Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

"Συγχαίρω την Κανέλλη..." δήλωσε ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης.


Συγχαίρω την Κανέλλη  που κοίταξε το λύκο στα μάτια.

Το επεισόδιο Κασιδιάρη- Κανέλλη  -ίσως το πιο χαρακτηριστικό της προεκλογικής περιόδου που προηγήθηκε - συνεχίζει να προκαλεί σχόλια. Ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Τηλέραμα"  συνεχάρη την Λιάνα Κανέλλη γιατί, όπως είπε, "κοίταξε το λύκο στα μάτια"..
«Ίσως το φρικτότερο δεν είναι πως είδαμε κάποιον να χτυπάει live δύο γυναίκες, αλλά το ότι κάποιοι είπαν με χαρά “Σιγά τώρα που θα κλάψουμε που χτυπήσανε την Κανέλλη”. Ο μαύρος αυτός ιστός είναι παιδί της διαπλοκής και με ανατριχιάζει. Συγχαίρω την Κανέλλη πάντως που κοίταξε το λύκο στα μάτια.

Τα εν οίκω...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


«"Ημασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά" εξομολογείται μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής" κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης όταν αναφέρεται στην ψυχολογική κατάσταση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου την ημέρα της συνεδρίασης για την επικύρωση του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010.
"Κοιτάζαμε ο ένας τον άλλον και ήμασταν όλοι χλωμοί" λέει. "Αισθανόμασταν μεγάλη ντροπή, αφού δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι εμείς, το ΠΑΣΟΚ, οδηγήσαμε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και τεμαχίσαμε μισθούς και συντάξεις".
Και καταλήγει:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.


Το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει το μνημονιακό προσανατολισμό της νέας κυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα γενικόλογο κείμενο στα ουσιώδη και κοινωνικά επώδυνα θέματα, χωρίς χρονοδιάγραμμα, δεσμεύσεις και κόκκινες γραμμές.
Είναι πλέον φανερό πως η διατυμπανιζόμενη προεκλογική αναθεώρηση του μνημονίου για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς προϋποθέτει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του.
Οι αόριστες επιθυμίες, χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς για τις όποιες θεσμικές αλλαγές και η ασάφεια ως προς την αποκατάσταση των βάναυσων κοινωνικών αδικιών, δημιουργούν τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας. 

ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ RF-4E ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ Η ΣΥΡΙΑ!


ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΠΕΤΟΥΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ , ΤΙΣ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ!

Από τις 8 Οκτωβρίου 1996, όταν ο υποσμηναγός Α.Γρίβας νούμερο "2" στην σχηματισμό των Mirage 2000EGM κατέρριψε με ένα βλήμα R-550 Magic II το F-16D από την 192 Filo, σκοτώνοντας τον back seater, έχει η τουρκική Αεροπορία να λάβει τέτοιο μάθημα όπως αυτό που έλαβε χθες από την συριακή αεράμυνα με την κατάρριψη του μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E (θεωρούμε δεδομένο ότι είναι αυτός ο τύπος και όχι F-4E/2020 Terminator, καθώς δύο RF-4E τα παρακολουθούσαν τα κυπριακά ραντάρ ενώ κατευθύνονταν προς την Συρία, 30' πριν την κατάρριψη).

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την προγραμματική σύγκλιση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την προγραμματική σύγκλιση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 

"Το μεγαλύτερο ψέμα της νέας συγκυβέρνησης είναι ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι για το λαό, όταν η στρατηγική της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματιών που υπηρετεί είναι η δραστική μείωση του μέσου μισθού, η ισοπέδωση των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η διεύρυνση των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου.

Η αμείλικτη (!) ελληνική δικαιοσύνη «κτυπά» τον Αμυρά αλλά... δεν βλέπει τη Χρυσή Αυγή!


Της Άννας Κλείτσα


Ο Ιφικράτης Αμυράς, που το όνομά του ακούστηκε πολύ προεκλογικά καθώς είχε αυτοπροταθεί  για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία της «πρόκλησης σε τέλεση κακουργημάτων» σε βαθμό πλημμελήματος.

Η απόφαση του εισαγγελέα προκύπτει μετά από τη δημοσιοποίηση βίντεο κατά την προεκλογική περίοδο στο οποίο καλούσε τους πολίτες σε ένοπλο αγώνα, σε «μικρές ομάδες, τριών, τεσσάρων ατόμων» που «πρέπει να αρχίσουν πλήγματα εις βάρος των κατακτητών».  Περιγράφει πως αυτές οι ομάδες πρέπει να είναι οπλισμένες με ότι διαθέτουν, από μολότοφ μέχρι τσεκούρια.  

"Όχι" της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε στοιχεία για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA.


Τσερεζόλε Ε.-Αυγή



Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να βάλει στο αρχείο το αίτημα της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάιμς" και μιας οργάνωσης για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων οι οποίες ζητούσαν να δοθούν στη δημοσιότητα έγγραφα σχετικά με τις επιθέσεις που πραγματοποιούν στο εξωτερικό μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης κατατέθηκε προσφυγή σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης με την οποία οι αρχές ζητούν από τη Δικαιοσύνη να μην υποχρεώσει την κυβέρνηση να αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν και στις οποίες σκοτώθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, την Υεμένη και τη Σομαλία.

... με αντιΚΚΕ αποστολή.


Αλήθεια, τι νόημα έχει να ασχολείται ο δημοσιολόγος με ένα ΚΚΕ που κατά τον ίδιο αποτελεί αμελητέα ποσότητα, αφού το ποσοστό συμμετοχής του στα κοινά δεν μπορεί να ξεπεράσει το 10%;

Μάλλον κάπως αλλιώς έχουν τα πράγματα και άλλο είναι το ζόρι του. Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει στρατηγική ρήξης με τον καπιταλισμό, παραμένοντας το μόνο κόμμα με τέτοια γραμμή, είναι αυτό που τρομάζει τον Θεοδωρόπουλο και την τάξη για την οποία γράφει. Ξέρει επίσης καλά ότι το ΚΚΕ πέρασε από χίλια μύρια κύματα, σε συνθήκες νομιμότητας και παρανομίας, κατάφερε όμως να σταθεί όρθιο και κυρίως προσηλωμένο στο στρατηγικό του στόχο.

Υπάλληλοι της Ε.Ε η κυβέρνηση Σαμαρά


Η Ε.Ε θα αποφασίζει για τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας.

Κάποιοι ίσως θυμούνται το παλιό σύνθημα “Κυβέρνηση Σημίτη, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο”.
Οικονομικό και πολιτικό προτεκτοράτο όμως θυμίζει περισσότερο από ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά. Αφού η εξουσία δίνεται σε εφοπλιστές, γόνους επιχειρηματιών, τραπεζίτες κλπ. Η τοποθέτηση του Δημήτρη  Κούρκουλα υπαλλήλου της Ε.Ε και ανθρώπου των οικονομικών λόμπι των Βρυξελλών στη θέση του νέου υφυπουργού Εξωτερικών σηματοδοτεί άμεση συμμετοχή της Κομισιόν στη διακυβέρνηση της χώρας.