Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας : Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο για τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με το συνδικαλιστικό νόμο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία. Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντιδραστικές ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ : Κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Κείμενο υπογραφών για το συνδικαλιστικό νόμο.

Κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Κείμενο υπογραφών για το συνδικαλιστικό νόμο.




Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο αντιπροσωπεύουμε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους (άνεργους και συνταξιούχους μέλη μας). Εκφράζουμε την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας και απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για το δικαίωμα της απεργίας και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Η επιχειρηματολογία της μεγαλοεργοδοσίας και της συγκυβέρνησης σε ένα συμπέρασμα μας οδηγεί.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους και τις συλλογικές διαδικασίες!

Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους και τις συλλογικές διαδικασίες !



Η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ εντείνει ακόμα περισσότερο τον αυταρχισμό, την παρεμπόδιση της συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης των φοιτητών. Σε ανακοίνωσή της στις 18/11 αναφέρει:  «Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ θα εισηγηθούν προς τις επί μέρους Σχολές την περιοδική διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατά Τμήματα, ώστε να δοθεί επί τέλους η δυνατότητα στην πλειοψηφία των φοιτητών/-τριών να αποφασίζουν όλοι απ’ ευθείας ως προς την εκάστοτε διακοπή των μαθημάτων που ορισμένοι προτείνουν κι επιτήδεια επιβάλλουν».
Πρόκειται για πρόταση που έχει στόχο να περιορίσει και τελικά να καταργήσει τη συλλογική έκφραση των φοιτητών μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους.

18 Νοέμβρη: Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Κρήτης με τον διοικητή της αμερικάνικης βάσης! Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ).

 Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) 

Η συνάντηση του νέου διοικητή της αμερικάνικης βάσης με τον αντι-περιφερειάρχη Κρήτης Βουλγαράκη την επόμενη της επετείου του Πολυτεχνείου, πέρα από πρόκληση στα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα των Χανιωτών, είναι και απόδειξη της νέας προσπάθειας μετατροπής της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με βάση τις εξελίξεις στην περιοχή. Θέλουν το λαό μας και ειδικά τους Χανιώτες υποταγμένους και υποτελείς στα βρώμικα σχέδιά τους.
Να γιατί τους ενόχλησε η μαζική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του Πολυτεχνείου που και στα Χανιά όπως και στην υπόλοιπη χώρα ήταν μαζική, παρά την προκλητική αστυνομοκρατία και άλλες εκδηλώσεις της φασιστικοποίησης ειδικά στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες.