αφαίρεση όγκου στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

"Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο πρόεδρος θα είναι παρών στις εκλογές του 2012 αλλά και στη συνέχεια, για πολλά ακόμη χρόνια" είπε ο Χόρχε Τζιορντάνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.

Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στο ALTER (Γ. Αυτιάς)


Για τις κινητοποιήσεις των ταξί

Το καινούργιο στοιχείο μ΄ αυτή την ιστορία του μνημονίου είναι ότι ξεκληρίζεται η μεσαία τάξη. Και πλέον όλοι καταλαβαίνουν. Πέρσι βλέπαμε τους φορτηγατζήδες, μετά είδαμε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, μετά είδαμε τους δικηγόρους, μετά είδαμε τους φαρμακοποιούς, τώρα βλέπουμε τους ταξιτζήδες. Δεν υπάρχει πια κοινωνική κατηγορία και επάγγελμα σ’ αυτή τη χώρα που να μην έχει ξεκληριστεί.
Τώρα αυτοί οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, όχι μονάχα γιατί δεν έχουν να βγάλουν το μεροκάματό τους, αλλά γιατί έχουν πάρει και δάνεια για να πάρουν αυτές τις άδειες και έχουν υποθήκες και θα χάσουν και τα σπίτια τους.

Σχόλιο του K.K.E για τη συνάντηση Α. Σαμαρά – Χ. Κλίντον


Με την πολιτική που εξέφρασε η Χ. Κλίντον η ΝΔ είναι σύμφωνη στη βασική κατεύθυνση, ας το κρύβει. Η διαφωνία της με την επιλεκτική χρεοκοπία δεν λέει τίποτα, από τη στιγμή που συμφωνεί με τους κυβερνητικούς στόχους. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη και στους δυο, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για αποδέσμευση της χώρας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και το ΝΑΤΟ.

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για την οικονομία και την επικείμενη σύνοδο κορυφής



Η απουσία συνολικού ευρωπαϊκού σχεδίου και στρατηγικής για την έξοδο από την κρίση, έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύονται σενάρια αποσύνθεσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα πορεύτηκε με όρους υποταγής στην αποτυχημένη συνταγή του μνημονίου.
Η Δημοκρατική Αριστερά έγκαιρα είχε υποδείξει ένα διαφορετικό δρόμο, αυτόν της θετικής αναδιάρθρωσης του χρέους, που έχει αρχίσει να συζητείται στους ευρωπαϊκούς κύκλους.

Γ. Παπακωνσταντίνου: από τους τραπεζίτες στους χρυσοθήρες.

Άρθρο της Ηλέκτρας Κλείτσα. Aναδημοσίευση από το blog της GreenAttack

 «Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπέγραψε σήμερα την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου των Μεταλλευτικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ, αφού για την αξιολόγηση της υποβληθείσας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τηρήθηκαν πλήρως τα προβλεπόμενα από την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία και έγινε μακρά διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και φορείς της περιοχής καθώς και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες άλλων Υπουργείων».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το πολυνομοσχέδιο και για τη φοροδιαφυγή.


Την ώρα που κυβέρνηση και ΝΔ συναγωνίζονται για το ποιος προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν εξάγει νόμιμα, εφαρμόζοντας τους δικούς τους νόμους, αμύθητα κεφάλαια στο εξωτερικό, την ίδια ώρα συναγωνίζονται ποιος έχει καλύτερα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής. Πρόκειται για μέτρα που συμβάλλουν στην εξόντωση των μικρομεσαίων και στην εξαθλίωση των εργαζομένων. Με τέτοια μέτρα είναι γεμάτο το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αλληλεγγύη στην αγωνίστρια συνδικαλίστρια Gulaferit Unsal.


Η Νεολαία Συνασπισμού δηλώνει την πλήρη στήριξή της στην Τουρκάλα αγωνίστρια Gulaferit Unsal η οποία αγωνίζεται για τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων στην Τουρκία και είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδικάτου Δημοσίων Υπαλλήλων στην Άγκυρα. Η Gulaferit Unsal σκόπευε να κάνει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα προκειμένου να προστατευτεί από τις διώξεις που ασκούνται εναντίον της λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης. Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν την Gulaferit Unsal και προτίθενται να την εκδώσουν στην Γερμανία όπου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος καθώς κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση λόγω της ενεργούς πολιτικής της δράσης στην Τουρκία. 

ΑΚΕΛ:«Την κρίσιμη στιγμή δεν εγκαταλείπεις τη μάχη»


Είναι χρέος και υποχρέωση του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνεχίσει, υπογράμμισε ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ απαντώντας στις προτάσεις περί διάλυσης της Κυβέρνησης και τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Ο,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στην Κύπρο αυτή τη στιγμή, θα ήταν να παραιτηθεί η Κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Ο τόπος, συνέχισε, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και δυσκολίες και αυτά χρειάζεται να αντιμετωπιστούν μέσω του συντεταγμένου κράτους, σημειώνοντας ότι, όσο άσχημα και να νιώθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή και οποιοσδήποτε άλλος, «η δική μας η άποψη είναι ότι την κρίσιμη στιγμή δεν εγκαταλείπεις τη μάχη, αλλά συστρατεύεσαι και δίνεις με όλους τη μάχη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες».

Συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με θέμα: «οι θέσεις του ΚΚΕ για τα σενάρια χρεοκοπίας και το χρέος» Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

-- Κυρία Παπαρήγα υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η ελεγχόμενη χρεοκοπία;

-- Όχι κι αυτό το αποδεικνύει η διαμάχη που υπάρχει στην ΕΕ. Είχαν καμία διαμάχη για τις εργασιακές σχέσεις; Για τη μείωση των συντάξεων; Για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης; Ακούσατε να τσακώνονται γι' αυτά; Τσακώνονται για το χρόνο αποπληρωμής του χρέους, την επιμήκυνση, το ύψος του επιτοκίου και τώρα τσακώνονται για ένα πολύ πιο σοβαρό γι' αυτούς ζήτημα επειδή ένα τμήμα του κεφαλαίου θα έχει απώλειες, που δεν συγκρίνονται τώρα με τις απώλειες του λαού. Για το ποιος άμεσα θα αντισταθμίσει τις απώλειες. Η ΕΚΤ συνεχίζοντας τον δανεισμό των τραπεζών; ‘Η θα τα δίνει το ευρωπαϊκό ταμείο που έφτιαξαν και που αν δεν κάνω λάθος θα ολοκληρώσουν τον σχηματισμό και τη λειτουργία του το 2013;

Ανακοίνωση του K.K.E για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.


Με την εξόντωση των μικρών ιδιοκτητών ταξί ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει πόδι το μεγάλο κεφάλαιο στο φιλέτο της συγκεκριμένης αγοράς. Το αποτέλεσμα θα είναι να μετατραπεί σταδιακά το ταξί σε είδος πολυτελείας για το λαό, ενώ οι μισθωτοί οδηγοί που θα εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες θα οδηγηθούν σε καθεστώς γαλέρας. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, ότι θα φτηνύνουν οι υπηρεσίες και ότι θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, είναι ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά. Η μονοπώληση κλάδων της οικονομίας δεν είναι σίγουρο ότι ρίχνει τις τιμές, ενώ η εμπειρία δείχνει ότι χειροτερεύει τους όρους εργασίας και μειώνει τη συνολική απασχόληση.

Αποδοκιμασίες στην Ικαρία σε πολιτικούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του ΛΑ.Ο.Σ κατά την κατάθεση στεφάνων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης του νησιού από τους Τούρκους το 1912.



Απίστευτες αποδοκιμασίες χθες στην Ικαρία κατά την κατάθεση στεφάνων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης του νησιού από τους Τούρκους το 1912.Την ώρα που ξεκινούσε η κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, συγκεντρωμένοι κάτοικοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν εν χορό και να φωνάζουν συνθήματα, όπως "ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ", "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ" κ.α.
Πιο έντονα απ' όλους αποδοκιμάστηκαν ο Βουλευτής της Σάμου Πυθ. Βαρδίκος, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφ. Γκρίτζαλης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής και η εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Σουρουμάνη Μαρία!!!

ΖΗΤΗΜΑ ΗΜΕΡΩΝ ΠΛΕΟΝ...Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ *
Ο κύβος ερρίφθη. Η Γερμανία έχει ήδη αποφασίσει για την τύχη της Ελλάδας. Το Βερολίνο θα οδηγήσει τη χώρα μας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας και μάλιστα πολύ σύντομα. Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης μέσω μιας έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης είναι πλέον ζήτημα ημερών, όχι μηνών. Ενδέχεται να γίνει και μέσα στην εβδομάδα, χωρίς πάντως αυτό να είναι σίγουρο. Δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί οι όροι και η ακριβής μορφή της επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Περί αυτού υφίστανται ακόμη ενδογερμανικές διαφορές. Γερμανικοί τραπεζικοί κύκλοι, που συμπεριλαμβάνουν και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μπούντεσμπανκ, προβάλλουν σθεναρή αντίσταση και ισχυρές αντιρρήσεις στο να δώσει η ΕΕ δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα για την επαναγορά ελληνικών ομολόγων από την Αθήνα και σε τιμές αγοράς - δηλαδή με έκπτωση περίπου 50%.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - Τα δάση είναι κοινωνικό αγαθό και λαϊκή περιουσία


Τα Δασικά Οικοσυστήματα είναι κοινωνικό αγαθό, λαϊκή περιουσία, έχει επισημάνει επανειλημμένα, με ανακοινώσεις του, το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση, που η οποιαδήποτε χρήση των δασών οδηγεί στην καταστροφή τους, μπορεί να αντιστραφεί. Ομως, δεν μπορούν να προστατευτούν τα δάση χωρίς ριζική αλλαγή πολιτικής. Ακόμα και αν ληφθούν τα στοιχειώδη μέτρα αναδάσωσης και προστασίας των καμένων δασών, χρειάζεται η λαϊκή οργανωμένη παρέμβαση και δράση για την ανατροπή των νόμων και των άλλων προγραμμάτων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και συνολικότερα της πολιτικής που στηρίζει την ιδιοκτησία και εμπορευματοποίηση των δασών και των ορεινών όγκων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Βιβλιοπωλείο-καφέ “Εκτός των Τειχών” Γραβιάς 10-12 Αθήνα 210 3303348 Εκδήλωση- συζήτηση Δευτέρα 18 Ιούλη στις 8:00 μ.μ. «Αντιστάσεις. Από τις πλατείες… στους χώρους δουλειάς και σπουδών...»

Βιβλιοπωλείο-καφέ “Εκτός των Τειχών”
Γραβιάς 10-12 Αθήνα 210 3303348
Εκδήλωση- συζήτηση Δευτέρα 18 Ιούλη στις 8:00 μ.μ.

«Αντιστάσεις. Από τις πλατείες… στους χώρους δουλειάς και σπουδών...»

Χιλιάδες λαού πλημμύριζαν, για πάνω από ένα μήνα, τους δρόμους και τις πλατείες, το Σύνταγμα και τις συνοικίες, εκφράζοντας την οργή και την αντίθεσή τους απέναντι στην πολιτική του συστήματος και αναζητώντας δρόμους αντίστασης. Ζορισμένη, η κυβέρνηση κατόρθωσε να ψηφίσει τελικά το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο».
Τώρα επείγεται να εφαρμόσει όλα όσα ψήφισε, και άλλα ακόμα!

From feudalism to socialism, China celebrates CPC 90th anniversary-Από τη φεουδαρχία στον σοσιαλισμό, η Κίνα γιορτάζει την 90η επέτειο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.(English)


The following are two excerpts from Chinese President Hu Jintao's speech on the occassion of the 90th anniversary of the founding of the Communist Party of China.
                                                              
Hu Jintao-
  China, July 1, 2011. (Xinhua/Li Tao)




The following are two excerpts from Chinese President Hu Jintao's speech on the occassion of the 90th anniversary of the founding of the Communist Party of China. Hu emphasizes the tremendous progress China and the Chinese people have made, especially in these last 90 years, building socialism with Chinese characteristics, unity of the party and people, reform and openness, rejection of dogma and corruption, and the challenges ahead in building a socialist and sustainable economy, a "moderately prosperous" country, socialist democracy and culture and world peace.

To read the full text of Hu's speech on Xinua, click here: http://news.xinhuanet.com/english2010/china/2011-07/01/c_13960505.htm
Excerpted from July 1, 2011, speech:
The Communist Party of China was founded 90 years ago today, which was an epoch-making event in the history of the Chinese nation. From then on, the Chinese people embarked on the bright road of striving for independence and liberation and began the glorious pursuit of prosperity and strength for the country and themselves.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 4ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ συνήλθε σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται από την δραματική ένταση της κρίσης που βιώνει η χώρα μας, αλλά και ολόκληρη σχεδόν η ευρωζώνη. Κρίση που τείνει να πάρει ευρύτερες ακόμη διαστάσεις με την εμπλοκή και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, αλλά και των ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα, οι δύο βασικότεροι θεσμοί της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, η Ενιαία Εσωτερική Αγορά και η Ευρωζώνη, αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση, γεγονός που υποχρεώνει, αλλά δίνει και τη δυνατότητα στις δυνάμεις της Αριστεράς, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, να παρέμβουν ακόμα πιο αποφασιστικά με δράση και αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές.

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ-Οι διακοπές είναι δικαίωμα

Από τις 29 Ιούλη έως τις 13 Αυγούστου θα λειτουργήσει φέτος το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ
 
Είναι ήδη «θεσμός» και φέτος η αξία του αποκτά ακόμη μεγαλύτερο βάρος, καθώς ξεφεύγει από την ανάγκη για μια «φτηνή βουτιά»...
Ο λόγος για το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ, που ήδη μετράει οχτώ χρόνια και φέτος αποτελεί όχι απλώς διέξοδο, αλλά και αναζωπύρωση δυνάμεων στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας που στήνεται στον τοίχο από Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, τρόικες και εθνικές συναινέσεις. Στον αγώνα για μια ζωή που κακοποιείται καθημερινά από ένα απάνθρωπο σύστημα που αλέθει στις δομές του δικαιώματα, ελευθερίες και ανάγκες.
Το δικαίωμα στις διακοπές ακούγεται πολυτέλεια, απρόσιτη περισσότερο από ποτέ, με χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να παίρνουν το δρόμο των περικοπών και να το πετσοκόβουν, παρακολουθώντας τις προκλητικές κυβερνητικές δηλώσεις για τουριστική ανάπτυξη, κερδοφόρα για τους λίγους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.