Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

30.000 οι νεκροί από την ακροδεξιά χούντα της Αργεντινής.Άρχισε η μεγάλη δίκη για τις "πτήσεις θανάτου" της δικτατορίας .


Η μεγαλύτερη δίκη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην ιστορία της Αργεντινής άρχισε στο Μπουένος Άιρες για γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας

Εξήντα οκτώ  κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν για απαγωγές, βασανιστήρια και βιασμούς εναντίον σχεδόν 800 θυμάτων, 900 μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας που θα διαρκέσει δύο χρόνια.
Είναι η μεγαλύτερη δίκη για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της δικτατορίας από την αναίρεση το 2005 των νόμων περί αμνηστίας που ίσχυαν στη χώρα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις σημερινές δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά



Τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ δεν γίνεται να αλλάξουν. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστεύουν στα παραμύθια τους, ούτε να τους ανέχονται.

Η πρόταση του ΠΑΜΕ για την ΕΓΣΣΕ του 2013.


Η Ε.Γ.Σ.Ε.Ε και οι κλαδικές ΣΣΕ αποτέλεσαν μια σημαντική κατάκτηση των εργαζομένων και ένα αποτελεσματικό μέσο για την προστασία τους από την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για την απόσπαση όλο και μεγαλύτερης υπεραξίας.
Αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία και οργάνωση των Συνδικάτων και της εργατικής νομοθεσίας.
Η υπεράσπιση αυτού του βασικού δικαιώματος για την εργατική τάξη ήταν πάντα αντικείμενο σκληρής πάλης και διαπραγμάτευσης με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για σύσταση εξεταστικής για το Μνημόνιο.


Επί του συνόλου των Βουλευτών ψήφισαν 286 εκ των οποίων 119 υπερψήφισαν την πρόταση και 167 την καταψήφισαν.



Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο αύξησε τις εντάσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η «δικογραφία Ρουμελιώτη» που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αποτέλεσε το αντικείμενο της αντιπαράθεσης φέρνει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση καθώς  «η μία και μόνη Εξεταστική για το Μνημόνιο» αποτελούσε προεκλογική της δέσμευση.

ΚΚΕ: Καμία έκπληξη από την αθώωση του αρχηγού του UCK στη Χάγη.

ΚΚΕ: Καμία έκπληξη από την αθώωση του αρχηγού του UCK στη Χάγη



Σε σχόλιό του, για την αθώωση του πρώην αρχηγού του UCK και πρωθυπουργού του Κοσσόβου Ραμούς Χαραντινάι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης αθώωσε τον διοικητή του UCK Ρ. Χαραντινάι, γιατί δεν βρήκε, όπως λέει, επαρκή στοιχεία για τις δολοφονίες – προβοκάτσιες, για το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών κλπ.! Καμία έκπληξη.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για την πρακτική 20.000 ανέργων.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ



Με αφορμή την ανακοίνωση νέου προγράμματος από το Υπουργείο Εργασίας για την 5μηνη απασχόληση ανέργων, ηλικίας 19-29 ετών με 460 ευρώ, η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα να σκεφτεί: Πατάνε στον πόνο μας για να σφίξουν τη θηλιά που μεγαλοεπιχειρηματίες, κυβέρνηση, ΕΕ έχουν φορέσει στη νεολαία: Ανεργία ή δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί εφ' όρου ζωής.

«Moody's»: «Μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος και μετά την απόφαση του Eurogroup.


«Μη βιώσιμο» συνεχίζει να θεωρεί ο οίκος «Moody's» το ελληνικό χρέος, δείχνοντας κι αυτός ότι ο ενδοκαπιταλιστικός συμβιβασμός στο  Eurogroup είναι θνησιγενής, υπό το βάρος της βαθιάς κρίσης. 
Συγκεκριμένα, ο οίκος «Moody's» ισχυρίζεται ότι η συμφωνία Ευρωζώνης – ΔΝΤ συνιστά «βραχυπρόθεσμη ανακούφιση» για τη διαχείριση της κρίσης, αλλά για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα απαιτηθεί μείωση του αρχικού κεφαλαίου που δανείστηκε η χώρα από τους επίσημους δανειστές (ΕΚΤ – κράτη μέλη).

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για την εθνικιστική ομιλία του Μπερίσα.

                                         To K.K.E.  για την εθνικιστική ομιλία του Μπερίσα

Η εθνικιστική ομιλία Μπερίσα περί Μεγάλης Αλβανίας, που σημαίνει αλλαγή συνόρων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του αλβανικού λαού, αλλά στόχους της αστικής τάξης της Αλβανίας που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και ισχυρών χωρών της ΕΕ.

Και ο Νικολόπουλος στον «μπαξέ» του ΣΥΡΙΖΑ !


Η Συριζαία "Αυγή" του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Δεξιάς...



Βήμα στον πρώην βουλευτή της ΝΔ και τέως υφυπουργό Εργασίας Ν. Νικολόπουλο έδωσε η «Αυγή» το προηγούμενο Σάββατο, προκειμένου να αρθρογραφήσει υπέρ της πρότασης του ΔΝΤ για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Η επιλογή της εφημερίδας δεν είναι τυχαία. Οι «προτάσεις» του Ν. Νικολόπουλου ταυτίζονται με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαύρες μεταρρυθμίσεις.Από την στήλη " Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ" της εφημερίδας Ριζοσπάστης.


Το καινούργιο σλόγκαν των υποστηριχτών της κυβέρνησης είναι ότι όσο πιο γρήγορα προχωρήσει η υλοποίηση των μέτρων και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο γρήγορα θα αντιμετωπιστούν τα δημοσιονομικά προβλήματα και θα προκύψουν θετικές εξελίξεις. 



Προϋπόθεση, δηλαδή, για οτιδήποτε θετικό, είναι η απρόσκοπτη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συναποφασιστεί με την τρόικα.
Αν προσπαθήσει κάποιος να διαβάσει πιο αναλυτικά το παραπάνω αξίωμα - εξίσωση, θα διαπιστώσει ότι μας καλούν να υιοθετήσουμε την άποψη ότι για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις θα πρέπει, πρώτα και κύρια να καλοδεχτούμε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και τις αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, που έχουν ήδη αποφασιστεί.

"ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΔΙΑΛΕΓΕΙ `Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ `Η ΤΑ ΟΠΛΑ" .Γράφει ο Red Star.

 "ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΔΙΑΛΕΓΕΙ `Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ `Η ΤΑ ΟΠΛΑ"

Ο Δεκέμβρης του 2012 πλησιάζει...

68 χρόνια πέρασαν  από τον ματωμένο και ηρωικό Δεκέμβρη του 1944.
Έχω ακούσει ιστορίες και ιστορίες για εκείνες τις μέρες από την γιαγιά μου που ήταν στην ΕΠΟΝ και τον παππού μου που πολέμησε με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τους ναζί.Πολέμησαν ,τραυματίστηκαν, βασανίστηκαν στην κυριολεξία από τους κατακτητές αλλά η απελευθέρωση από τον Γερμανικό ζυγό δεν σήμανε την δικαίωση των αγώνων τους.

Θα πεις φίλε αναγνώστη...68 χρόνια είναι πολλά...

«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;». Του Νίκου Μπογιόπουλου.

«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;»


Παιδί:«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;».
Πατέρας:«Γιατί νικήσαμε, πετύχαμε λύση, παιδί μου!».
Παιδί: «Πάλι νικήσαμε, πατέρα;»
Πατέρας:«...»

Ο υποσιτισμός των μαθητών στα σχολεία εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης.


Πριν μερικές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχουν κρούσματα λιποθυμίας από υποσιτισμό στα σχολεία. 

Αυτά, όταν ήδη, τα περιστατικά λιποθυμίας που δημοσιοποιούνταν, διαδέχονταν το ένα το άλλο και μαθητές, γονείς και δάσκαλοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο χωρίς να έχουν φάει ούτε μια φέτα ψωμί κι ένα ποτήρι γάλα.