Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ για τα αιματηρά γεγονότα στην Αλγερία και την Τυνήσια

Τα πολυήμερα αιματηρά γεγονότα  στις δύο όμορες χώρες του Μάγρεμπ, και η ένταση που λαμβάνουν οι ένοπλες συρράξεις στην Τυνησία μας ανησυχούν ιδιαίτερα.
Ο αυτοπυρπολισμός του νεαρού τυνήσιου πλανόδιου μικροπωλητή, μετά την κατάσχεση του εμπορεύματος του από την αστυνομία, δείχνει χαρακτηριστικά το αδιέξοδο στο οποίο έφερε πλατιά λαϊκά στρώματα ο αυταρχισμός  της άκρα νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μπεν Αλί.  Και η Ελλάδα βίωσε την εμπειρία του πώς ένα απομονωμένο τραγικό γεγονός πυροδοτεί κοινωνικές εκρήξεις.

11 χρόνια χωρίς τον σ. Γιώργο Γράψα

grapsas_am.gif



Συμπληρώνονται στις 12 Ιανουαρίου έντεκα χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Γιώργος Γράψας. Το ΝΑΡ, στο δρόμο της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης και της επαναστατικής πάλης, στηρίζεται και θα στηρίζεται πάντα στην πολύτιμη συμβολή του σ. Γιώργου, στα θεωρητικά και πολιτικά του βήματα και τη στάση ζωής του που σημάδεψαν την πορεία της αριστερής διαφωνίας και κριτικής στο συμβιβασμό και την υποταγή αλλά και τα πρώτα βήματα του ρεύματός μας.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις αποκαλύψεις συνομιλιών του Μ. Χρυσοχοΐδη με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ


Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Αποδεικνύεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας - ΗΠΑ και άλλων χωρών, συνεργαζόμενες μεταξύ τους, γνωρίζουν τη δράση των λεγόμενων τρομοκρατικών ομάδων, άρα μπορούν και να την αξιοποιούν για να αποπροσανατολίζουν το λαό, να προβοκάρουν και να παίρνουν μέτρα καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος.

Προς τον πρασινοφρουρό που ενοχλήθηκε που αποκάλεσα ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ τον ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ. Γράφει ο Red Star.


Α) Όχι μόνο δεν ανακαλώ την έκφραση μου ,αλλά συμπληρώνω ότι είναι τσιράκι της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Ελλάδα και πιόνι των μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Το φροντιστήριον η Ελλάς”. Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ - Απαράδεκτη η απόφαση για παροχή της δυνατότητας ίδρυσης και λειτουργίας φροντιστηρίων σε εξωεκπαιδευτικούς/επιχειρηματικούς παράγοντες

Τελευταίο κατόρθωμα της κυβέρνησης στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει είναι η νομοθέτηση της δυνατότητας να ιδρύουν και να λειτουργούν φροντιστήρια ελληνικοί και ξένοι εξωεκπαιδευτικοί επιχειρηματικοί παράγοντες, παντελώς άσχετοι με την εκπαίδευση και το διδακτικό έργο. 
Όταν καταργούνται θεσμοί όπως η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία, τότε για την κυβέρνηση τη λύση μπορούν πλέον να δίνουν τα ιδιωτικά κεφάλαια. Αυτά είναι που, διαπιστώνοντας το κενό που αφήνει το δημόσιο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, προχωρούν με «βήμα ταχύ» στις ανάλογες επενδύσεις.

Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ-O κ. Λίμπερμαν

Eurokinissi
Λίμπερμαν - Παπανδρέου - Δρούτσας σε στιγμές εγκαρδιότητας...


O κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, με αφορμή την έκθεση του ΟΗΕ για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, το Γενάρη του 2009, είχε δηλώσει ότι η παγκόσμια καταδίκη της θηριωδίας ήταν «υποκριτική», διότι, όπως εξήγησε, «ο ισραηλινός στρατός είναι ίσως ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου».Μόνο σε εκείνη την επιδρομή, «ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου» είχε δολοφονήσει 1.500 Παλαιστινίους.
*
Ο κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, τον Ιούλη του 2009, έδωσε διαταγή να αναρτηθεί σε όλες τις ανά τον κόσμο πρεσβείες του Ισραήλ μια φωτογραφία του... Χίτλερ με το μουφτή της Ιερουσαλήμ, τραβηγμένη το 1941, ως «απόδειξη» ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν συμμετοχή στο «Ολοκαύτωμα»...

Η Νεολαία Συνασπισμού, καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Σύνταγμα, ενάντια στην επίσκεψη στην Αθήνα του Υπουργού Εξωτερικών και αναπληρωτή Πρωθυπουργού του Ισραήλ και πρόεδρου του ακροδεξιού κόμματος Yisrael Beitanu, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 12/1 στις 18:00 για την επίσκεψη του αναπληρωτή Πρωθυπουργού του Ισραήλ


Η Νεολαία Συνασπισμού, καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Σύνταγμα, ενάντια στην επίσκεψη στην Αθήνα του Υπουργού Εξωτερικών και αναπληρωτή Πρωθυπουργού του Ισραήλ και πρόεδρου του ακροδεξιού κόμματος Yisrael Beitanu, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. Για εμάς, είναι ανεπιθύμητος, όπως ανεπιθύμητη είναι και η αναβάθμιση των σχέσεων Ελληνικής-Ισραηλινής κυβέρνησης.
Αντί για καλεσμένος στην Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι "καλεσμένος" στα διεθνή δικαστήρια εγκλημάτων πολέμου.

14 ΓΕΝΑΡΗ - ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑME, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 ΓΕΝΑΡΗ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Kαταγγέλλουμε τη σύλληψη του Δημάρχου Στυλίδας, που έγινε με απόφαση της κυβέρνησης η οποία εκτελεί εντολές της εταιρίας που ληστεύει το λαό με τα διόδια στην περιοχή.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό για να μη σηκώσει κεφάλι, για να μην παλέψει οργανωμένα για την κατάργηση των διοδίων.
Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 χρόνια)! Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ : Ανακοίνωση για το κίνημα ενάντια στα διόδια και την ποινικοποίηση των αντιστάσεων

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ


Οι μαζικές συγκεντρώσεις των πολιτών ενάντια στο χαράτσι των διοδίων, σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 9 Γενάρη, αναδεικνύουν την δύναμη και την δυναμική του λαϊκού κινήματος που εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και χαρακτηρίζεται από μαζικότητα, επιμονή και διάρκεια.
 Σ’ αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται και οι ενέργειες του δημάρχου Στυλίδας Α. Γλέτσου που εκφράζουν την αυτονόητη απαίτηση των δημοτών του: να κινούνται ελεύθερα στα χωριά και στα χωράφια τους χωρίς να πληρώνουν διόδια. 

Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο πιο καλά…


Είναι στιγμές που «μικρές» ειδήσεις αναδεικνύουν μεγάλες τάσεις: Η υπογραφή της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης μεταξύ της κερδοφόρου ΝΕΟΓΑΛ και του σωματείου (με ηγεσία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), που προβλέπει μείωση μισθών κατά 9%, είναι γεγονός. Σχεδόν ακαριαία ακολούθησε η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» (συμφερόντων Μπόμπολα, Ψυχάρη, Μπακατσέλου) και η ιδίων συμφερόντων μεγάλη εκτυπωτική μονάδα στην Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στην Κ. Μακεδονία αυτή η μορφή «σύμβασης» σύντομα θα είναι η κυρίαρχη.


Μέτρα
Αποδεικνύεται έτσι ότι οι επιταγές του μνημονίου και τα σχετικά νομοθετήματα του ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν «ειδικές» περιπτώσεις, αλλά το σύνολο των εργαζομένων:

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ-Αποκαλυπτικό έγγραφο για συνάντησή του με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ. WikiLeaks «καρφώνει» Χρυσοχοΐδη Ξέρω όλα τα ονόματα μελών τρομοκρατικών οργανώσεων - 'Επικίνδυνη' η ΕΥΠ - Δεν θα έχω μυστικά με τους Αμερικανούς

Αποκαλυπτικό για τις σχέσεις του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την πρεσβεία των ΗΠΑ είναι εμπιστευτικό διπλωματικό τηλεγράφημα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το WikiLeaks. Αφορά σε 45λεπτη συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις 22 Ιανουαρίου του 2010, με τον τότε πρεσβευτή της υπερδύναμης στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός χαρακτήρισε ανύπαρκτη και επικίνδυνη την ΕΥΠ, ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει τα ονόματα «των περισσότερων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων» και συμφώνησε στη δημιουργία ελληνοαμερικανικής ομάδας εργασίας για ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Ήταν η τρίτη συνάντηση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και αντικείμενο το νεοσύστατο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σπέκχαρντ και Χρυσοχοΐδης είχαν συναντηθεί και στις 12 Νοεμβρίου 2009. Η συνάντηση της 22ας Ιανουαρίου έγινε στο γραφείο του υπουργού.