Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Από τη σημερινή κινητοποίηση και κατάληψη στο Αγία Όλγα

Από παλιότερη κατάληψη (Οκτώβρης του '11) στο 7ο
Με μια δυναμική συγκέντρωση στο Αγ. Όλγα απάντησαν, σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ μαζί με κατοίκους των γύρω περιοχών στη πολιτική απαξίωσης και κλεισίματος του νοσοκομείου. Από συλλογικότητες εκτός από το σωματείο το παρών το έδωσαν οι συνελεύσεις των Πατησίων, της Ακ. Πλάτωνα-Κολωνού- Σεπολίων, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου διαμερίσματος, η ΑΝΑΣΑ, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, το ΔΙΚΤΥΟ Επισφαλώς Εργαζομένων - Ανέργων, συμμετείχαν εργαζόμενοι συνδικαλιστές από το χώρο της υγείας αλλά και μεμονωμένοι κάτοικοι και εργαζόμενοι.
Αρχικά η διοικήτρια του νοσοκομείου έλειπε, ενώ ήταν γνωστό ότι θα γίνει η συγκέντρωση με το αίτημα της ανάκλησης των μετακινήσεων εργαζόμενων από το 7ο προς το Αγ. Όλγα, απόφαση που είχε πάρει η ίδια παράτυπα.
Τότε όλοι οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να μη φύγουν μέχρι να έρθει, όπως και έγινε. Ήρθε μετά τις δύο και η αρχική της στάση ήταν επιθετική και αδιάλλακτη.

«Χρυσή Αυγή»: Η άλλη όψη της αστικής δημοκρατίας

 
Γράφαμε προχτές στον «Ριζοσπάστη» πόσο πολύ βολεύει το αστικό πολιτικό σύστημα και τους καπιταλιστές η δράση της «Χρυσής Αυγής». Τους δίνει σπουδαίο πάτημα για να συκοφαντήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι το ΚΚΕ, που παλεύει καθημερινά για το δίκιο του λαού, με τη δολοφονική «Χρυσή Αυγή». Ετσι, προχτές, ο δημοσιολόγος της «δεύτερης σελίδας» της «Καθημερινής» έγραφε:

Την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητά ο Άρειος Πάγος.


Την άρση ασυλίας των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλου, ζητά από τη Βουλή ο Άρειος Πάγος, κατόπιν σχετικού αιτήματος της εισαγγελίας Πρωτοδικών.


Η δικογραφία για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας των δύο βουλευτών αφορά τις βιαιοπραγίες που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στη Ραφήνα, όταν ομάδα μελών της Χ.Α, μεταξύ των οποίων και οι δύο βουλευτές, διενήργησαν ελέγχους “νομιμότητας” και κατόπιν επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς μικροπωλητές.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ! ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30π.μ. !


ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
Διέξοδος και πολιτική για το λαό και όχι για τα μονοπώλια.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30π.μ.


Τώρα όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση οργανώνουμε σαν ένας άνθρωπος την απεργία.
Καλούμε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς καταστηματάρχες, έμπορους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη της γενικής απεργίας.

Συνάντηση της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών φορέων και ασφαλιστικών ταμείων εργαζομένων σε ΜΜΕ.


Συνάντηση της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών φορέων και ασφαλιστικών ταμείων εργαζομένων σε ΜΜΕ.



Πολυμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γιώργο Σαββίδη, πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρη Κουμπιά, γραμματέα της ΠΟΕΣΥ, Θέμη Μπερεδήμα, πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ, Γιώργο Μυλωνά, πρόεδρο της ΕΤΙΠΤΑ, Χριστίνα Ζαμπέλα, πρόεδρο της ΠΟΕΠΤΗΜ, Κώστα Τσουπαρόπουλο, πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Παναγιώτη Σόμπολο, αντιπρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και Ελένη Σπανοπούλου, πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος.

Ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την απόσυρση της διάταξης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.


Πανωλεθρία της Κυβέρνησης και της διαπλοκής η άτακτη υποχώρηση με απόσυρση της διάταξης για τον Εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, από το φόβο της ονομαστικής ψηφοφορίας



Η σημερινή άτακτη υπαναχώρηση της Κυβέρνησης, υπό το φόβο της καταψήφισης της επαίσχυντης προσθήκης για τη Siemens,  καταδεικνύει ότι η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ/EKM μέσα στη Βουλή είναι πιο δυνατή από τα πλοκάμια της διαπλοκής που επιθυμούσαν το κοινοβουλευτικό ξέπλυμα του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης. 

Τροϊκομματικά «σοβιέτ» βλακείας! Του Νίκου Μπογιόπουλου τον Ριζοσπάστη.



Δείτε τώρα πώς αρθρώνεται ο πολιτικός λόγος των «σωτήρων» αυτού του τόπου:

Προχτές ο Βρούτσης, ο νυν υπουργός Εργασίας με το αστραποβόλο βλέμμα, αυτός που θα «επαναδιαπραγματευόταν» προς όφελος του λαού τα θέματα των εργασιακών σχέσεων με την τρόικα,
αυτός που τελικώς επί των ημερών του οι εργαζόμενοι απειλούνται να δουλεύουν (όταν δουλεύουν) για 13 ώρες την ημέρα και για 6 μέρες τη βδομάδα,

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ 38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ.


Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που ξεκίνησαν στις 13 Σεπτέμβρη με μεγάλη επιτυχία θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη.

Εξ αιτίας πιθανής επιδείνωσης του καιρού, για να διασφαλιστεί η διεξαγωγή της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σ. Αλέκα Παπαρήγα, η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη στις 9:30 μμ και όχι το Σάββατο που ήταν προγραμματισμένη. Το ίδιο ισχύει και για το χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, σ. Θοδωρή Χιώνη.

Και συ πρόστυχη πένα και μολύβι των «άκρων» λιβανίζετε την μπόχα!


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος



Ενας από τους λόγους που η δημοκρατική ΕΕ θα βοηθήσει την Ελλάδα είναι, πέραν των οικονομικών και για λόγους αποφυγής της πολιτικής αποσταθεροποίησης, διότι δε θέλει λόγω της κρίσης να δει «φασίστες και κομμουνιστές» να πλακώνονται στους δρόμους...