Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Να φτιάξουμε το καραβάνι του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα των λαών

Μετά το 2008 το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ απαγόρευσε τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα.
Το κράτος τρομοκράτης της περιοχής, με τις πλάτες των ΗΠΑ και την ουσιαστική στήριξη της ΕΕ, έδειχνε με τη στάση του αυτή πως δεν θα αφήσει τους ακτιβιστές να δημιουργήσουν μια εικόνα πλαδαρού αποκλεισμού του 1,5 εκατομμυρίου Παλαιστίνιων στη στενή λωρίδα, την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη.
Όλες οι ανθρωπιστικές αποστολές ακτιβιστών έχουν πάνω κάτω αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Αποτελούνται από ανθρώπους που πιστεύουν ότι με τον τρόπο τους προσφέρουν μια μικρή βοήθεια, μια ανακούφιση στους αποκλεισμένους, κατατρεγμένους, πεινασμένους, ματωμένους Παλαιστίνιους. Και αναδεικνύουν όπου φτάνει η φωνή τους και όσο περνάει από το χέρι τους, τα δράματα που προκαλεί η δολοφονική πολιτική του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ.

122.000 νέοι άνεργοι σε ένα χρόνο


Σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα κορυφώνεται η ανεργία στη χώρα μας (122.000 συμπολίτες μας προστέθηκαν μέσα σε ένα χρόνο στη ζοφερή λίστα των ανέργων, οι οποίοι επισήμως προσεγγίζουν τους 580.000) παρά τη συγκυριακή -λόγω του πρώιμου Πάσχα Ορθοδόξων και καθολικών, που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου- μείωση που σημειώθηκε τον Μάρτιο. Σε σύγκριση δε με τον περυσινό Μάρτιο, η αύξηση είναι της τάξης των 2,4 εκατοστιαίων μονάδων (11,6% από 9,2%).

Παράπονα για τον μισθό του έκανε πρωθυπουργός

Παράπονα… για τον μισθό του έκανε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, ενώπιον φοιτητών, καθώς είπε πως δεν μπορεί να ζήσει μόνο με το μισθό των 3.000 ευρώ το μήνα και ότι χρειάζεται να αποσύρει από τις αποταμιεύσεις του για να τα βγάλει πέρα.

Η ώρα της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ

Από τη σημερινή προπόνηση στο Νέλσον Μαντέλα στάδιο

Έφτασε η ώρα της Εθνικής Ελλάδος! Δεκαέξι χρόνια μετά τη μια και μοναδική της “μουντιαλική” συμμετοχή, ρίχνεται στη μάχη του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σάββατο μεσημέρι 14:30, τόπος το «Nelson Mandela Bay Stadium» του Πορτ Ελίζαμπεθ, αντίπαλος η Νότια Κορέα στην 8η συμμετοχή της σε Μουντιάλ. Κι ένας Ρεχάγκελ ...ανυπόμονος να ξεκινήσει η διοργάνωση που θα είναι η παρθενική “μουντιαλική” και για τον Γερμανό.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Καλεί σε νέα πανελλαδική απεργία

Ανοιχτή επιστολή σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για νέο κύκλο πανελλαδικών κινητοποιήσεων και προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας μέσα στον Ιούνη

Από τη μεγάλη πανεργατική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 5 Μάη

Την προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας το τρίτο δεκαήμερο του Ιούνη προτείνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με ανοιχτή επιστολή που απευθύνει προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης. Αιχμή αυτού του αγώνα πρέπει να είναι η απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, η υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις και η προστασία των ανέργων.
Στην ανοιχτή επιστολή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Οι κινητοποιήσεις μας του τελευταίου διαστήματος, με τη μαζικότητα, την αποφασιστικότητά τους, τη συνέχεια και την πολυμορφία τους ανησύχησαν όχι μόνο τους εργοδότες της χώρας μας, την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν αυτήν την πολιτική, αλλά αποτέλεσαν και αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για το ευρωπαϊκό κίνημα και όχι μόνο.

Καταγγελία για τα νέα αντικομμουνιστικά μέτρα στην Ουγγαρία-Η κινδυνολογία της «χρεοκοπίας» και της ανάγκης νέων αντιλαϊκών μέτρων πάει «πακέτο» με την όξυνση του αντικομμουνισμού

To ΚΚΕ καταδικάζει την ανιστόρητη και προκλητική απόφαση - έκτρωμα  της κυβερνητικής πλειοψηφίας του Ουγγρικού κοινοβουλίου να εξομοιώσει τα εγκλήματα των Γερμανών φασιστών και το ολοκαύτωμα των Εβραίων με τα δήθεν «εγκλήματα του κομμουνισμού». Η απόφαση αυτή φτάνει στο σημείο να  ποινικοποιεί τη διαφορετική εκτίμηση για τα ιστορικά γεγονότα, επιβάλλοντας  ποινές φυλάκισης από 1 έως 3 χρόνια σε όποιον τολμήσει δημόσια να αρνηθεί τα δήθεν «εγκλήματα» του κομμουνισμού.
Η κυβέρνηση του φιλελεύθερου κόμματος Fidesz, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της ουγγρικής πλουτοκρατίας κι ενθαρρυμένη από ανάλογες αντικομμουνιστικές κινήσεις της ΕΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, συνεχίζει τον αντικομμουνιστικό της κατήφορο. Δίπλα στη νομοθεσία της απαγόρευσης των κομμουνιστικών συμβόλων τώρα προσθέτει την ποινική δίωξη σε όσους δεν συμφωνούν με την επίσημη (αντικομμουνιστική) ανάγνωση των ιστορικών γεγονότων.