Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την στρατιωτική προετοιμασία των κυβερνήσεων των ΗΠΑ,της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των εμίρηδων του Περσικού Κόλπου για την εισβολή στη Συρία.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την στρατιωτική προετοιμασία των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των εμίρηδων του Περσικού Κόλπου για εισβολή στη Συρία.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Συρία είναι εμπόδιο στα σχέδια των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για τη Νέα Μέση Ανατολή δηλαδή τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, ειδικά σήμερα στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Σε ανακοίνωσή του για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ συγχαίρει τους νέους και τις νέες που ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Η πραγματικότητα, που θα συναντήσουν, απαιτεί να συνεχίσουν τον προσωπικό, αλλά ακόμη περισσότερο τον συλλογικό αγώνα για σπουδές και ζωή με δικαιώματα, επιβάλλει την άμεση οργάνωση της πάλης για δωρεάν στέγαση, σίτιση, μετακίνηση, συγγράμματα για όλους, προκειμένου όλοι οι νέοι – ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα των οικογενειών τους - να μπορέσουν να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Οχι, καθόλου καλά δεν πάει το δημόσιο χρέος της χώρας μας, παρά τα ανείπωτα οικονομικά και κοινωνικά δεινά που υφίστανται οι Ελληνες στο όνομα της δήθεν τιθάσευσής του.

Προκλητική προπαγάνδα από στελέχη της συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη Συρία.

Προκλητική προπαγάνδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας εξ ονόματος της ντόπιας πλουτοκρατίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλας, σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «θα ήταν εγκληματικό για τη χώρα μας να μείνει απούσα από όλη αυτή την κοσμογονία που γίνεται στην περιοχή» και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική στάση σε μια πιθανή επέμβαση στη Συρία «αποσκοπεί στη βελτίωση του ρόλου μας στην περιοχή και στην εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων - των ελληνικών κοινοτήτων, της Εκκλησίας, των ελληνικών επιχειρήσεων».