Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ή κυβέρνηση ή ΣΥΡΙΖΑ; Το δικαίωμα της άρνησης σε ένα δίλημμα που παρουσιάζεται υποχρεωτικό.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
Αναδημοσίευση από τον Ημεροδρόμο

Δημιουργείται η εντύπωση πως οι επιλογές είναι δύο: Ή πρέπει να πιστεύεις πως εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα γίνει (περίπου) η συντέλεια του κόσμου ή πρέπει στηρίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά στηρίζεις την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση προσπαθεί, σαν να κινείται σε ένα παράλληλο σύμπαν (μόνο αυτό δεν κάνει), να μας πείσει πως μας βγάζει από τα μνημόνια, φέρνει την «ανάπτυξη» και τις καλύτερες μέρες, τάζει ρυθμίσεις κι εσύ είσαι υποχρεωμένος να πεις κι ευχαριστώ επειδή (ίσως) σου αφαιρεθούν κάτι ψιλά από την οικονομική θηλιά που έχεις στο λαιμό.

KKE : Να δίνεται ένα γεύμα σε όλα τα παιδιά με κρατική ευθύνη.

'Aμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού των μαθητών, με κρατική ευθύνη, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υγείας.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σήμερα όλα τα στοιχεία και μια σειρά από μελετητικούς φορείς επιβεβαιώνουν ότι ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού διαρκώς μεγεθύνεται. Η Unicef καταγράφει τον αριθμό αυτών των παιδιών για τη χώρα μας κοντά στις 700 χιλιάδες (35,5%).

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Σήμερα, γιορτάζουμε και τιμούμε με συγκίνηση το ηρωικό ΟΧΙ, με το οποίο σύσσωμος ο ελληνικός λαός απάντησε στις δυνάμεις του φασισμού το 1940. 



Υποκλινόμαστε μπροστά σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας τους αλλά και του κόσμου, ανάμεσα στους οποίους και χιλιάδες Κύπριοι εθελοντές. Αποτίνουμε φόρο τιμής στους εθελοντές του ΑΚΕΛ, που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του Κόμματος και πολέμησαν τον χιτλεροφασισμό στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου 1940 [27/10/2014].

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 




Τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. Τον αγώνα και τους νεκρούς των στρατιωτικών και του λαού στο μέτωπο και τα μετόπισθεν. Τιμάμε όσους συνέχισαν την πάλη ενάντια στη ναζιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού και πατριώτες, τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα ενάντια στους κατακτητές. Η 28η Οκτωβρίου είναι ταυτόχρονα ημέρα έμπνευσης και γνώσης, διδάσκει στο λαό και τη νεολαία να πουν σήμερα το δικό τους ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.