Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

H Σούδα ανήκει στους Έλληνες; Αναμένεται άφιξη στα μέσα Οκτώβρη μιας ντουζίνας αμερικανικών αεροσκαφών οι τύποι των οποίων παραπέμπουν σε οικοδόμηση δυνάμεων για επιθέσεις...


Δημήτρης Μυς 

 Προφανώς, το ερώτημα που θέτει ο τίτλος του σημερινού κειμένου είναι ρητορικό καθώς έχει απαντηθεί προ πολλού επισήμως και δεν αφορά μόνο την αμερικανική βάση στη Σούδα, αλλά ολόκληρη την χώρα. Δεν ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας ΓΑΠ που μίλησε μια χώρα περιορισμένης κυριαρχίας; Προτεκτοράτο, λοιπόν και με τη βούλα…

K.K.E :Ενίσχυση του αντιδραστικού χαρακτήρα των ευρωκομμάτων.


Ενίσχυση του αντιδραστικού χαρακτήρα των ευρωκομμάτων.

H πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για νέο κανονισμό της ΕΕ σχετικά «με το καθεστώς και τη χρηματοδότηση των Ευρωπαϊκών πολιτικών Κομμάτων και των Ευρωπαϊκών πολιτικών ιδρυμάτων» - COM(2012)499 τελικό - της 12 Σεπτέμβρη 2012, απηχεί τις επιδιώξεις και τις προτεραιότητες της αστικής πολιτικής σε σχέση με τα ευρωκόμματα, ώστε να υπηρετούν αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Εισηγητική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην ευρωπαϊκή κομμουνιστική συνάντηση.

ΘΕΜΑ: Η στάση των κομμουνιστικών κομμάτων απέναντι στην καπιταλιστική κρίση: Ενσωμάτωση ή Ρήξη

Ποιες είναι οι τραγικές συνέπειες στη ζωή της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού είναι πια πολύ γνωστές, αφού η οικονομική κρίση κρατάει πάνω από 5 χρόνια, και σε όλες τις χώρες που ξέσπασε τα βάρβαρα μέτρα είχαν την ίδια κατεύθυνση και τον ίδιο στόχο: Να κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη, να ανοίξουν νέους δρόμους κερδοφορίας και κατά την περίοδο της κρίσης και κυρίως μετά την αναμενόμενη αναιμική και λίγο πολύ βραχύχρονη ανάκαμψη.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στις Βρυξέλλες.


Αλέκα Παπαρήγα



«Το νέο πακέτο μέτρων που μπαίνει στη βουλή ισοδυναμεί κυριολεκτικά με ένα κοινοβουλευτικό, πολιτικό, πραξικόπημα σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το λεγόμενο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που αποφάσισε η κυβέρνηση.


Κ.Κ.Ε


Καθαρή απατεωνιά αποδεικνύεται η δικαιολογία της κυβέρνησης να αυξήσει υπέρογκα το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης με στόχο δήθεν να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο, εφόσον δεν τον επιστρέφει πίσω στην καταληστεμένη και δεινοπαθούσα λαϊκή οικογένεια.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ : Εργατική - λαϊκή πάλη ως την ανατροπή του καπιταλισμού.

Συζήτηση με τον Ρ. Μαρτίνες, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Λαών της Ισπανίας

Ο Ρ. Μαρτίνες (αριστερά), με τον συντάκτη του «Ρ»

Για τη βαρβαρότητα που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα στην Ισπανία από την επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων - αύριο αναμένεται και η ψήφιση του προϋπολογισμού με περικοπές 40 δισ. ευρώ - και την ανάγκη οργάνωσης της λαϊκής πάλης στην προοπτική της ανατροπής του καπιταλισμού, συζητήσαμε με τον σύντροφο Ραούλ Μαρτίνες, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Λαών της Ισπανίας.

Το ΑΚΕΛ φιλοξενεί Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (2-4/10/2012, ξεν. Χίλτον Παρκ).


Το ΑΚΕΛ θα φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες άτυπη σύνοδο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς.

Το Κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται στο επίκεντρο της Ευρωκοινοβουλευτικής δράσης της πολιτικής Ομάδας της Αριστεράς. Η Ομάδα στηρίζει της προσπάθειες της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και έχει πολλές φορές απαιτήσει από την Τουρκία να υπερβεί τις γνωστές αδιάλλακτες της θέσεις.