Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ για τις Εξελίξεις στο Ιράν


Ημερομηνία Έκδοσης: Δεκέμβριος 31, 2009Το ΑΚΕΛ εκφράζει έντονη ανησυχία για τις σοβαρές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν σε σχέση με τις μαζικές συλλήψεις και τις δολοφονίες διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.Καταδικάζουμε τις δολοφονίες και τις μαζικές συλλήψεις διαφωνούντων με την κυβέρνηση και καλούμε τις αρχές της χώρας να τερματίσουν αμέσως τη χρήση βίας. Την ίδια στιγμή απορρίπτουμε κάθε μορφής παρεμβάσεις ξένων κρατών στα εσωτερικά της χώρας, ιδιαίτερα όσων προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αστάθεια που επικρατεί τους τελευταίους μήνες, θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.Εκφράζουμε ταυτόχρονα την αλληλεγγύη μας στις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις του Ιράν και ειδικότερα στο κόμμα Τουντέχ, το οποίο εδώ και χρόνια βρίσκεται στην παρανομία. Παραμένουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για διασφάλιση της ελεύθερης πολιτικής δράσης των κομμουνιστών στην χώρα καθώς και στους αγώνες τους για αποκατάσταση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών στο Ιράν.Εκφράζουμε τέλος την ελπίδα ότι ο Ιρανικός λαός, μακριά από ξένες επεμβάσεις, θα βρει τελικά το δρόμο του για την διασφάλιση της ειρήνης, της δημοκρατίας, και της κοινωνικής προόδου στην χώρα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης


Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης ώστε να παρθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα, που θα φέρουν σε πιο δύσκολη θέση την ελληνική κοινωνία και θα βυθίσουν την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, δεν αφορά σίγουρα την αριστερά. Απευθύνεται στις κυβερνήσεις που μας οδήγησαν τα προηγούμενα χρόνια με την ασκούμενη οικονομική πολιτική τους στο σημερινό αδιέξοδο υπηρετώντας το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο.Τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες προτάσεις, αλλά από μια ριζικά διαφορετική πολιτική που θα προστατεύει το εισόδημα, την εργασία και το περιβάλλον.Σε αυτές τις συνθήκες καλούμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους σε αγώνες για μια ριζοσπαστική προοδευτική αλλαγή για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ:Καταγγέλλει αντικομμουνιστική εκστρατεία
Νέο κρούσμα η προσπάθεια μέσω της Βασιλικής Ακαδημίας και του λεξικού της να ταυτιστεί ο ολοκληρωτισμός με τον κομμουνισμό
Τη νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία που στήνεται στην Ισπανία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, αναφορικά με την πρόθεση τηςΒασιλικής Ακαδημίας να συμπεριλάβει στον ορισμό του όρου «ολοκληρωτισμός» και τον κομμουνισμό.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της ΚΠΕ του Συνασπισμού


Η νέα χρονιά προβάλει στην σκιά της βαθειάς οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων από τα αδιέξοδα, που έχει συσσωρεύσει η εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου σε όλους τους τομείς της ζωής μας αλλά και στο περιβάλλον.Η ανεργία που αναμένεται σε ύψη ρεκόρ, η υπερχρέωση των νοικοκυριών, η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, τα ασφαλιστικά δικαιώματα που συρρικνώνονται, η απαξίωση της εκπαίδευσης αλλά και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, καθώς και τα τεράστια προβλήματα στο χώρο ης υγείας, είναι θέματα που απαιτούν την αγωνιστική, ενωτική παρέμβαση των εργαζομένων και της νεολαίας.Ταυτόχρονα, οι πολιτικές δυνάμεις, οι κοινωνικές οργανώσεις, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες και οι πνευμονικοί άνθρωποι οφείλουν να υπερασπιστούν τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα και να θέσουν φραγμούς στην εντεινόμενη καταστολή και τον αυταρχισμό.Ιδιαίτερα οι νέες και οι νέοι με τους αγώνες τους στέλνουν ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Διεκδικούν αλλαγές στην ζωή τους, στην εκπαίδευση αρνούνται την εργασιακή επισφάλεια, αντιμάχονται τον αυταρχισμό του κράτους.Στο σημερινό δύσκολο, διεθνές και εσωτερικό περιβάλλον, η ελπίδα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την βελτίωση των όρων της ζωής τους, στο διαρκή αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης.Με τη βεβαιότητα ότι το 2010 θα γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, η ΚΠΕ του ΣΥΝ εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας, έλληνες και αλλοδαπούς, υγεία και ευτυχία.

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

Λαϊκός Δρόμος-ΘΥΣΙΕΣ«η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί».
Mωρέ που κρυβόντουσαν τόσον καιρό όλοι αυτοί οι θαρραλέοι πατριώτες; Για τους από ΠAΣOK και δεξιότερα, βουλευτές ντε λέμε. Eίναι διατεθειμένοι, λέει, να μειώσουν τις αποδοχές τους λόγω της οικονομικής κρίσεως που διέρχεται η χώρα. Mας προτρέπουν δε, να κάνουμε και εμείς το ίδιο, για να βγούμε από την κρίση. Eμείς όλοι αντάμα και αγκαζέ. Aν και το νόμο που θα μειώνει τις αποδοχές τους δεν τον είδαμε ακόμα, πιάσαν τα παράθυρα στις τηλεοράσεις και προσφέρονται θυσία. Πλατάγισε το μαστίγιο στον αέρα ο Aλμούνιας και κάτσανε προσοχή τα στρατιωτάκια. Aκόμα και ο δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, Kαρατζαφύρερ, προσφέρεται. Πάνε τα «εγώ τους τα είπα στη συνεδρίαση αριθμός τάδε, ημερομηνία τάδε», των ευρωπαίων εταίρων μας. Σούζα ο Aζώρ.
Mα ακόμα και ένα χιλιάρικο να κόβανε από το μισθό καθενός βουλευτή, πράγμα χλωμό, θα εξοικονομούσαμε τρία ολόκληρα εκατομμύρια και εξακόσιες ολόκληρες χιλιάδες ευρώ για ένα χρόνο. Aν το μοιράσουμε το τεράστιο ποσό στα 10.000.000 πολίτες, αντιστοιχούν 0,36 ευρώ το χρόνο στον καθένα. Σωθήκαμε! Σωθήκαμε! Eμάς πάλι το μυαλό μας πάει στο να επιστρέψουνε τα κόμματά τους τα εκατομμύρια ευρώ που παίρνουν από τον κρατικό κορβανά κάθε εκλογές. Xρόνια τώρα. Kαι το αστείο είναι πως την κρατική επιχορήγηση την παίρνουνε τα κόμματα για να μην αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις και άρα σε εξαρτήσεις από τους λεφτάδες της πατρίδας. Oι διαπλεκόμενοι. Kαι ποιοι είναι οι χουβαρντάδες που προσφέρονται να θυσιαστούν; Aυτοί που ψήφισαν όλους, μα όλους τους νόμους για τη μείωση των μισθών, το ξεζούμισμα των ταμείων, την κατάντια της περίθαλψης και της εκπαίδευσης, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Bρε άντε παραπέρα!
Όποιος μπορέσει να πείσει το πόπολο να δώσει από το ξεροκόμματο του το μισό, θα έχει την εύνοια του αφέντη Aλμούνια. Διότι 10.000.000 μισά ξεροκόμματα είναι αυτά ακριβώς που λείπουν από τις κάσες των βιομηχάνων, των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών εγχωρίων και αλλοδαπών. Kαι νάστε απολύτως σίγουροι πως μόλις βάλουν στο χέρι τα 10.000.000 μισά ξεροκόμματα, θα τους λείπουν και θα απαιτήσουν και τα υπόλοιπα μισά. 
Kαι παρατηρήστε τώρα τι γίνεται. Tόσα χρόνια, μιλάμε για πάρα πολλά χρόνια, εμείς οι πολλοί προσφέραμε από το μισθό μας για το καλό της χώρας. Kαι ενώ ήμασταν σαν να πούμε «εθνικοί ευεργέτες», με το ζόρι βέβαια, τα MME μας είχαν γραμμένους. Oύτε αράδα στις «έγκριτες» εφημερίδες, ούτε λεπτό στα κανάλια και φυσικά κανένα μετάλλιο, (της ανοιχτής παλάμης έστω), για τον καθένα από μας. Δείτε τι σάλο κάνουν όμως τώρα που προσφέρουν τα ψιχουλάκια που πέφτουν από το τραπέζι τους οι διάφοροι ΣEB, βουλευτάδες και τραπεζίτες. Kάθε τηλεοπτικό λεπτό και κάθε γραμμένη αράδα των εφημερίδων είναι αφιερωμένη στις «σοφίες» περί σωτηρίας της πατρίδος και εξόδου από την κρίσιμη κατάσταση, που αμολάει ο κάθε σάχλας.
Eμείς πάλι δεν πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να μειώσουμε τις αποδοχές μας. Όσο πιο πολύ υποχωρούμε, τόσο πιο πολύ θα μας στριμώχνουνε στον τοίχο. Mέχρι που το στρίμωγμα να καταλήξει σε λιώσιμο. Όσο πιο πολύ υποχωρούμε εμείς, τόσα πιο πολλά θα βάζουν στις απάτωτες τσέπες τους αυτοί που οδήγησαν τον κόσμο στην παγκόσμια κρίση. Nα γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια κάθε βουλευτή, κάθε δημοσιογραφικό παπαγαλάκι, κάθε πολιτικό, κάθε γκόλντεν μπόι που προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει ώστε να σκύψουμε, για να μας στρογγυλοκαθίσουν στο σβέρκο. Όλοι σε κάθε διαδήλωση, σε κάθε κινητοποίηση που ζητάει ψωμί και δουλειά και τελικά αξιοπρέπεια στη ζωή. 
Άντε και καλή αγωνιστική χρονιά.Τάνια

ΚΚΕ: Η πρόταση Μητσοτάκη εκφράζει το φόβο μήπως ο λαός σηκώσει το ανάστημά του


«Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη εκφράζει την επιδίωξη της πλουτοκρατίας να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά και με ανοιχτή σύμπραξη όλων των αστικών πτερύγων η αντιλαϊκή θύελλα που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση και που την στηρίζει η ΝΔ επί της ουσίας», σχολίασε το ΚΚΕ με αφορμή την πρόταση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης Τόνισε δε ότι «ανεξάρτητα από τη θέση της κυβέρνησης, το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ίδια στρατηγική» και πρόσθεσε ότι «η πρόταση Μητσοτάκη εκφράζει και το φόβο της αστικής τάξης μήπως ο λαός σηκώσει το ανάστημά του. Γι' αυτό και τα περί 'εθνικής ομοψυχίας'».«Όταν οι εχθροί του λαού συναινούν, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους τώρα. Να συγκροτήσουν τη λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία, αποφασιστικά να προχωρήσει η αντεπίθεση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων», κατέληξε το ΚΚΕ.Πηγή:www.naftemporiki.gr

Πράκτορες της CIA οι νεκροί αμερικανοί στο Αφγανιστάν Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη

Οι οκτώ Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι σκοτώθηκαν, χθες, σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε στρατιωτική βάση στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν ήταν όλοι πράκτορες της CIA, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ.


Η επίθεση σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Χοστ, κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Η βάση αποτελεί κέντρο για το προσωπικό που εργάζεται σε έργα ανοικοδόμησης στο πλαίσιο της στρατηγικής του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη "σταθεροποίηση" της χώρας μετά από οκτώ χρόνια αδιάκοπου πολέμου.
"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην Χοστ και ότι οκτώ Αμερικανοί σκοτώθηκαν", δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ στην Καμπούλ.
Αρκετοί άλλοι, ουδείς εκ των οποίων ανήκαν στα στρατεύματα των ΗΠΑ και του NATO, τραυματίστηκαν από την επίθεση στην Προκεχωρημένη Επιχειρησιακή Βάση Τσάπμαν, σύμφωνα με στελέχη του αμερικάνικού υπουργείου Άμυνας, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.
Η CIA δεν έκανε επίσημα κανένα σχόλιο.
Ο άνθρωπος που έφερε σε πέρας την επίθεση αυτοκτονίας σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ πρακτόρων της CIA, ήταν ένας "ανδρείος αξιωματικός" του στρατού του Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.
Οι Ταλιμπάν διεκδίκησαν την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες στην Προκεχωρημένη Επιχειρησιακή Βάση Τσάπμαν.
Ο Μουτζαχίντ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από τον αξιωματικό ενώ οι πράκτορες "ήταν απασχολημένοι με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους μουτζαχεντίν".
Πηγή:www.enet.gr

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΚΚΕ


Το 2010 μπορεί να γίνει μια καλή χρονιά για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και την φτωχή αγροτιά μόνο εάν ενωμένοι ξεσηκωθούν για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή θύελλα που έχουν εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία, με τη στήριξη της ΝΔ. Αυτό μπορεί να γίνει αν εμπιστευθούν την οργανωμένη τους δύναμή, με τη δράση τους διορθώσουν την ψήφο που έδωσαν στις τελευταίες εκλογές και αντεπιτεθούν για τα δικαιώματά τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την λαϊκή εξουσία.
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν την «εθνική συστράτευση και συναίνεση» που τους καλούν τα κόμματα και οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας κινδυνολογώντας ή προβάλλοντας απατηλά συνθήματα. Αυτό είναι δρόμος της υποταγής και αποδοχής των ολοένα και πιο βαριών θυσιών, είτε η καπιταλιστική οικονομία βρίσκεται σε κρίση είτε σε φάση ανόδου, για να διατηρηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και να ενισχυθεί η θέση τους. Ο καπιταλισμός είναι  προ πολλού ξεπερασμένος. Το μόνο που έχει να προσφέρει στο λαό είναι ανεργία, φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες για να βελτιωθεί ουσιαστικά και σημαντικά η ζωή του λαού. Για να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του χρειάζεται πρώτα από όλα να γίνουν λαϊκή-κοινωνική περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε σχεδιασμένα με εργατικό και κοινωνικό λαϊκό έλεγχο να υπηρετούν τις δικές του ανάγκες και όχι την κερδοφορία των καπιταλιστών.
Με ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό λαϊκό κίνημα και συμμαχία για λαϊκή εξουσία. Ο Σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-Δημοκρατική λύση, όχι στην βία και στο αίμα στο Ιράν


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝΓια τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματηρή καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων στο Ιράν, με τραγική συνέπεια την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών. Η κλιμάκωση της βίας εκ μέρους της Ιρανικής κυβέρνησης όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά βαθαίνει τον εσωτερικό διχασμό.Αντιθέτως, το συμφέρον του λαού και της χώρας απαιτεί την αναζήτηση λύσης με δημοκρατικά και ειρηνικά μέσα. Αυτό θα είναι προς όφελος της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, που ήδη ματώνει καθημερινά από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.Εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας με το λαό του Ιράν, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας σε κάθε προσπάθεια ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να επωφεληθούν από την κρίση στο εσωτερικό της χώρας. Είναι «κροκοδείλια» τα δάκρυα τους για τη δημοκρατία στο Ιράν, την ώρα που στηρίζουν και έχουν συμμάχους στη Μ. Ανατολή τα πιο αντιδραστικά και μιλιταριστικά καθεστώτα.

Δήλωση Π. Σκουρλέτη, υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΝ για την οικονομία και το ενδεχόμενο αύξησης του Φ.Π.Α.


Κάθε εξαγγελία της κυβέρνησης γύρω από τα ζητήματα της οικονομίας αποτελεί μια ακόμα αναίρεση των όσων έλεγε προεκλογικά. Κορυφαίο παράδειγμα, οι χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το ενδεχόμενο αύξησης του Φ.Π.Α. Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με τα νέα φορολογικά μέτρα και την ουσιαστική ακύρωση του αφορολόγητου ορίου, θα οδηγήσει στην οικονομική αφαίμαξη των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων αλλά και στο πλήρες βάλτωμα της αγοράς.
Το πρώτο άλλωστε δείγμα γραφής για το τι μας περιμένει το είδαμε με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Αφού τα πληρώσαμε, τώρα μας λένε ότι θα επανασχεδιαστούν εξ αρχής.Δήλωση Παπαθεμελή εξ’ αφορμής του γεγονότος ότι ο Πάπας απηύθυνε τις χριστουγεννιάτικες ευχές του στη ψευδώνυμη σκοπιανή γλώσσα.


"Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας πρόσωπο ευρείας γνώσεως υψηλής κλασικής παιδείας δεν δικαιολογείται να αντιπαρέρχεται την ιστορική αλήθεια που επιβεβαιώνουν αδιάψευστες πηγές αιώνων σύμφωνα με τις οποίες οι Μακεδόνες είναι «Έλληνες γένος τωρχαίον» (Ηρόδοτος ΙΧ, 45,2).

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI επέμεινε για άλλη μια φορά να απευθύνει τις χριστουγεννιάτικες ευχές του στην ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων, επαναλαμβάνοντας το αρχικό του λάθος.

Δεν υπήρξε στην ιστορία μακεδονική γλώσσα, όπως δεν υπήρξε σπαρτιατική, μυκηναϊκή, βοιωτική κ.λ.π. Η γλώσσα είναι μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Οι διάλεκτοι πολλές. Αλλά και στην φανταστική εκδοχή να υπήρχε μακεδονική γλώσσα, αυτή δεν θα μπορούσε να είναι το σημερινό μιξοσλαβικό ιδίωμα των Σκοπίων. Η μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα. Η ψευδώνυμη των Σκοπίων είναι νόθον προπαγανδιστιικόν κατασκεύασμα, απόκλιση του βουλγαρικού ιδιώματος και ομιλείται από τους Σλάβους κατοίκους του γειτονικού μας κράτους που οι πρόγονοί τους εγκατεστάθησαν στην περιοχή τον 6ον - 7ον μ.Χ.αιώνα, χίλια χρόνια αφότου ο Μέγας Αλέξανδρος είχε καταστήσει τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα του παγκόσμια γλώσσα.

Κυβέρνηση και Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και οι Έλληνες Καθολικοί οφείλουν να διαμαρτυρηθούν στο Βατικανό και να αξιώσουν να σταματήσει επί τέλους το ατόπημα, το οποίο θίγει και τον ίδιο τον Ποντίφηκα".

"Μυστική" σύνοδος για να σωθεί η Γη Μυστική σύνοδος για να σωθεί η Γη που πιθανώς απειλείται από μεγάλο αστεροειδή


Ακούγεται σαν χολιγουντιανή ταινία καταστροφής όπως το «2012» ή ο «Αρμαγεδδών», αλλά ρώσοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Γη βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και αναλαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση του!

Συγκεκριμένα, οι ρώσοι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν σύντομα σύνοδο κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσουν πως θα αποφευχθεί η πτώση στη Γη γιγαντιαίου αστεροειδή σε 26 χρόνια, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, Ανατόλι Περμίνοφ.

"Το επιστημονικοτεχνικό συμβούλιο μας θα συναντηθεί σύντομα κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει τι μπορούμε να κάνουμε" για να μην επιτρέψουμε ο αστεροειδής Αποφις να καταστρέψει μέρος του πλανήτη Γη το 2036, δήλωσε ο Περμίνοφ στον ραδιοσταθμό "Φωνή της Ρωσίας".

"Καλύτερα να δαπανήσουμε μερικά εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα αποτρέψει την πτώση του αστεροειδή, παρά να περιμένουμε να συμβεί αυτό και να προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων", πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Αν ο αστεροειδής Αποφις, με διάμετρο περίπου 350 μέτρα, χτυπήσει τη Γη κατά το πέρασμα του, που αναμένεται το 2036, η πρόσκρουση θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα έρημο στο μέγεθος της Γαλλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Από την πλευρά της πάντως, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA), δήλωσε τον Οκτώβριο ότι, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς, η πιθανότητα μιας σύγκρουσης μεταξύ του αστεροειδούς και της Γης, το 2036, έχει μειωθεί σημαντικά.

"Νέες τεχνικές υπολογισμού και νέα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η πιθανότητα ο Αποφις να συγκρουστεί με τη Γη, στις 13 Απριλίου του 2036 μειώθηκε από 1/45.000 στο 1/250.000, είχε αναφέρει η NASA σε ανακοίνωση της Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο αστεροειδής θα μπορούσε να περάσει σε απόσταση 30.000 μιλίων από τη Γη το 2029 -δηλαδή πιο κοντά από ότι ορισμένοι γεωστατικοί δορυφόροι- και θα μπορούσε να συγκρουστεί με τον γαλάζιο πλανήτη επτά χρόνια αργότερα.


Πηγή:www.skai.gr

Χιονισμένη Μόσχα


Το σκηνικό στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα έγινε λευκό... Μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διασκεδάσουν με το χιόνι. Το κυκλοφοριακό κομφούζιο, το χάος στα αεροδρόμια δεν τους επηρεάζει όλους...


Πηγή:www.imerisia.gr

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΝΟΥΝΟΥ


Ο Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος Τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την σύλληψη του πυρηνικού επιστήμονα Μορδεχάϊ Βανούνου από τις Ισραηλινές Αρχές:
«Ο Μορδεχάϊ Βανούνου έχει αναγνωριστεί από το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα ως θαρραλέος αγωνιστής της ειρήνης για την αποκάλυψη της παράνομης κατοχής πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ, την οποία πλήρωσε με 18χρονη φυλάκιση.Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι οι Ισραηλινές Αρχές εξακολουθούν να τιμωρούν τον Βανούνου και μετά την αποφυλάκιση του.Ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους αγωνιστές της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απαιτώντας από την κυβέρνηση του Ισραήλ: Ελευθερώστε τον Βανούνου.

Μορδεχάϊ Βανούνου

Κ.Κ.Ε-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα τέλη κυκλοφορίας και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης

Η κυβέρνηση επιχειρεί και πάλι να εξαπατήσει το λαό. Πριν ένα μήνα, ενώ αύξανε τα τέλη κυκλοφορίας, ισχυριζόταν ότι τα μείωνε. Το ίδιο επιχειρεί και τώρα εξαγγέλλοντας ότι θα επανεξετάσει τα ισχύοντα για τα τέλη φορολογώντας αντί της κατοχής κυρίως τη χρήση του αυτοκινήτου. Η αλήθεια είναι ότι η λαϊκή οικογένεια φορολογείται ήδη βαριά και για την κατοχή και για την χρήση του πληρώνοντας υψηλότατη φορολογία στα καύσιμα, όλο και περισσότερα διόδια, μεγαλύτερα ασφάλιστρα.

Επιδρομές στην Υεμένη σχεδιάζουν οι ΗΠΑ-Έτοιμος να δώσει την εντολή για βομβαρδισμούς ο κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης Μπάρακ Ομπάμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Υεμένη αναζητούν νέους στόχους για αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη ως αντίποινα για την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης αμερικανικού αεροσκάφους τα Χριστούγεννα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η Aλ Κάιντα, μετέδωσε το CNN
Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται δύο ανώτατους αμερικανούς αξιωματούχους που δήλωσαν ότι "προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ο πρόεδρος Ομπάμα να διατάξει αεροπορικές επιθέσεις". Το θέμα είναι να καθοριστούν ποιοι είναι οι στόχοι που συνδέονται άμεσα με την απόπειρα και την προετοιμασία της, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι. 
"Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και οι υπηρεσίες πληροφοριών μαζί με αυτές της Υεμένης έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στον καθορισμό των πιθανών στόχων της αλ Κάιντα στην Υεμένη", διευκρίνισε μια από τις πηγές του CNN.
Άλλη πηγή επισήμανε από την πλευρά της πως οι αρχές της Υεμένης δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει για το είδος της επιχείρησης που θα αναλάβουν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, στην Υεμένη υπάρχουν πολλά στρατόπεδα εκπαίδευσης, στο κάθε ένα από αυτά μπορούν να εκπαιδευτούν εκατό ως διακόσιοι μαχητές. 
Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα στο BBC ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης Αμπού Μπακρ αλ Κίρμπι υπάρχουν υποψίες ότι εκατοντάδες μέλη της αλ Κάιντα δραστηριοποιούνται στην Υεμένη και σχεδιάζουν επιθέσεις παρόμοιες με αυτήν εναντίον του αμερικανικού αεροσκάφους τα Χριστούγεννα.
Ο υπουργός μιλώντας στο BBC ζήτησε την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την εκπαίδευση των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας και πρόσθεσε πως η συνεργασία με τις δυτικές χώρες στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών πρέπει να βελτιωθεί. 
"Είναι σίγουρο πως ένας ορισμένος αριθμός στοιχείων της αλ Κάιντα δραστηριοποιείται στην Υεμένη και ανάμεσα σε αυτούς και στελέχη (της οργάνωσης). Γνωρίζουμε τον κίνδυνο", τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως "πραγματικά μπορούν να σχεδιάσουν επιθέσεις παρόμοιες με αυτή στο Ντιτρόιτ". 
Ο υπουργός είπε ακόμα πως ο αριθμός των μελών της αλ Κάιντα στην Υεμένη κυμαίνεται από 200 ως 300 και υπογράμμισε πως πρέπει υπάρχει στενή συνεργασία με τις δυτικές χώρες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. 
"Χρειαζόμαστε περισσότερη εκπαίδευση για την ανάπτυξη αντιτρομοκρατικών μονάδων. Έχουμε ανάγκη από στρατιωτικό εξοπλισμό, μέσα μεταφοράς, ειδικά ελικόπτερα", κατέληξε ο αλ Κίρμπι. 

Πηγή:www.nooz.gr