Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ιταλία : 1ο Συνέδριο του «Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας».«Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου».


Με το σύνθημα  «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου» πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη από τις 8 ως τις 10 Μάρτη οι εργασίες του 1ου - ιδρυτικού - Συνεδρίου του«Μετώπου της Κομμουνιστικής Νεολαίας» (Fronte della Gioventu’ Communista - FGC). 

Η FGC δημιουργήθηκε πριν από 9 μήνες, έχοντας στόχο να ανταποκριθεί στην ανάγκη για την ύπαρξη και στη γειτονική χώρα Κομμουνιστικής Νεολαίας, νεολαίας με επαναστατική γραμμή και χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το τραγικό δυστύχημα στα Λάβαρα.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας





Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του ανθυπολοχαγού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Πεδίο Ασκήσεων στα Λάβαρα Διδυμοτείχου.

Σε 909 ψήφους: Ποιος/α θα θέλατε να εκλεγεί Γ.Γ. του ΚΚΕ στο 19ο συνέδριο ; Τι ψηφίζουν οι αναγνώστες του Κ.Κ.4ever.Σχόλιο του Red Star.


3ο κύμα ψήφων


Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 909


29 μέρες πριν ξεκινήσει το 19ο Συνέδριο του Κ.Κ.Ε και 909 αναγνώστες του μπλογκ μας, ψήφισαν στην δημοσκόπηση .Ο πίνακας με τα αποτελέσματα είναι ο ακόλουθος :

Αλέκα Παπαρήγα
  36 ( 3,9 % )
Νίκος Σοφιανός
  54 ( 5,9 % )
Δημήτρης Κουτσούμπας
  10 ( 1,1 % )
Θανάσης Παφίλης
344 ( 37,8%)
Γιώργος Μαρίνος
  19 ( 2,1 % )
Δημήτρης Γόντικας
  15 ( 1,6 % )
Γιάννης Πρωτούλης
  36 ( 3,9 % )
Λουίζα Ράζου
  29 ( 3,2 % )
 Την επιλογή της ΚΕ του ΚΚΕ
 312 ( 34,3%) 
Δεν υποστηρίζω το ΚΚΕ - Δεν με ενδιαφέρει
  54 ( 5,9 % )

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Πολιτική εξόρμηση για την πρόταση του Κόμματος.


Πολιτική εξόρμηση με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού», πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του Κόμματος. 


Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συγκεντρώσεις - περιοδείες:
Σήμερα, Τετάρτη
-- Στις 12 μ. στη Φιλοσοφική Σχολή θα μιλήσει ο Δ. Παπαδόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΑΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Τα μονοπώλια σκοτώνουν - Δυο χρόνια από τη Φουκουσίμα.Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από την τραγωδία στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Μια τραγωδία που ξεκίνησε με τον τρομακτικό σεισμό των 9 ρίχτερ που έπληξε τη χώρα το Μάρτη του 2011 και το τσουνάμι που ακολούθησε.


Αλλά για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τους εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες, τις καταστροφές άνω των 220 δισ. δολαρίων, φταίει μόνο ο Εγκέλαδος και η φύση;
«Ναι», απαντούν όσοι θεωρούν ότι αποτελεί «φυσικό φαινόμενο» να «ανήκουν» στα μονοπώλια τα πάντα σε αυτόν τον πλανήτη: Από τον αέρα, το νερό, το υπέδαφος, μέχρι τα αναγκαία για τη διαβίωση των ανθρώπων προϊόντα έως και την πυρηνική ενέργεια.

Η Αριστερή Συσπείρωση για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις συνεργασίες και τα μέτωπα.


Απόφαση Πολιτικής Γραμματείας του Κεντρικού Συντονιστικού



Η Αριστερή Συσπείρωση με αφορμή κινήσεις, εκδηλώσεις και «Πρωτοβουλίες Μετωπικής Συμπόρευσης Δυνάμεων και Αγωνιστών», οι οποίες παρουσιάζονται με δημοσιεύματα στον τύπο, ως συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα ο οποίος θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές και στον οποίο φέρεται να συμμετέχει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει τα παρακάτω:

ΑΘΗΝΑ: Μαζικό το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στη Χαλκιδική

Με ένα μαζικό συλλαλητήριο έκφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής χιλιάδες λαού και νεολαίας σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Η φασιστικού τύπου επιχείρηση ενάντια στο λαό της Ιερισσού, το καθεστώς τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει οι κρατικές δυνάμεις καταστολής για να στηρίξουν το έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος του τόπου της Χαλκιδικής και των κατοίκων της οδήγησαν στη μαζικοποίηση της σημερινής διαδήλωσης.

Το φιλεργατικό προσωπείο της Ελντοράντο Γκολντ

«Είμαστε ήδη πάνω από 1.000... και προχωράμε!» «Είμαστε 1.200 και σας κοιτάζουμε στα μάτια!» Με αυτά τα σλόγκαν και με φωτογραφίες εργαζομένων στα ορυχεία η «Ελληνικός Χρυσός» (δηλαδή η... καναδική «Ελντοράντο Γκολντ» με τη συνδρομή της «Άκτωρ» του Μπόμπολα) έστησε τις ολοσέλιδες διαφημίσεις της στον Τύπο αμέσως μετά τη νυχτερινή επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Την ίδια περίοδο, και έχοντας πάρει το σήμα της εταιρείας για δυναμική «αντεπίθεση» στις μαζικές και εντεινόμενες κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, τα αστικά κανάλια έστησαν εκπομπές που πρόβαλλαν σε αντιπαράθεση τους κατοίκους που αντιστέκονται στα μεταλλεία και τους εργαζόμενους που υπερασπίζονται το έργο που τους δίνει δουλειά.

Ο χρυσός ανήκει στο λαό όχι στα μονοπώλια ! Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την περιοδεία της στη Θράκη.


Κατά την επίσκεψή της στη Θράκη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι εξαιρετικά θετικό το ότι υπάρχει γενική κατακραυγή, συνειδητό ΟΧΙ. Ξέρουν πολύ καλά οι άνθρωποι ότι το περιβάλλον θα υποστεί μεγάλη ζημιά, άρα και η υγεία τους. Ξέρουν επίσης πολύ καλά ότι δεν καταστρέφεται μόνο ο άνθρωπος, αλλά καταστρέφεται και η τροφή του ανθρώπου, δηλαδή η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ο τουρισμός.

ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στα μονοπώλια και κοροϊδεύει το λαό.

Το όραμά του για καπιταλιστική ανάπτυξη ανέπτυξε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλ. Τσίπρας



Διαβεβαιώσεις στα ντόπια και ξένα μονοπώλια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι εχθρός της ανάπτυξης», εννοείται της καπιταλιστικής, έδωσε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας σχέδια επί χάρτου για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» της χώρας, με κίνητρα και χρήμα στους επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις.