Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα σε Κ.Κ.Ε και Κ.Κ.Ισπανίας.


Μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ΚΚΕ και Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΚ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
«Ενωμένη Αριστερά - ΚΚ Ισπανίας
Προς την Αλέκα Παπαρήγα
Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ
Μαδρίτη, 25η Νοέμβρη

Αγαπητή συντρόφισσα,
Διαβάσαμε με ανησυχία στην εφημερίδα σας, τον "Ριζοσπάστη", στις 22 Νοεμβρίου, την ανάλυσή σας για το εκλογικό αποτέλεσμά μας στην Ισπανία. Σε αυτό το άρθρο λέτε ότι εγκλωβίσαμε τους ψηφοφόρους σε αυταπάτες περί μιας καλύτερης διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος.
Κατά την άποψή μας αυτός ο χαρακτηρισμός είναι λανθασμένος και δεν ανταποκρίνεται στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, που οι υποψήφιοι και οι αγωνιστές μας στην Ενωμένη Αριστερά υπερασπίστηκαν.
Επισυνάπτουμε σε αυτό το e-mail το εκλογικό μας πρόγραμμα, ώστε να μας υποδείξετε σε ποιο σημείο υπερασπιζόμαστε μια καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού.

ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Κάτω και από το 50% η Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν σύμφωνα με τα exit poll ! Διπλασιάζουν τα ποσοστά τους οι Κομμουνιστές με 20-21% ! Γράφει ο Red Star.


Αν επιβεβαιωθούν οι έρευνες έξω από της κάλπες, η Ενωμένη Ρωσία του Βλ.Πούτιν όχι μόνο θα χάσει την πλειοψηφία των 2/3 στην Ρωσική Δούμα , αλλά θα πέσει και κάτω από το 50 % κάτι που κανένα γκάλοπ δεν είχε προβλέψει.Σύμφωνα με το exi poll της All-Russian Public Opinion Research Centre (VTsIOM) η Ενωμένη Ρωσία θα πάρει μόλις 48,5 % έναντι 64,3 % που είχε το 2007 ! Μεγάλοι νικητές θα είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας με 19,8 % (αν επιβεβαιωθεί το exit poll) αφού θα σημειώσουν άνοδο 7,3 % από το 2007 (11.5%) !

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην Ελλάδα, στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ: Κοινή ανακοίνωση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων .


Με κοινή ανακοίνωσή τους κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα εκφράζουν τηναλληλεγγύη τους στον εργαζόμενο λαό της Ελλάδας, το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Με αυτή σημειώνουν:
«Εδώ και πάνω από ένα χρόνο ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, τα μέλη του συνδικαλιστικού μετώπου ΠΑΜΕ και το Κομμουνιστικό Ελλάδας λένε ΟΧΙ στα μέτρα που θέλουν να τους επιβάλλουν οι αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι τελείως αντίθετοι με το γεγονός ότι η αστική τάξη στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις της, με τη στήριξη της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ επιτίθενται στο λαό για να τον πτωχεύσουν στις συνθήκες της κρίσης και να αυξήσουν τα τεράστια κέρδη του μεγάλου χρηματιστικού και βιομηχανικού κεφαλαίου.

Το κουπόνι της αβύσσου...Πίσσα. Μαυρίστε τους παντού και εξ αρχής στη συνείδηση του καθενός και όλων...Γράφει η Λιάνα Κανέλλη



Είναι πράματα σ' αυτή τη ζωή που αντέχονται κι άλλα που δεν αντέχονται, όχι να τα βλέπεις, όχι να τα ζεις, αλλά μήτε να τ' ακούς. Είναι κείνα τα σκληρά και χυδαία, κείνα τ' αποτρόπαια που ακόμη και πρωτόγνωρα ξυπνάνε μέσα στην ψυχή του ανθρώπου μνήμες κτήνους. Γεννάνε εκείνο το αίσθημα της αναίτιας ντροπής για το γένος και το είδος στο οποίο ανήκεις. Εφιάλτης το πολιτισμικό πισωγύρισμα, να αισθάνεσαι ότι βίαια μεταφέρθηκες σε εποχή ζωώδους σκέψης και δραστηριότητες αγέλης. Να λες, «καλά είμαι άνθρωπος εγώ ανάμεσα σ' ανθρώπους;». Και να μην απαντιέται η βασανιστική ερώτηση.

Η «ΕΟΚ των λαών»... επανιδρύεται! - Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Αλληλεγγύη», «δημοκρατία», «αλλαγή κατεύθυνσης» και κυρίως «επανίδρυση» της ΕΕ! Ιδού ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός σύμφωνα με την «Αυγή» της περασμένης Κυριακής...

Το 1981 όταν η ελληνική πλουτοκρατία υλοποιούσε τη στρατηγική της επιλογή για είσοδο της Ελλάδας στην «Αγία Οικογένεια» των Βρυξελλών, εκείνοι μιλούσαν για την «ΕΟΚ των λαών» και την «Ευρώπη των εργαζομένων»...
Το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές τότε - όπως πάντα... άλλωστε - δεν ήταν παρά «δογματικοί» και «κολλημένοι», που μιλούσαν για την «ΕΟΚ των μονοπωλίων».
*
Δεν μπορούσαν - το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές - να αντιληφθούν αυτά που αντιλαμβανόταν η... «ανανεωτική Αριστερά»: Οτι, δηλαδή, η ΕΟΚ των πολυεθνικών, η οικοδομημένη πάνω στο καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ανισομετρίας, αυτός ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός, το υπερεθνικό όργανο του κεφαλαίου και των συμφερόντων του, θα γινόταν - όπως έλεγε η... «ανανέωση» - ένα «κοινό σπίτι για τους εργαζόμενους»!

Η Ρένα Δούρου για την ομιλία της Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική Βουλή



Η Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνη Ευρωπαϊκης Πολιτικής, δήλωσε με αφορμή την ομιλία της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική Βουλή για την κρίση στην ευρωζώνη, ενόψει της συνόδου κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου:
“Η Άγκελα Μέρκελ σφράγισε σήμερα με την ομιλία της μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική πολλών ταχυτήτων, που θα βασίζεται στη δημοσιονομική ισορροπία, στην ακραία λιτότητα, στην εξαθλίωση των κοινωνιών στο όνομα της ικανοποίησης των αγορών.

Η άνοδος της αριστεράς τρομάζει το σύστημα-Νέο κόμμα στα σκαριά -Σε συναντήσεις για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού επιδίδονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η "μυστική" συνάθροιση στον Λυκαβηττό. Ποιοι πήραν μέρος και ποιο όνομα ακούγεται για την αρχηγία



Για νέο κόμμα φαίνεται πως ψάχνονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς από τη μια η απελευθέρωση της έκτης δόσης και από την άλλη οι δημοσκοπήσεις που καταβαραθρώνουν τον δικομματισμό εντείνουν τις "μυστικές" διεργασίες επί τούτου.
Όπως αναφέρει η "Real" της Κυριακής, το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνάθροιση σπίτι του οικονομολόγου Α. Δοξιάδη στη περιοχή του Λυκαβηττού στην οποία έδωσαν το παρόν η Άννα Διαμαντοπούλου, και ο Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε συζητήσεις με συναδέλφους τους από τη ΝΔ και με κινήσεις πολιτών για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα.
Στο σπίτι του Α. Δοξιάδη παρόν ήταν τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη της "Κίνησης των 32".

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γενικού εισηγητή για τον προϋπολογισμό, Δημήτρη Παπαδημούλη, στη συζήτηση για την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012 στην Ολομέλειας της Βουλής



  • "Άλλαξε ο αρχιμάγειρας αλλά συνεχίζεται η ίδια αποτυχημένη συνταγή με ακόμη πιο σκληρά μέτρα"
  • ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ 100% συνυπεύθυνοι για τα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός"

«Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Προϋπολογισμός του 2012 που συζητούμε έρχεται με εισήγηση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, μετά την ολοφάνερη αποτυχία της μονοκομματικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει την ίδια αποτυχημένη πολιτική και μάλιστα σε πιο σκληρή δοσολογία. Για να το πω απλά, άλλαξε ο αρχιμάγειρας, ο Πρωθυπουργός, αλλά η συνταγή παραμένει η ίδια και χειρότερη και επιπλέον, ανακατεύονται και περισσότεροι στην κουζίνα, κύριε Παπαδήμο.