Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλαλητήρια και συναυλίες την Τετάρτη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή από φοιτητές, μαθητές, ανέργους, νέους εργαζόμενους.ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ .

Συλλαλητήρια και συναυλίες σε όλη τη χώρα ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή θα γίνουν την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη από φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους εργαζόμενους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στη συναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος ΠασχαλίδηςΜπάμπης ΣτόκαςΧρήστος ΘηβαίοςΠάνος ΜουζουράκηςKollektivaAfazaDason.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣ «ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ».Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αν κάποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία για το πόσο ελεγχόμενοι είναι από το σύστημα οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, αρκεί να κοιτάξει την κατανομή εδρών στο Κοινοβούλιο της ηγεμονικής χώρας της Ευρώπης που προέκυψε από τις προχθεσινές βουλευτικές εκλογές και θα καταλάβει αμέσως τα πάντα. Οι δεξιοί χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ πήραν τελικά 311 έδρες. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πήραν περισσότερες - 192 οι Σοσιαλδημοκράτες, 64 οι Αριστεροί και 63 οι Πράσινοι,άρα συνολικά 319 έδρες!

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαντορίνης του ΚΚΕ για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του νοσοκομείου εξέδωσε η ΚΟΒ Σαντορίνης του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι υποβιβάζεται η προστασία της υγείας του λαού.

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναλυτικά:
«Είναι σε όλους γνωστή η κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά στο χώρο της Υγείας:

Σχέσεις κράτους - Χρυσής Αυγής , το άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον σημερινό Ριζοσπάστη.

Ο Ενγκελς στο έργο του «Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους», το δίνει με έναν εξόχως συμπυκνωμένο τρόπο. 


Σημειώνει:

«(...) το κράτος γεννήθηκε από την ανάγκη χαλιναγώγησης των ταξικών αντιθέσεων και επειδή ταυτόχρονα γεννήθηκε μέσα στη σύγκρουση των τάξεων αυτών, είναι κατά γενικό κανόνα κράτος της πιο ισχυρής, οικονομικά κυρίαρχης τάξεως, που με τη βοήθεια του κράτος γίνεται και πολιτικά κυρίαρχη και αποκτά έτσι νέα μέσα για την καθυπόταξη και την εκμετάλλευση της καταπιεζόμενης τάξης».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η Χρυσή Αυγή είναι, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, εγκληματική ναζιστική οργάνωση και γι' αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή ανοχή, το ποινικό δίκαιο και οι δικαστικές διαδικασίες που υπάρχουν.