Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για τις συναντήσεις της τρόικας με τους υπ. Υγείας και Εργασίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις συναντήσεις της τρόικας με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Κανένας εφησυχασμός, καμιά αναμονή. Η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, προετοιμάζει το έδαφος για νέο γύρο επίθεσης στην Υγεία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα.

Το ευρωκοινοβούλιο ήρε κατά πλειοψηφία τη βουλευτική ασυλία της Μαρί Λεπέν, προκειμένου να επιτραπεί η δίωξή της στη Γαλλία για ρατσιστικό σχόλιο, που είχε κάνει για τους μουσουλμάνους το 2010, κατόπιν σχετικού αιτήματος το οποίο είχε υποβάλει δικαστήριο της Λιόν.

Η Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας και ευρωβουλευτής από το 2004, αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους για ένα σχόλιό της με το οποίο παρομοίαζε τους μουσουλμάνους που προσεύχονται στους δρόμους με την κατοχή στο Παρίσι από τους γερμανούς ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Αν κριθεί ένοχη για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι φυλάκιση ενός έτους και καταβολή προστίμου 45.000 ευρώ.

"Θαύμα" στην Παιδεία: Μητσοτάκης και Χριστοφιλοπούλου "βαπτίζουν" 5.000 καθηγητές... δασκάλους!


 "Θαύμα" στην Παιδεία !


Στο πλαίσιο της άμεσης εφαρμογής της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μετατρέποντας δηλαδή τους καθηγητές σε... δάσκαλους!

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει για τη «Νέα Ελλάδα».

Η «Νέα Ελλάδα» που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς είναι ήδη εδώ.

Η «Νέα Ελλάδα» των εφοπλιστών και της ΝΔ, των τραπεζιτών και του ΠΑΣΟΚ, των βιομηχάνων και του ΔΝΤ, των μονοπωλίων και της ΕΕ, των κατασχέσεων, των χαρατσιών και των «Cosco», είναι ήδη εδώ.