Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ για το πογκρόμ αστυνομικών εφόδων και συλλήψεων σε διαμερίσματα μεταναστών

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις μαζικού χαρακτήρα εκτεταμένες συλλήψεις μεταναστών και αιτούντων άσυλο σε πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας, που είχαν το χαρακτήρα «εκκαθάρισης» σε βάρος ανθρώπων για τους οποίους δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ή βάσιμη υπόνοια τέλεσης συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης από συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ρητά απαιτείται από τη νομοθεσία. Εξάλλου, η  έλλειψη νόμιμου εντάλματος για κατ’ οίκον έρευνα και η ταυτόχρονη απουσία λόγων προστασίας της δημόσιας υγείας καθιστούν τις αστυνομικές αυτές εισβολές παντελώς αυθαίρετες καθώς παραβιάζουν τόσο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του ασύλου της κατοικίας όσο και το τεκμήριο της αθωότητας, θυμίζοντας έντονα πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Αποκαλυπτική απάντηση της Επιτροπής στον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή- Χαοτική η κατάσταση στα μη εγκεκριμένα σφαγεία


Με ερώτησή του προς την Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής έφερε στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα της υγιεινής των τροφίμων, της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στα μη εγκεκριμένα σφαγεία, της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων σε όλο το κύκλωμα  της διατροφικής αλυσίδας και της έλλειψης προστασίας της υγείας των καταναλωτών σε εθνικό επίπεδο.

Προσεγγίζοντας τις αιτίες της κρίσης. Το «άγνωστο» Κιργιστάν.Τουλάχιστον 75 νεκροί και 1.000 τραυματίες από τις συγκρούσεις


Βαρύς ο απολογισμός στο Κιργιστάν. Η ηγέτις της αντιπολίτευσης, Ρόζα Οτουνμπάγεβα, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις προεδρικές και κυβερνητικές ευθύνες. Αλλά, οι αιτίες της νέας αυτής «επανάστασης» στο Κιργιστάν δεν είναι τόσο προφανείς.
Η επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας κυβέρνησης στο Κιργιστάν, Ρόζα Οτουνμπάγεβα, ανακοίνωσε σήμερα ότι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στη χώρα σε έξι μήνες.

Επίσης, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του προέδρου και της κυβέρνησης και ότι θα επιστρέψει στο κράτος ένας αριθμός περιουσιακών στοιχείων που είχαν "παράνομα ιδιωτικοποιηθεί".

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας, στις συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές, στην πρωτεύουσα Μπισκέκ.

Τα πρώτα ζώα που ζουν χωρίς οξυγόνο είναι... ελληνικά

Στον ελληνικό βυθό ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά πολυκύτταροι οργανισμοί που ζουν χωρίς να χρειάζονται ποτέ οξυγόνο! Ομάδα ιταλών και δανών ερευνητών εντόπισε τρεις τέτοιους οργανισμούς που ανήκουν στην κατηγορία των θωρακοφόρων (Loricifera), όντων που το μήκος τους δεν ξεπερνά το ένα χιλιοστό και τα οποία ζουν κυρίως στην άβυσσο. Οι οργανισμοί εντοπίστηκαν σε βάθος 3.000 μέτρων στην αποκαλούμενη «ανοξική λεκάνη της Αταλάντης», η οποία βρίσκεται κοντά στις ακτές της Νότιας Ελλάδας. Οι τρεις οργανισμοί ανήκουν σε διαφορετικά γένη (Spinoloricus, Rugiloricus, Ρliciloricus), ωστόσο δεν τους έχουν δοθεί ακόμη επίσημες επιστημονικές ονομασίες.

8 Απριλίου 2010-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε σχετικά με την άνοδο των spread και τη θέση της κυβέρνησης

Πίσω από την άνοδο των spread κρύβεται ο σκληρός ανταγωνισμός κεφαλαίων και κυβερνήσεων μέσα και έξω από την ΕΕ, στον οποίο συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, αναζητώντας την πιο επωφελή γι' αυτούς συμμαχία. Ταυτόχρονα όλοι αυτοί λυσσομανούν και απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμα νέα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων τα οποία θα φέρει ανεξάρτητα από την εξέλιξη των spread. Είναι επικίνδυνο για το λαό να συνεχίσει να εμπιστεύεται τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Τώρα πρέπει να σηκώσει το αγωνιστικό του ανάστημα με ταξική και λαϊκή ενότητα.

ΙΡΑΚ - Αντιδράσεις για το αποκαλυπτικό βίντεο



Συνεχίζεται ο θόρυβος που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα Wikileaks βίντεο που καταγράφει από το πιλοτήριο αμερικανικών ελικοπτέρων την εν ψυχρώ εκτέλεση 12 πολιτών σε πλατεία της Βαγδάτης, τον Ιούλη του 2007. Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωνε, χτες, ότι αναζητείται το αντίγραφο του συγκεκριμένου βίντεο στα αρχεία της αμερικανικής Κεντρικής διοίκησης αλλά δεν έχει ακόμη βρεθεί. Ο ίδιος απέφυγε ν' αμφισβητήσει την αυθεντικότητά του, όπως και να σχολιάσει το περιεχόμενό του, που καταρρίπτει τους, μέχρι σήμερα, ισχυρισμούς του αμερικανικού στρατού ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό τα αμερικανικά ελικόπτερα «έπραξαν όπως ορίζουν οι κανονισμοί». Υπενθυμίζεται ότι αρχικώς διαρρεόταν από το Πεντάγωνο ότι το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη CIA!

Συναγερμός στο Μουντιάλ μετά την απειλή της Αλ Κάιντα! Στόχος των τρομοκρατών το Αγγλία - Η.Π.Α.


Ανησυχία προκάλεσε η απειλή της Αλ Κάιντα για τρομοκρατικό χτύπημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2010 στη Νότιο Αφρική. Σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε σε ισλαμικό περιοδικό αναφέρεται πως στόχος των τρομοκρατών είναι το παιχνίδι ανάμεσα σε Η.Π.Α. και Αγγλία, που θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου και ώρα 20:30 στην πόλη Ρούστενμπουργκ.
«Πόσο φανταστικό θα ήταν αν στη διάρκεια του αγώνα των ΗΠΑ με την Αγγλία, που θα μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση, ένα κατάμεστο στάδιο γινόταν άνω κάτω από την έκρηξη μίας βόμβας και ο αριθμός των νεκρών θα έφτανε τις εκατοντάδες, αν το ήθελε και ο Αλλάχ;», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα της Αλ Κάιντα.

Χρηματοδοτείται και πάλι από την ΕΕ, χωρίς εγγυήσεις, το κλείσιμο του Κοζλοντούι - Καταψηφίστηκαν οι τροπολογίες των Πράσινων στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου


Κοζλοντούι-Βουλγαρία
Με άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται η Βουλγαρία για τις 4 μονάδες του Κοζλοντούι που έχει κλείσει ήδη και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις για ασφάλεια σε ανθρώπους και περιβάλλον. Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 550 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί ήδη, πριν το κλείσιμο των μονάδων.
Αυτό  αποφάσισε χτες η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου, με 47 ψήφους υπέρ, 7 κατά και μία αποχή, σε γνωμοδότησή της προς την αρμόδια Επιτροπή Βιομηχανίας για τη χρηματοδοτική συνδρομή της ΕΕ, που αφορά τον παροπλισμό των μονάδων 1 έως 4 του πυρηνικού συγκροτήματος στο Κοζλοντούι.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές στο Κιργιστάν.Συνομιλία Πούτιν με την επικεφαλής της ντεφάκτο κυβέρνησης του Κιργιστάν και πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρόζα Οτουνμπάνεβα.


Περίπου 150 αλεξιπτωτιστές στη στρατιωτική της βάση στο Κιργιστάν, απέστειλε σήμερα η Ρωσία.

H Roza Otunbayeva θα μείνει επικεφαλής, της προσωρινής κυβέρνησης που προέκυψε από την εξέγερση του λαού του Κιργιστάν, τουλάχιστον για 6 μήνες.
Οι ενισχύσεις εστάλησαν στη ρωσική βάση Καντ, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπισκέκ, για την προστασία των οικογενειών των Ρώσων στρατιωτικών, δήλωσε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο αρχηγός του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Νικολάι Μακάροφ.

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το spread.H η ασφάλιση κάθε 10 εκατ. ευρώ ελληνικού χρέους κοστίζει τώρα 448.500 ευρώ.

Νέο «άλμα» σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έκανε σήμερα το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού Bund, σκαρφαλώνοντας έως τις 456 μονάδες βάσης.

Οι ανησυχίες αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να χρηματοδοτήσει το χρέος της και η ασάφεια που επικρατεί όσον αφορά στο ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης της χώρας με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ έχει ωθήσει στα ύψη το κόστος δανεισμού τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με το CMA Datavision, το credit default swap (CDS) του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διευρυνόταν νωρίτερα στις 448,5 μονάδες βάσης από 423 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη. Αυτό σημαίνει ότι η ασφάλιση κάθε 10 εκατ. ευρώ ελληνικού χρέους κοστίζει τώρα 448.500 ευρώ.

Πηγή:www.naftemporiki.gr

Με ηλεκτρονικό μήνυμά του στη zougla.gr ο Νίκος Ρωμανός, ο 17χρονος φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας στα Εξάρχεια, εξηγεί γιατί δεν θα προσέλθει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, για να καταθέσει.



Με ηλεκτρονικό μήνυμά του στη zougla.gr ο Νίκος Ρωμανός, ο 17χρονος φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας στα Εξάρχεια, εξηγεί γιατί δεν θα προσέλθει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, για να καταθέσει.

«Δεν με ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης» δηλώνει και χαρακτηρίζει πολιτική του επιλογή να μην εμφανίζεται «στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί», αλλά να διαμορφώνει ο ίδιος το δικό του πλαίσιο στο οποίο θα εκφράζει τις αντιλήψεις του.

Για ποιο λόγο αποφάσισε τώρα να «μιλήσει»; Θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή του να πάρει θέση στα όσα είπε ενώπιον του δικαστηρίου για τον ίδιο και τον Αλέξανδρο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του βασικού κατηγορουμένου, Επαμεινώνδα Κορκονέα. 

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την εξέγερση στο Κιργιστάν.68 νεκροί πάνω από 500 οι τραυματίες από τις συγκρούσεις.Προσωρινή κυβέρνηση η αντιπολίτευση στο Κιργιστάν.Ηγέτις της αντιπολίτευσης δηλώνει ότι ηγείται της νέας προσωρινής κυβέρνησης


Η ηγέτις της αντιπολίτευσης στο Κιργιστάν Ρόζα Οτουνμπάγεβα ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ να παραιτηθεί και δήλωσε ότι η ίδια είναι επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης που σχηματίστηκε για να ηγηθεί της χώρας για έξι μήνες και να καταρτίσει νέο σύνταγμα. 
Τεράστιες διαδηλώσεις έγιναν στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν.Τεράστιος και ο φόρος αίματος.Οι νεκροί ίσως τελικά ξεπεράσουν ακόμα και τους 100.
Photo: European Pressphoto Agency

Η κυβέρνηση αυτή "θα παραμείνει στην εξουσία για μισό έτος, κατά το οποίο θα καταρτιστεί το σύνταγμα και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για ελεύθερες και δίκαιες προεδρικές εκλογές", δήλωσε η Οτουμπάγεβα τηλεφωνικώς στο Ρόιτερ. 
Σκληρές μάχες ,με δεκάδες νεκρούς ,ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές.Στην φωτογραφία από τις χτεσινές ταραχές, αστυνομικοί προσπαθούν να προστατευτούν από επιθέσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών.
Photograph: Vyacheslav Oseledko/AFP/Getty Images

Η Οτουμπάγεβα δήλωσε επίσης ότι δεν έχει μιλήσει με τον Μπακίγεφ και ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται και σημείωσε: "Θέλω να παραιτηθεί". 

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στο Κιργιστάν ανακοίνωσαν την Τετάρτη την πτώση της κυβέρνησης μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών της και των δυνάμεων της τάξης. 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ: Νομοσχέδιο φοροαφαίμαξης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6:00 μ.μ.
ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Από Προλεταριακή Σημαία:
Στις 19 Μάρτη και μετά από «δημόσια διαβούλευση» πολλών εβδομάδων δόθηκε τελικά στη δημοσιότητα, με μορφή προσχέδιου, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ολο αυτό το διάστημα, το φορολογικό νομοσχέδιο  προβαλλόταν από τη μεριά της κυβέρνησης ότι θα αποκαταστήσει κοινωνικές-φορολογικές αδικίες, θα φορολογήσει τους «έχοντες», θα 'χει «αναπτυξιακή κατεύθυνση», ότι οι φιλολαϊκές του ρυθμίσεις θα εξισορροπούσαν τα πρόσφατα αντιλαϊκά μέτρα κ.λπ. Η κατάθεση του προσχέδιου διέψευσε όλες αυτές τις «ελπίδες». Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που κινείται σταθερά στην ίδια φορομπηχτική και αντιλαϊκή ρότα που κινείται συνολικά η κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα τα πρόσφατα μέτρα του «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης» (ΠΣΑ).
Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Κάθε φορολογικός νόμος εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο που διαμορφώνει ο κρατικός προϋπολογισμός και η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.

Όταν ο Ριζοσπάστης συναγωνίζεται την Χιντού*

Η ιδεολογική τύφλωση και οι δεσμεύσεις στα παλιά φιλοσοβιετικά αδελφά κόμματα οδηγούν τους συντάκτες των διεθνών σελίδων του Ριζοσπάστη να παρουσιάζουν με τον παρακάτω αισχρό τρόπο μια είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου και συγκίνησε όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους. Διαβάστε λοιπόν τι γράφει σε λίγες γραμμές ο ανώνυμος συντάκτης:
Πως οι επιθέσεις των ανταρτών γίνονται όλο και πιο ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ !!!  
Πως ο κυβερνητικός στρατός δέχτηκε επίθεση όταν ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕ (!!), τους αντάρτες. 
Και πως οι αντάρτες ευθύνονται για το θάνατο 2000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!! 
Και φυσικά η αναφορά της δήλωσης του Υπουργού Εσωτερικών, αρχι-χασάπη και εμπνευστή της στρατιωτικής δολοφονικής επιχείρησης «Πράσινο Κυνήγι» που μιλά για βαρβαρότητα των ανταρτών κάνοντας το άσπρο-μαύρο, δίχως κανένα σχολιασμό.

Περιοδεία στην «Παρέμβαση»



Σήμερα, Πέμπτη 8 Απρίλη, στις 6 μ.μ. η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί τη θεραπευτική κοινότητα «Παρέμβαση» του ΚΕΘΕΑ και το κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των κοινοτήτων και να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και τη διαμαρτυρία του για τη δραστική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα συναντηθεί με τον διευθυντή της κοινότητας, εκπροσώπους του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, του θεραπευτικού προσωπικού και του Συλλόγου Γονέων.
 

Για την 7η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)

Συνέντευξη στην εφημερίδα Δρόμος στις 3/4/10 

1) Πρόσφατα διεξάχθηκε η 7η συνδιάσκεψη του κόμματός σας. Θα μπορούσατε να μας πείτε ποια ζητήματα σας απασχόλησαν περισσότερο και που στράφηκε η κύρια συζήτηση;
Το κεντρικό ζήτημα της 7ης συνδιάσκεψης μας που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα 26-28 Μάρτη, ήταν το ζήτημα της Αριστεράς, όχι μόνο ή κυρίως ως ζήτημα διάταξης, ρόλου και σχέσεων των σημερινών πολιτικών δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά στην Ελλάδα και διεθνώς. Αλλά ως το ζήτημα της ανασυγκρότησης-ανασύστασης του εργατικού, επαναστατικού, κομμουνιστικού κινήματος. Σε αυτή τη βάση θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε τρείς μεγάλες πτυχές του, οι οποίες το αναδεικνύουν και το προσδιορίζουν:

K.K.E: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την επιστολή του Νατοϊκού διοικητή του στρατηγείου της Σμύρνης και την αντίδραση της κυβέρνησης

Η επιστολή του ΝΑΤΟικού διοικητή του Αεροπορικού Στρατηγείου της Σμύρνης, που ανακηρύσσει ολόκληρο το Αιγαίο ουδέτερη - γκρίζα - ζώνη αποκαλύπτει το ρόλο του ΝΑΤΟ σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο. Η αντίδραση της κυβέρνησης στην επιστολή δεν ακυρώνει τις νατοϊκές επιδιώξεις. Αντίθετα ο περιορισμός του όλου ζητήματος στο τι εθνικότητα θα έχει ο διοικητής του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα αποτελεί συσκότιση των επικίνδυνων εξελίξεων που προκύπτουν από την ίδια τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στους επιθετικούς σχεδιασμούς του στη περιοχή μας.



KOKKINO : Διαδήλωση για το φορολογικό νομοσχέδιο την Πέμπτη 8 Απρίλη στις 6μμ στα Προπύλαια


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα σύνολο αντιλαϊκών ρυθμίσεων που προκαλούν οργή και αγανάχτηση, όπως κι αν διαβαστούν. Είτε από τη σκοπιά της πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων, είτε από εκείνη που αφορά τις παραπέρα διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές προς το κεφάλαιο. Η κυβερνητική προπαγάνδα επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι με το φορολογικό, απαλύνονται οι επιπτώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της εισοδηματικής πολιτικής και της μείωσης των ονομαστικών μισθών στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ποια είναι όμως η πραγματικότητα: 

  • Η μείωση για τους μισθωτούς του αφορολόγητου ορίου των 12.000 €, με την εξαναγκαστική συλλογή αποδείξεων, αποτελεί τον προάγγελο της συνολικής κατάργησηw του. Η απαίτηση για συλλογή αποδείξεων σε μια χρονιά που η λαϊκή κατανάλωση συρρικνώνεται, αποτελεί στην ουσία μείωση έως και κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.

«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»- Απάντηση στο «Βήμα» για δημοσίευμα σχετικό με έργα του Ν. Μπελογιάννη


H επιστολή του εκδοτικού του ΚΚΕ στάλθηκε στη 1 Απρίλη και η εφημερίδα δεν έχει δημοσιεύσει το παραμικρό μέχρι σήμερα

Απάντηση στο παραπλανητικό δημοσίευμα, με το οποίο η εφημερίδα «Το Βήμα» προσπάθησε στο φύλλο της 30ής Μάρτη να δημιουργήσει εντυπώσεις για την αντιμετώπιση του συγγραφικού έργου του Ν. Μπελογιάννη από το εκδοτικό του ΚΚΕ, δίνει η «Σύγχρονη Εποχή» με επιστολή της στη διεύθυνση της εφημερίδας.
Παρά το γεγονός ότι στάλθηκε επιστολή, με την παράκληση να δημοσιευτεί, η εφημερίδα «Το Βήμα» δεν έχει μέχρι σήμερα δημοσιεύσει το παραμικρό.
Η επιστολή της «Σύγχρονης Εποχής» στο «Βήμα» έχει ως εξής:
«Αθήνα 01/04/2010
Προς την εφημερίδα "Το Βήμα"
Τον Διευθυντή κ. Παντελή Καψή
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας την Τρίτη 30 Μάρτη 2010, που υπογράφει η κ. Λαμπρινή Κουζέλη, με θέμα την επανέκδοση δύο βιβλίων του Νίκου Μπελογιάννη επιχειρείται μια παραπλάνηση του αναγνωστικού κοινού.