Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ



Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη σφαγή του Λιβυκού λαού από το καθεστώς του Καντάφι και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους αγώνες των λαών της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής για εκδημοκρατισμό των χωρών τους.
Γαντζωμένος στην εξουσία ο Μουαμάρ Καντάφι που ελέγχει τη χώρα από το 1969, πνίγει στο αίμα την ειρηνική και παλλαϊκή διεκδίκηση για δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα. Αφήνοντας άφωνη την διεθνή κοινότητα, προσπαθεί να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο επιδεικνύοντας το χειρότερο πρόσωπο από όλα τα άλλα απολυταρχικά αραβικά καθεστώτα που αντίστοιχα αμφισβητούνται σήμερα από λαϊκές εξεγέρσεις.

ΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.Ανακοίνωση για τη συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ


Η ΕΕ του κεφαλαίου είναι κοινός εχθρός των εργαζομένων σε Ελλάδα και Γερμανία
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σε πρόσφατη διαδήλωση στο Βερολίνο, προς τιμήν των Λούξεμπουργκ - Λίμπκνεχτ

«Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Α. Μέρκελ: Κοινός στόχος τους να τελειώνουν με τα δικαιώματα των εργατών σε Ελλάδα και Γερμανία». Αυτό ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη Γερμανία η ΝΟ Γερμανίας του ΚΚΕ.Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
«Η κυβέρνηση, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο και σε συνάντηση που θα έχει με την καγκελάριο της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, έρχεται να επιβεβαιώσει την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί. Ο κ. Παπανδρέου έρχεται να διαβεβαιώσει τα γερμανικά μονοπώλια ότι η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα θα συνεχιστεί επιδιώκοντας να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.
Δεν είναι τυχαίο ότι στη Γερμανία έχουν εφαρμοστεί αυτά τα μέτρα πολλά χρόνια πριν από την κρίση, και τώρα αυτά εντείνονται ακόμα περισσότερο με νέες περικοπές εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων, απολύσεις και φούντωμα της ανεργίας!

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Θέσεις του πρώτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς



Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι πολιτικές θέσεις και το σχέδιο καταστατικών αρχών από την Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από σήμερα έως και το τέλος Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στις οργανώσεις του κόμματος ο προσυνεδριακός διάλογος, ενόψει του πρώτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου στον «Κεραμεικό» (Κεραμεικού 58, Μεταξουργείο).
Το Σχέδιο Θέσεων του συνεδρίου της ΔΗΜ.ΑΡ στην εισαγωγή του προσδιορίζει τα στοιχεία της ταυτότητας του κόμματος, δηλαδή το δημοκρατικό σοσιαλισμό, τον αριστερό ευρωπαϊσμό, τη μεταρρυθμιστική στρατηγική και την οικολογική κατεύθυνση.
Το Σχέδιο Θέσεων περιλαμβάνει 8 κεφάλαια:

-Το πρώτο αναφέρεται στη φυσιογνωμία και το ρόλο της Δημοκρατικής Αριστεράς.
-Το δεύτερο υπογραμμίζει τα στοιχεία που συνθέτουν τη σημερινή παγκόσμια κρίση.

Δήλωση Π. Τριγάζη, υπεύθυνου του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ - Να μπει φραγμός στη σφαγή του Λιβυκού λαού


Ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης, σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εξεγείρεται η συνείδησή μας μπροστά στη σφαγή του λαού της Λιβύης από το αδίστακτο καθεστώς Καντάφι, που προσπαθεί να επιβιώσει με οποιοδήποτε κόστος. Επείγει η ανάπτυξη του ευρύτερου δυνατού διεθνούς  κινήματος αλληλεγγύης με τη Λιβυκή λαϊκή εξέγερση και τα δημοκρατικά της αιτήματα. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά κάνει ό,τι είναι δυνατόν σ’ αυτή την κατεύθυνση.

ΕΔΟΝ: Αμφισβητούν τη Λαϊκή Κυριαρχία επιβάλλοντας συνεταιρισμό με το θά-ΝΑΤΟ


Με μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια παράκαμψης της εκτελεστικής εξουσίας, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ θέτουν θέμα ένταξης της Κύπρου στον λεγόμενο "Συνεταιρισμό για την ειρήνη", γνωστό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ. Η νέα αυτή απόπειρα απαξίωσης τόσο της εκφρασθείσας λαϊκής ετυμηγορίας στις τελευταίες Προεδρικές Εκλογές αλλά και του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας οργανωνόταν ολοκληρωτικά εν κρυπτώ εδώ και κάποιους μήνες.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 24/2, θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση που καταθέτουν από κοινού ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΕΥΡΩΚΟ για να προσδεθεί η Κύπρος στο άρμα του ΝΑΤΟ.

Αύριο απεργούμε και διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ Στην Αθήνα, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.Συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις.


  • Συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις της χώρας
  • Αθήνα, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, στις 10.30 π.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό
  • Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα απεργούν και διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ. Μαζί τους, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία και γυναίκες απαντούν σαν μια γροθιά με μέτωπο απειθαρχίας και ανυπακοής.
  • Εχει μεγάλη πολιτική σημασία να είναι πρωτοφανείς οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Εχει μεγάλη σημασία η εργατική - λαϊκή πάλη να δυσκολέψει σήμερα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, να κερδίζουν οι εργαζόμενοι χρόνο, να συγκεντρώνουν περισσότερες δυνάμεις, για να την ανατρέψουν στην πορεία.
  • Πρέπει να απομονωθεί η εργατική αριστοκρατία, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που ανήκουν στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Εχουν ξεπουλήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, υπονομεύουν τους αγώνες και την ενότητα των εργαζομένων, γιατί τα συμφέροντά τους βρίσκονται κοντά σε εκείνα των εργοδοτών.

  • Συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις
    Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια
    Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία ηλεκτρικού σταθμού
    Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
    Νάουσα, 10 π.μ., πλατεία Καρατάσου

Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ


ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ





Ο άνεμος της λαϊκής εξέγερσης σαρώνει τον αραβικό κόσμο! Μετά  την Τυνησία και την Αίγυπτο οι λαϊκές εξεγέρσεις έχουν απλωθεί σε Λιβυή, Μπαχρέην, Υεμένη, Ιράν αλλά και Μαρόκο, Τζιμπουτί. Τα δικτατορικά καθεστώτα που επί δεκαετίες κυβερνούν με αυταρχικό τρόπο τους αραβικούς λαούς δέχονται σήμερα την πίεση των εξεγέρσεων και την αντιμετωπίζουν με απροκάλυπτη και ωμή βία.

K.K.E: Αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης - Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση - Όχι στην εμπλοκή της χώρας μας - 22/02/11



Το ΚΚΕ καταδικάζει με αποτροπιασμό τη χρησιμοποίηση της πολεμικής μηχανής σε βάρος των διαδηλωτών στη Λιβύη, που αγωνίζονται για δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Ταυτόχρονα καταγγέλλει τα σχέδια ανοιχτής ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Αφρική, με το πρόσχημα της «αποκατάστασης της δημοκρατίας». Τη «δημοκρατία», που δήθεν μπορεί να εγγυηθούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, την έχουμε δει στην πράξη, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Κόσοβο και παλαιότερα στην Κορέα και στο Βιετνάμ.

Ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος το Κράισττσέρτς της Νέας Ζηλανδίας.Τουλάχιστον 65 οι νεκροί.


Η χειρότερη φυσική καταστροφή από το 1931 σημειώθηκε σήμερα στη Νέα Ζηλανδία, όταν σεισμός, ο δεύτερος μέσα σε 5 μήνες, 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε και πάλι την πόλη Κράισττσέρτς (Christchurch). Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή με το στρατό και τα σωστικά συνεργεία να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουν τους πολλούς εγκλωβισμένους. Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το σεισμό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κι, ο οποίος προέβλεψε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Περισσότεροι από 200 οι εγκλωβισμένοι σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Μπομπ Πάρκερ.

Επιστολή Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής με αίτημα τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση με αποκλειστικό θέμα τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ευρώπη και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας με αίτημα τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, με αποκλειστικό θέμα τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ευρώπη και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
«Προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

Το παιχνίδι ήταν στημένο και ο Γιωργάκης Παπανδρέου αρχιψεύταρος σαν τον πατέρα και τον παππού του.O ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ WWW.ISKRA.GR

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009 ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΝΤ!
ΙΔΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Σαν βόμβα έπεσε την Κυριακή (20.2) η κυνική ομολογίατου επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν ότι από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη ο Γ. Παπανδρέουζητούσε εναγωνίως από τον ίδιο να παρέμβει το ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Η ομολογία αυτή του επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν διαψεύστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και η οποία στην ουσία «καρφώνει» για άγνωστους λόγους το Γ. Παπανδρέου, εκθέτει βάναυσα καιανεπανόρθωτα τον τελευταίο στον ελληνικό λαό.