Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΚΕ: Να μην υποκύψει ο λαός



«Στον ωμό εκβιασμό, στις απειλές και στη νέα πρόκληση στους άνεργους και στους μισθωτούς που εκτόξευσε η κυβέρνηση, ο λαός έχει χρέος να μην υποκύψει», αναφέρει με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.
                       «Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ. Την κρίση και το χρέος τα δημιούργησε η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, ο καπιταλισμός.
Όλοι στο Σύνταγμα την Τετάρτη ενάντια στα χαράτσια.

Süddeutsche Zeitung: Πλησιάζει η χρεοκοπία της Ελλάδας



Σε άρθρο της σημερινής Süddeutsche Zeitung γράφει ότι  πλησιάζει η χρεοκοπία της Ελλάδας. Το γεγονός αυτό θα γραφτεί στην ιστορία με τα ίδια μελανά χρώματα, όπως η Μαύρη Παρασκευή του Οκτωβρίου 1929.
"Ακόμα κι αν ο έλληνας πρωθυπουργός κάνει τα πάντα για να έχει την εύνοια των δανειστών του σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, ενδέχεται στο τέλος η απάντηση της τρόικα να είναι αρνητική.

Ο λαός ΜΠΟΡΕΙ! Με οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση.


ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, στην ΕΕ και παγκόσμια, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το χαρακτήρα, τα αίτια και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, τις συνέπειες που έχει για το λαό η προσπάθεια των αστών να τη διαχειριστούν προς όφελός τους. Επαληθεύεται το ΚΚΕ, που έλεγε ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλεγεί, για να προχωρήσει ελεγχόμενα η καταστροφή κεφαλαίου, για τα λαϊκά στρώματα η βίαιη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία είναι δεδομένη, στο πλαίσιο της στρατηγικής που υπηρετούν ενιαία τα μονοπώλια, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, πάνω και πέρα από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς.

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με το αντεργατικό πακέτο που προωθεί η Διοίκηση του ΟΤΕ.


Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με το αντεργατικό πακέτο που προωθεί η Διοίκηση του ΟΤΕ
Η Deutsche Telecom, με κριτήριο και μόνο να αυξήσει τα υπερκέρδη της, έχει κυριολεκτικά «ξεσαλώσει» και επιδιώκει να εφαρμόσει κοινωνική γενοκτονία σε βάρος των εργαζομένων στον ΟΤΕ «καταπίνοντας» μισθούς, θέσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις, γυρίζοντας το ρολόι της ιστορίας ένα αιώνα πίσω.

Δημοσκόπηση κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ.73 % δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία ο ΓΑΠ.



Την έντονη δυσφορία των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική αποτυπώνει δημοσκόπηση της RASS που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πανελλαδικά από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.002 συνεντεύξεων προκύπτουν τα εξής:
Το 72,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έπειτα και από όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΔΕΘ δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία, ενώ μόνο ένα 26% είχε αντίθετη άποψη. Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία είναι και το 47,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009.

Στις 15:30 κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή Τα νέα μέτρα στοιχειώνουν την κυβέρνηση…


Για την ενημέρωση των αναγνωστών μας και χωρίς να συμφωνούμε με τις θέσεις του συντάκτη αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ από :www.protothema.gr για την κυβερνητική σύσκεψη που ξεκινά τώρα.(Red Star)


Η ασφυκτική πίεση  της τρόικας, προκειμένου να ληφθούν  κι άλλα μέτρα ή έσtω να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις ότι όσα  έχουν αποφασιστεί έως σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση θα αποδώσουν, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό πολιτικό κλίμα στην Αθήνα. 

Η αμφισβήτηση, που εξέφρασε το Eurogroup στην αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής προσπάθειας και η εσπευσμένη επιστροφή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ταξίδευε ήδη για το Λονδίνο, το απόγευμα του Σαββάτου, πυροδότησε σενάρια πολιτικής και οικονομικής «φρίκης» -όπως τα περί χρεοκοπίας ή και εκλογών- με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός και στην κοινή γνώμη, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7,00μ.μ.


ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  7,00μ.μ.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εργαζόμενοι  στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι
Ξεσηκωθείτε
·        Οργανωμένα με τα συνδικάτα, τις επιτροπές –Αντισταθείτε.
·        Συλλογικά-μαζικά να  αρνηθούμε την πρόκληση να ληστέψουν ξανά το λαϊκό εισόδημα με την ειδική εισφορά «αλληλεγγύης»  με τα ειδικό τέλος στα σπίτια μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ,  για να μη πτωχεύσει η πλουτοκρατία.

ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ «Θα παλέψουμε, θα υπάρξει αντίδραση»-Συνέντευξη του Έλληνα Ολυμπιονίκη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών μιλά στον «Ρ» για την έλλειψη σχεδιασμού και τη διάλυση του αθλητισμού λόγω των κυβερνητικών πολιτικών


Sportidea
«Αυτό που γίνεται τώρα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να τύχει. Δεν την πληρώνει μόνο ο μεγάλος αθλητής. Την πληρώνει και το σωματειάκι που είναι στην Αριδαία, στα Γιάννενα κ.λπ. Που είναι στη γειτονιά, έχει παιδιά της περιοχής. Που ο ένας του γονιός είναι απολυμένος, ο άλλος δουλεύει και βγάζει 500 - 600 ευρώ, έχει το δάνειο, το ενοίκιο κ.λπ. Αυτό το παιδάκι πού θα βρει τα λεφτά να πληρώσει να κάνει αθλητισμό; Γιατί τώρα κλείνουν και τα στάδια και θα είναι όλα επί πληρωμή. Κάτσε ρε μεγάλε, πώς γίνονται αυτά; Τι θα κάνει αυτό το παιδί;».
Τετάρτη πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών (ΕΟΑΒ). Απέναντί μας ο - 3 φορές κάτοχος Ολυμπιακής, παγκόσμιας και 1 ευρωπαϊκής πρωτιάς - πρόεδρός της, Πύρρος Δήμας. Αφορμή της συζήτησής μας η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει σχεδόν στο μισό την έτσι και αλλιώς πενιχρή επιχορήγηση των Ομοσπονδιών. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός - και με τη δικαιολογία της καπιταλιστικής κρίσης - οδηγείται σε ακόμα μεγαλύτερο μαρασμό, ουσιαστικά σε αφανισμό.

Το τυπωμένο φως- της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Το βιβλίο, το χαρτί το τυπωμένο, αυτό το παράθυρο στο σκοτάδι, το παίρνεις μαζί σου σα λάφυρο ανεξαρτησίας του νου. Το μυρίζεις, το τσαλακώνεις, το αμφισβητείς, το υπογραμμίζεις, το δανείζεις, το μοιράζεσαι, μπορείς να το διαβάσεις στο φεγγαρόφωτο ή και μ' ένα μικρό κλαράκι αναμμένο σαν ξέψυχη και συνάμα ζωοδότρα φλογίτσα τόση δα. Το βιβλίο σε κάνει αυτό καθαυτό ως αντικείμενο ανθρώπινης επιστήμης και τέχνης, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό του, να νιώθεις λεύτερος. Είναι τελειωμένο «προϊόν» συλλογικού μόχθου. Δεν απαιτεί μεσολάβηση τρίτου ως προς τη χρήση. Είναι κόψη σπαθιού τρομερή η τυπογραφία αυτή καθαυτή, αφού μετά το 1.500 μ.Χ. αφαίρεσε το προνόμιο της γνώσης από τα χέρια των ιερατείων, τα ολιγοπώλια των θρόνων και την αλαζονεία των πλουσίων κατόχων δούλων.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! (Θέλω δεν θέλω!)

Αναδημοσίευση από http://kkeml.blogspot.com




Δεν πληρώνω την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΤΕ (την ώρα που πρέπει)!
Τις ασφάλειες των αυτοκινήτων (ΙΧ και ΤΑΞΙ).Τον ΦΠΑ στην εφορία.Την εφορία γενικώς.Τα καταναλωτικά δάνεια.Ούτε φυσικά το στεγαστικό! Και βέβαια πολύ αμφιβάλλω αν θα πληρώσω και τα χαράτσια που έρχονται.Και δεν πληρώνω γιατί δεν πληρωνόμαστε! Πολύ απλό!Της μισθωτής (του Δημοσίου, που απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι η εργαζόμενη της οικογένειας σε λίγο) της «κουρέψανε» κάμποσες φορές τον μισθό, απ' όπου καλύπταμε τα δάνεια, και έπεται συνέχεια.

Tης μιας δραχμής τα... σενάρια

(ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Π” ΣΤΙΣ 15-09-11)

Φήμες, ανυπόστατες ή μη, «οργανωμένο σχέ­διο» ή όχι, η αλήθεια εί­ναι ότι ήδη έχουν ξεκι­νήσει οιεπιχειρήσεις προετοιμασίας της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο μιας επιστροφής στη δραχμή ή σε νό­μισμα εκτός του ευρώ ή σε μια... «μα­λακή» παραλλαγή του ευρώ.
Ανεξάρτητα από το πότε θα πάρου­με την επόμενη δόση, οι περισσότε­ροι ξένοι αναλυτές, αλλά πλέον και πολλοί Έλληνες (μεταξύ αυτών και υπουργοίτης σημερινής κυβέρνησης, για να μην ξεχνιόμαστε) θεωρούν ως ένα πιθανό (αν όχι και ισχυρό) ενδεχό­μενο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ. Αν αυτό δεν είναι επιχείρηση... προε­τοιμασίας, τότε τι είναι;

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.



Η ακύρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δημιουργεί κλίμα


 ανησυχίας στην κοινωνία και επιτείνει την ανασφάλεια των πολιτών. 


Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα και να δώσει πειστικές απαντήσεις 


για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Όλα σε θυμίζουν, απλά κι αγαπημένα...




Όλα σε θυμίζουν,
απλά κι αγαπημένα,
πράγματα δικά σου, καθημερινά
σαν να περιμένουν κι αυτά μαζί μ’ εμένα
νά ’ρθεις κι ας χαράξει για στερνή φορά.

Όλη μας η αγάπη την κάμαρα γεμίζει
σαν ένα τραγούδι που λέγαμε κι οι δυο,
πρόσωπα και λόγια και τ’ όνειρο που τρίζει,
σαν θα ξημερώσει τι θα ’ν’ αληθινό.

Ολα σε θυμίζουν...



Όλα σε θυμίζουν... κι ας πέρασαν 29 χρόνια από τη μέρα του αναπάντεχου φευγιού σου. Ο χρόνος αδυσώπητος, η απουσία σου πικρή... Παντοτινή συντροφιά μας - τα τραγούδια, οι ακριβές μελωδίες σου, που συνεχίζουν να κάνουν τις καρδιές κάθε γενιάς να φτερουγίζουν, να πάλλονται πιο δυνατά, να δίνουν μερτικό στο όνειρο...«Αχ χελιδόνι μου», «Λιώνουν τα νιάτα μας», «Τσιμινιέρα», «Το μερτικό μου απ' τη χαρά», «Η μέρα εκείνη δε θ' αργήσει», «Το νανούρισμα», «Ο γέρο νέγρο Τζιμ», «Τέλι τέλι», «Γερνάς και σκοτεινιάζει», «Πρώτη Μαΐου», «Τσε», «Σ' ακολουθώ», «Μη με ρωτάς», «Η κουτσή κιθάρα», «Ο δρόμος», «Τρίτος παγκόσμιος», «Ολα σε θυμίζουν», «Τίποτα δεν πάει χαμένο»...

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



«Η κυβέρνηση με την πολιτική της κλείνει τα πανεπιστήμια»

Ας σταματήσει τα κροκοδείλια δάκρυα η κ. Διαμαντοπούλου και όλοι όσοι καταγγέλλουν ότι οι φοιτητικές κινητοποιήσεις κλείνουν τα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια τα κλείνει η πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων.
Όταν η κρατική επιχορήγηση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ περικόπτεται μέχρι και 70% σε σχέση με το 2009, όταν τα Ιδρύματα δεν θα μπορούν να καλύψουν ούτε τις λειτουργικές τους ανάγκες, όταν δεν προσλαμβάνεται το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό, όταν μειώνονται σε εποχή κρίσης δραματικά οι δαπάνες για τη σίτιση, δεν μπορούν να μιλάνε για δήθεν αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Φραστική επίθεση στον Μπεγλίτη από ομάδα πολιτών στο Κιάτο-O υπουργός είχε το θράσος και ειρωνεύτηκε τους πολίτες !



Την ώρα που η κατάσταση στο Αιγαίο βρίσκεται σε μεγάλη ένταση, με τα τουρκικά και νορβηγικά πλοία να ξεκινούν τις υποθαλάσσιες έρευνες , αγνοώντας τα ελληνικά διαβήματα διαμαρτυρίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εθεάθη να πίνει τον καφέ του στο Κιάτο.


Εκεί όμως τον περίμεναν αποδοκιμασίες και φραστικές επιθέσεις από ομάδα πολιτών. 

Ο κ. Μπεγλίτης την ώρα που απολάμβανε τον καφέ του σε καφετέρια της εκλογικής περιφέρειας του, δέχτηκε τις αποδοκιμασίες μιας ομάδας περίπου 60 πολιτώνγια την κατάσταση στη χώρα μας.