Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

 
Σε σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Κάθε βήμα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο βαθειά μέσα στην αγκαλιά του συστήματος, των «κοινωνικών συμφωνιών» με τον ΣΕΒ, της ΕΕ των μνημονίων διαρκείας και του ΝΑΤΟ

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Ασφαλιστικό.

Oι Eυρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με παρέμβαση τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητάνε να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις, αναφορικά με το Ασφαλιστικό στη χώρα μας και συνολικά στην ΕΕ. 

Στην ερώτηση τους οι ευρωβουλευτές επισημαίνουν τα εξής:


«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ χαιρετίζει τις εργατικές, λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση για την κατάργηση των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα ΜΜΕ έκρυψαν τη μεγάλη συγκέντρωση για το Ασφαλιστικό !

Μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος πραγματοποίησαν την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, που παλεύουν ενάντια στην κατάργηση των επικουρικών και τη μείωση των κύριων συντάξεων, που κυριολεκτικά καταδικάζει στην ανέχεια και την πείνα χιλιάδες συνταξιούχους. 


Δεν συγκίνησε όμως τα Μέσα Ενημέρωσης που έκαναν πως δεν την είδαν, καθώς η μεγάλη -και μάλιστα πανελλαδική- συγκέντρωση για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων «δεν πέρασε ούτε στα ψιλά» της συντριπτικής πλειοψηφίας των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών και των φύλλων των εφημερίδων της επόμενης μέρας.
Ασπάζονται προφανώς το δόγμα «δεν το είδες; δεν έγινε»!... Η απλώς θεώρησαν ότι δεν είχε σημασία...

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ και τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα.


Σε σχόλιο για τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ και τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Τα ''προαπαιτούμενα'' που έθεσε το Γιούρογκρουπ και για τα οποία δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών είναι η συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η ολοκλήρωση των φιλομονοπωλιακών μέτρων του ΟΟΣΑ, που τσακίζουν τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», στις 20-23 Ιούνη.

Το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το ταξίδι του το διάστημα 20 με 23 Ιούνη στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα με σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!».

Παράλληλα αυτό το διάστημα οι οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις, αθλητικά τουρνουά και συναυλίες, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη, αλλά και ενάντια στο φασισμό. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα το διάστημα 20 με 23 Ιούνη προγραμματίζονται: