Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Νέο Αριστερό Ρεύμα : Η αγανάκτηση να γίνει κίνημα ανατροπής!


ap20_may_2.gif
Γέμισαν οι πλατείες και οι δρόμοι σε πολλές πόλεις της χώραςΜέσα στους εργαζόμενους, στη νεολαία, σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, η απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονίου, η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος εντείνεται.
Στη νέα περίοδο αναδείχνεται πρακτικά η ανάγκη οικοδόμησης- ανάπτυξης με μαζικούς όρους ενός αξιόμαχου διακριτού κέντρου αγώνα, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να οργανώσει- καθοδηγήσει αυτοτελώς, και έξω από ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ,μαζικούς πολιτικούς αγώνες και απεργίες.
Ο αστικός συνασπισμός εξουσίας τρέμει μπροστά στην προοπτική της σύνδεσης της λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής με την πολιτική της ανατροπής της επίθεσης σε αντικαπιταλιστική βάση.
Το ΝΑΡ και η αντικαπιταλιστική αριστερά θα δράσουν με τόλμη μέσα στο κλίμα της πολιτικής ρευστότητας, αξιοποιώντας τα ισχυρά στοιχεία της λογικής τους που έχουν ευρύτερη απήχηση, όπως το θέμα του χρέους και της ΕΕ.

ΠΑΜΕ: Καταδίκη δολοφονίας συνδικαλιστή στη Γουατεμάλα


Από τον τόπο της δολοφονίας του συνδικαλιστή.


Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας ενημερώθηκε από την Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) για την άνανδρη δολοφονία στις 26 Μάη του συναδέλφου Joel Hernandez Godoy, στελέχους του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Βιομηχανία Επεξεργασίας Μπανάνας της Izabal - SINABI - Γουατεμάλα.
Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την δολοφονία του συναδέλφου συνδικαλιστή και αγωνιστή Joel Hernandez Godoy, κατηγορεί την κυβέρνηση της Γουατεμάλας για τις συνεχείς δολοφονίες συνδικαλιστικών στελεχών και αγωνιστών και απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής


Ευρώπη Δανειστές και κρίση χρέους.



Οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες.
ΟΙ φωνές που αναγνωρίζουν ότι  η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους είναι πρακτικά αδύνατη, πληθαίνουν.
Πριν από ένα χρόνο μπήκαμε στο περίφημο Μνημόνιο.
Αυτοί που υποστήριξαν ότι η πολιτική του Μνημονίου, κάπου σήμερα θα μας οδηγούσε ξανά στις αγορές είναι εκτεθειμένοι.
Και αναφέρομαι στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα. Είναι ψεύτες και αποτυχημένοι.
Ενοχοποίησαν συλλογικά τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους.
Είπαν ότι για την κρίση φταίει η ελληνική τεμπελιά, οι μισθοί και οι συντάξεις.

Η "Συσπείρωση" πρώτη δύναμη στην ΕΣΗΕΑ.


Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ η "Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος", το συλλογικό αριστερό σχήμα που εκφράζει τις ριζοσπαστικές δυνάμεις στον χώρο της δημοσιογραφίας. Αποσπώντας το 20,5% των ψήφων η "Συσπείρωση" αναδεικνύεται με διαφορά πρώτη, από τη δεύτερη παράταξη "Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία" του πρώην προέδρου Π. Σόμπολου που έλαβε το 16,3% των ψήφων


Ωστόσο, η διαφορά αυτή δεν αποτυπώνεται στον αριθμό των εδρών. Η "Συσπείρωση" αναδεικνύει δύο μέλη στο νέο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ -όπως άλλωστε και τρεις ακόμα παρατάξεις - χάνοντας την τρίτη έδρα για μόλις 19 ψήφους. Η πολυδιάσπαση των δυνάμεων με πολλά ψηφοδέλτια αποτυπώθηκε και στην κατανομή των εδρών στο Δ.Σ., γεγονός που μπορεί να αξιοποιηθεί από ορισμένους ως πρόσχημα για την καθυστέρηση συγκρότησης προεδρείου.
Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν περιορισμένη. Σε σύνολο 5.464 εγγεγραμμένων τακτικών μελών, ψήφισαν μόλις 3.378, γεγονός που ανέβασε την αποχή στο 38%.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή έχουν ως εξής:
"Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος". Έλαβε 634 ψήφους, το 20,5% και 2 έδρες στο Δ.Σ.
"Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία". 504 ψήφοι (16,3%) και 2 έδρες.
"Δημοσιογραφική Συνεργασία". (ΚΚΕ) 445 ψήφοι (14,4%) και 2 έδρες
"Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων". (Δ. Τσαλαπάτης) 384 ψήφοι (12,4%) και 2 έδρες.

Μερικά δείγματα γραφής αγανακτισμένων από την επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

Αντιγράφω μερικά σχόλια (όπως είναι ακριβώς γραμμένα) για να δούμε ότι το κίνημα των αγανακτισμένων εκφυλίζεται σιγά,σιγά. Παραλείπω μερικά που είναι εντελώς υβριστικά και ρατσιστικά και προφανώς τα άτομα που τα γράφουν ανήκουν σε χώρους της άκρας δεξιάς και επικεντρώνομαι σε μερικά της τελευταίας ώρας...Και εγώ πέρασα μια φορά και δεν είμαι εναντίον της κίνησης αυτής.Πρέπει να ξεσηκωθεί ο λαός.
 Θυμίζω τo αγανακτισμένο σχόλιο μου με τίτλο :Όλοι στον δρόμο να ρίξουμε τους κλέφτες της Δημόσιας περιουσίας!Το καθεστώς του ΠΑ.ΣΟ.Κ πουλάει το κράτος σε τιμή ευκαιρίας λίγο πριν την χρεοκοπία.Σχόλιο του Red Star.



ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΛΙΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK





---ρε παιδια δεν πειρατε χαμπαρι;αυτη τη στιγμη στο συνταγμα ειναι οι του ΠΑΜΕ με πλακατ και σημαιες.


---μα καλα τι δουλεια εχει το ΠΑΜΕ στο Συνταγμα.....



---Το ΚΚΕ (μ-λ) τι δουλειά είχε ρε παιδιά;;;;; Ε Λ Ε Ο Σ !!!!!! Τα κόμματα 30 χρόνια τώρα μας έφεραν εδω....δεν τους θελουμε στην αγανάκτηση μας με τα "λάβαρα" τους μόνο αν τα πετάξουν στα στα σκουπίδια να έρθουν!!!


---Δυστυχως το ΠΑΜΕ διαλυσε την διαδηλωση μας. Αδειασε το συνταγμα.


---..Μάλλον αυτοι που πάνε με το ΠΑΜΕ είναι πρόβατα της δεκάρας...Που είναι όλοι αυτοι του ΠΑΜΕ σήμερα να βοηθήσουν σε όλο αυτό το εγχείρημα..?ΑΑ ξέχασα,μάλλον δεν έχουν κάποιο όφελος...  

Μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ! Δεκάδες χιλιάδες κόσμου σε 70 πόλεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν πολιτικό μήνυμα ελπίδας.Υβριστικά μηνύματα με άρωμα φασισμού στην σελίδα των αγανακτισμένων στο Facebook κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.


Σε ένα πραγματικά μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (που η προπαγάνδα κάποιων όπως της zougla.gr το περιόρισε σε αστεία νούμερα), χιλιάδες εργαζομένων,ανέργων και φοιτητών έδωσαν ισχυρό μήνυμα αντίστασης.Σε δεκάδες πόλεις συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες λαού.Έστειλαν ένα μήνυμα καθαρά πολιτικό.Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη απάντηση.Αρκετοί πολίτες που τις προηγούμενες 3 μέρες ήταν στο Σύνταγμα σήμερα πορεύτηκαν με το ΠΑΜΕ.Η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα  έστειλε το δικό της μήνυμα λέγοντας: «Δεν φτάνει να καταδικάζουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες του πλούτου της χώρας, που τον παράγουν οι εργαζόμενοι. Ξεκινάει από το πεδίο της οικονομίας και πρέπει να ολοκληρώσουμε τον αγώνα με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

Στην σελίδα του facebook κάποιοι αγανακτισμένοι, έβριζαν το ΠΑΜΕ γιατί τόλμησε και πέρασε από το Σύνταγμα !!!

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.



•    Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης
•    Ζητά αντιλαϊκή συναίνεση από τα δεξιά του για να συνεχίσει την άδικη, καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου
•    Ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχουμε άμεσα είναι ο κίνδυνος της «αργεντινοποίησης». Και τώρα δε χωράνε ανεύθυνοι χειρισμοί και επιπόλαιες διακηρύξεις
•    Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι ικανή. Αντί να χρησιμοποιήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για να πιέσει προς τα έξω έρχεται και αναπαράγει τα επιχειρήματα των δανειστών για να εκφοβίσει και να εκβιάσει το λαό

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΗ !


Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Για το σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 10 π.μ. κατά κλάδο στα εξής σημεία:
  • Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία: Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων Καθαριστριών, Ξύλου, Οικοδόμοι, Ηλεκτρολόγοι, Χρηματοπιστωτικό, Μαζικοί Φορείς Κεντρικού Τομέα.
  • Κάνιγγος 27: Λογιστές
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Συνδικάτο ΟΤΑ, Μαζικοί Φορείς Βόρειου Τομέα και Δυτικού Τομέα.
  • 3η Σεπτεμβρίου (κτίριο ΕΚΑ): Συνδικάτο Μετάλλου «Προμηθέας», Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ΣΕΤΗΠ.
  • Αριστοτέλους: Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου.
  • Ομόνοια («Χόντος Σέντερ»): Ιδιωτική Υγεία.
  • Γλάδστωνος 3, Ομόνοια: Συνδικάτο Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων.
  • Χαλκοκονδύλη 56: Ομοσπονδία και Συνδικάτο Φαρμάκου.
  • Χαλκοκονδύλη 37: Κλωστοϋφαντουργοί - Ιματισμός - Δέρμα, Γυμναστές.
  • Πλατεία Κοτζιά: Μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα.
  • Μοναστηράκι: Σωματεία και εργαζόμενοι Πειραιά.

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
Αγωνιστικά ραντεβού για σήμερα Σάββατο ορίζονται  σε ολόκληρη τη χώρα:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 11 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου
  • Κομοτηνή, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
  • Ξάνθη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
  • Καβάλα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
  • Δράμα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
  • Αλεξανδρούπολη, 11 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο